• Home Slider01

Flins Renault fabriekHyvia, de nieuwe Joint Venture van Renault en Plug Power, meldt dat eind dit jaar 3 Renaults Masters op waterstof te leveren zijn. Het nieuwe bedrijf richt zich niet alleen op voertuigen, maar ook op de bijbehorende tank-infrastructuur en groene H2. Daarmee levert Hyvia een compleet ecosysteem op waterstof.

“Om de uitdagingen van waterstofmobiliteit aan te gaan, moeten we waterstofvoertuigen bieden die geschikt zijn voor intensief gebruik”, zegt David Holderbach, President van Hyvia. “We leveren complete mobiliteitsoplossingen, van voertuig tot tankstation, maar ook de levering van groene waterstof. We bieden oplossingen die aansluiten bij de behoeften van bedrijven, wagenparkbeheerders en lokale partijen die zijn betrokken bij de energietransitie”.

De Renault Group is sinds 2014 Europees leider op gebied van elektrische lichte bedrijfswagens en een pionier op gebied van lichte bedrijfswagens met waterstofaandrijving. Hyvia biedt tegen het einde van dit jaar drie lichte bedrijfswagens met brandstofcelaandrijving. Als eerste de Master Van H2-TECH, een grote bedrijfswagen geschikt voor commercieel transport van goederen, met een actieradius van 500 km en een laadvolume van 12 m3. De Master Chassis Cab H2-TECH heeft 19 m3 laadruimte en een actieradius van 250 km. Tenslotte komt het bedrijf met een Master Citybus H2-TECH, een minibus voor stedelijk verkeer, ideaal voor bedrijven en openbaar vervoer, geschikt voor maximaal vijftien passagiers en met een actieradius van ongeveer 300 km.

De lichte bedrijfswagens zijn voorzien van een 33 kWh batterij, een 30 kW brandstofcel en waterstoftanks met een inhoud van 3 tot 7 kg, afhankelijk van de uitvoering. Hyvia leunt daarbij op de expertise van Plug Power, beursgenoteerd en wereldwijd actief op het gebied van waterstof. Plugpower heeft meer dan twintig jaar ervaring met waterstoftechniek.

De waterstoftankstations worden geproduceerd in de grootste Renault-fabriek in Frankrijk in de plaats Fins, 40 km ten westen van Parijs. Deze tankstations zijn te huur of te koop.  

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl