• Home Slider01

quebeck trein alstom waterstofOpnieuw een Amerikaans succes voor de waterstoftrein Coradia iLint van treinfabrikant Alstom. De emissievrije trein is finalist in Fast Company's World Changing Ideas voor de eerste waterstoftrein in Amerika in 2023. De vorige maand won Alstom al met de waterstoftrein de Hydrogen Mobility Award op de Canadian Hydrogen Convention 2024. Alstom heeft de waterstoftrein vorig jaar van juni tot september 2023 laten rijden in Quebec, Canada en daar meer dan 10-duizend passagiers vervoerd.

"We zijn er trots op dat de Coradia iLint, de eerste waterstoftrein die in Amerika wordt ingezet, is opgenomen in de lijst van Fast Company World Changing Ideas", aldus Michael Keroullé, president Alstom Americas. "Dit is een bewijs van groene energie innovatie die in heel Amerika plaatsvindt, en op de expertise van leveranciers en medewerkers van Alstom die elke dag werken om koolstofarme transportmogelijkheden naar gemeenschappen over de hele wereld te brengen.”

De door brandstofcellen aangedreven trein stoot alleen water uit en kan zelf elektriciteit produceren met groene waterstof gemaakt uit hernieuwbare bronnen. De Coradia iLint maakt duurzaam treinbedrijf mogelijk en garandeert tegelijkertijd het hoogste prestatie- en comfortniveau.

In Canada heeft de trein vorig jaar op proef gereden. In vier maanden tijd heeft de Coradia iLint 8.400 liter diesel bespaard en de uitstoot van 22 ton CO2 voorkomen in vergelijking met hetzelfde aantal ritten gemaakt door een dieseltrein. Daarnaast verwelkomden Alstom en zijn partners vierendertig commerciële, overheids- en regelgevende delegaties uit heel Noord-Amerika om de waterstofvoortstuwingstechnologie te ervaren.

De Coradia iLint is de eerste waterstoftrein ter wereld binnen het openbaar vervoer en heeft inmiddels in totaal 2,8 miljoen kilometer gereden op waterstof.

Lees ook: japan-drie-autofabrikanten-werken-samen-bij-de-ontwikkeling-van-emissievrije-motoren

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen