• Home Slider01

Amsterdam OG waterstofOG, het voormalige Orange Gas, heeft het eerste waterstoftankstation voor zware voertuigen in Amsterdam geopend. De vulmogelijkheid voor 350 bar is toegevoegd aan het bestaande waterstoftankstation aan de Australiëweg 116 op industrieterrein Westpoort, waar al waterstof onder 700 bar getankt kan worden. De tanklocatie is 24 uur per dag geopend.

Voor Amsterdam is het een uniek waterstoftankstation,omdat er zowel personenauto’s, bestelbussen als vrachtwagens bediend kunnen worden. Het waterstoftankstation is geleverd door NEL Hydrogen uit Denemarken.
 
Joyce van Os de Man, directeur Benelux OG is zeer tevreden met de uitbreiding: “Meerdere partijen hebben al aangegeven op waterstof te gaan rijden met vrachtwagens en afvalinzamelingsvoertuigen in de omgeving. Dit zijn voornamelijk bedrijven in de logistiek en bouwsector. Hier zijn we ontzettend blij mee. Welke dat zijn maken we later bekend.” Naast waterstof kan er op deze locatie ook Bio-CNG, vloeibare Co2 en elektriciteit afgenomen worden. Dit maakt deze locatie een OG Dream station. Een OG Dream station is een locatie waar uitsluitend een mix van diverse schone brandstoffen wordt aangeboden. 

OG heeft naast het station in Amsterdam ook waterstof tanklocaties in Assen en Den Haag en heeft nieuwe locaties in ontwikkeling in Leeuwarden, Borne, Heerenveen, Delfzijl, Breda, op diverse plekken in Drenthe en op Schiphol. In Zweden is onlangs subsidie binnengehaald voor meerdere waterstoftankstations.  

OG is ook betrokken bij de eerste productielocatie van 100% groene waterstof uit zonne-energie uit Nederland. Bij dit project in Oosterwolde, genaamd Sinnewetterstof, wordt een overschot van groene stroom omgezet naar groene waterstof.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen