• Home Slider01

Japan motoren waterstofDe drie Japanse autofabrikanten Toyota, Mazda en Subaru gaan samenwerken bij de ontwikkeling van nieuwe verbrandingsmotoren op schone brandstoffen. De bedrijven zien koolstof als de vijand van het menselijk bestaan en leggen de focus op schone brandstoffen als e-fuel (synthetische brandstof), biobrandstoffen en waterstof in vloeibare en gasvorm. Omdat dit een zeer kostbaar ontwikkeltraject is gaan de concurrenten op de automarkt hierbij samenwerken.

Door jarenlange ervaring met waterstof zal Toyota waarschijnlijk de meeste kennis inbrengen. Het bedrijf heeft al jaren een waterstofauto, de Toyota Mirai, die over de hele wereld wordt verkocht. Dit voertuig rijdt op een brandstofcel en waterstof in gasvorm. In de racesport onderzoekt Toyota een verbrandingsmotor op vloeibare waterstof. Welke techniek het in de toekomst wordt moet worden afgewacht.

Over de uitstoot van de toekomstige generatie motoren zijn de drie autoproducenten het wel eens. "Het bereiken van een koolstofneutrale samenleving is een uitdaging die moet worden aangegaan door alle Japanse industrieën en de samenleving als geheel”, zegt Atsushi Osaki, CEO van de Subaru Corporation. “Terwijl we doorgaan met het verfijnen van de elektrificatietechnologie, zullen we ook onze motoren verbeteren met als doel om in de toekomst koolstofneutrale brandstoffen te gebruiken. Ook zullen de drie bedrijven die dezelfde ambitie delen, het streven naar duurzame uitmuntendheid in de Japanse autoproductie blijven bevorderen."

(Koji Sato, CEO van Toyota Motor Corporation vult aan: “Om onze klanten diverse opties te bieden om CO2-neutraliteit te bereiken, is het noodzakelijk om de uitdaging aan te gaan om motoren te ontwikkelen die zijn afgestemd op de energieomgeving van de toekomst. De drie bedrijven, die dezelfde ambities delen, zullen hun motortechnologieën door vriendschappelijke concurrentie gezamenlijk ontwikkelen."

Zelfs nu Subaru, Toyota en Mazda op productgebied concurreren met unieke motoren en auto's, hebben de bedrijven een gedeelde visie bij het bereiken van een CO2-vrij vervoer. Gezamenlijk willen ze gaan werken aan de toekomst van de Japanse auto-industrie.

Lees ook: oostenrijk-touringcar-botst-in-steiermark-op-buizentrailer-gevuld-met-waterstof

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen