• Home Slider01

Taxi1In steeds meer steden over de hele wereld zorgen taxi’s op waterstof voor schonere lucht. Taxi’s rijden intensief, in veel gevallen nagenoeg 24 uur per dag. Tijd om een accu op te laden ontbreekt en zou in veel gevallen betekenen dat er tot 20% extra voertuigen moeten worden aangeschaft. Voor de autofabrikanten Toyota en Hyundai zijn taxi’s op waterstof een prima reclamemiddel. Zakenlieden over de hele wereld maken op deze wijze voor het eerst kennis met waterstof binnen de mobiliteit.

In de Koreaanse hoofdstad Seoel heeft de regering een plan gemaakt om de landelijke trots Hyundai te ondersteunen door ruimhartig met subsidie om te gaan bij de overschakeling naar H2 (foto linksboven). In Parijs (foto mideen boven) rijden al een flink aantal jaren taxi’s op waterstof onder de naam Hype. Inmiddels zijn dat er honderden en dat aantal moet de komende jaren nog flink groeien.

In de Deense hoofdstad Kopenhagen loopt een taxiproject onder de naam Drivr (foto rechtsboven) en in Londen rijdt de grootste particuliere taxivloot ter wereld met rond de 50 taxi’s op H2 onder de naam Green Tomato Cars.

En tenslotte nog twee opvallende taxi-meldingen uit Nederland. De havenstad Rotterdam krijgt vanaf volgende maand een heuse taxiboot die gaat varen in de grootste haven van Europa. En dwars tegen alle wereldontwikkelingen in gaat de Nederlandse regeringsstad Den Haag (foto rechtsonder). Daar heeft het gemeentebestuur de meer dan 50 waterstoftaxi uit het straatbeeld verbannen ten gunste van batterij-elektrisch. Argument: waterstof zou niet duurzaam zijn.  

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen