• Home Slider01

Kiel onderzeeboot israël waterstofEen opvallend plaatje uit de Duitse havenstad Kiel. Daar tankt een splinternieuwe onderzeeboot van de Israëlische marine voor het eerst vloeibare waterstof. Daarvoor is een tankwagen van Air Products naar Kiel gereden. De onderzeeër wordt gebrouwd door ThyssenKrupp Marine Systems in Kiel.

De onderzeeër met de naam INS Drakon (Draak) is een van de meest geheime bouwprojecten ter wereld. Israël gebruikt het voorvoegsel INS, wat staat voor ‘Israeli Naval Ship’, voor al zijn schepen, inclusief deze onderzeeër. Het vaartuig wordt beschouwd als de modernste conventioneel aangedreven onderzeeër ter wereld. Bekend is dat de bijna 70 meter lange Israëlische onderzeeboot onder meer beschikt over 10 schachten waaruit onder meer langeafstandsraketten kunnen worden afgevuurd. Bovendien is de onderzeeër van de Dolphin-klasse uitgerust met aanvullende individuele opties waar de Israëlische marine om heeft gevraagd. Daarom duurde de bouw langer dan gewoonlijk.

De waterpolitie en veiligheidsinstanties rond Kiel zijn in opperste staat om aanslagen op de boot of de scheepswerf te voorkomen.  

Hoewel er maar weinig informatie naar buiten komt over de techniek van het vaartuig, wordt aangenomen dat de onderzeeër diesel-elektrisch kan varen, maar ook geruisloos op waterstof.

Lees ook: raadsels-rond-de-verkoop-van-innovatief-feadship-project-821-op-waterstof

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen