• Home Slider01

Nexo view waterstofZes jaar na de lancering van de waterstofauto de Hyundai Nexo komt de Koreaanse autofabrikant met een geheel nieuwe Hyundai 2.0. De langverwachte tweede generatie van Hyundai's brandstofcel-SUV moet in het tweede kwartaal van 2025 gelanceerd worden. Het voertuig krijgt een nieuw uiterlijk en op verschillende fronten is de technische vooruitgang merkbaar. Het brandstofcelsysteem wordt 30% kleiner en de actieradius stijgt flink, van 660 km naar 860. 

Volgens de Koreaanse media heeft Hyundai onlangs een flink aantal Nexo-rijders uitgenodigd om feedback te krijgen over de huidige Nexo.  Daarbij heeft de autofabrikant verschillende details onthuld over de nieuwe SUV op H2.

Innovatie is volop in het nieuwe model verwerkt. Om de autonomie van elektrische auto’s een stap voor te blijven, zal de nieuwe Hyundai Nexo beschikken over nieuwe hogedruktanks voor waterstof. De nieuwe Nexo krijgt drie tanks van 700 bar die in totaal 6,33 kg waterstof opslaan. De actieradius stijgt met maar liefst 30% van 660 naar 860 kilometer. De geheel vernieuwde brandstofcel is 30% kleinen dan zijn voorganger en heeft een piekvermogen van 100 kW.

Of de Nexo 2.0 voor een hoger bedrag in de showroom zal staan van zijn voorganger is nog niet bekend. Als Hyundai een voorbeeld neemt aan Toyota zou de verkoopprijs moeten dalen. Dat was vorig jaar ook het geval bij de nieuwe Toyota Mirai. De prestaties stegen en de verkoopprijs ging naar beneden. De klassieke Nexo kost in Europa ongeveer 70.000 euro, maar dit kan per land verschillen.

Lees ook: japan-vele-storingen-zorgen-voor-einde-aan-noodstroomsysteem-op-waterstof

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen