• Home Slider01

Air products californie waterstofHet internationale gasbedrijf Air Products kondigt aan een netwerk van waterstoftankstations op commerciële schaal te bouwen in Californië. De tankstations moeten komen in een gebied dat zich uitstrekt van San Diego in het zuiden tot Sacramento in het noorden. Dat meldt Eric Guter , Vice President Hydrogen for Mobility van Air Products, tijdens zijn keynote speech op de California Hydrogen Convention in het Los Angeles Convention Center. Een week eerder kondigde het bedrijf al aan waterstoftankstations te gaan opzetten in Canada.

“Het bouwen van een robuuste infrastructuur voor de waterstofeconomie is van cruciaal belang voor het succes van de energietransitie en het behalen van onze doelstellingen op het gebied van klimaatverandering”, aldus Guter. “Californië is een staat die ver voorop loopt in de energietransitie en een pionier in het realiseren van emissievrij zwaar transport in de VS. Als 's werelds grootste leverancier van waterstof heeft Air Products zich ertoe verbonden om tegen 2027 bijna 14 miljard euro te investeren in megaprojecten op het gebied van schone energie over de hele wereld. Door samen te werken kunnen energiebedrijven, voertuigfabrikanten en overheden de energietransitie versnellen en een schonere toekomst voor iedereen creëren.”
De nieuwe waterstoftankstations zullen worden uitgerust voor zware voertuigen, zoals vrachtwagens en bussen, maar ook voor lichte waterstofbrandstofcelvoertuigen.

“Elk ultramodern station met hoge capaciteit en hoge betrouwbaarheid zal tot 200 zware vrachtwagens of 2.000 auto’s per dag van brandstof kunnen voorzien”, aldus Alison Hawkins, General Manager – Hydrogen for Mobility van Air Products in Amerika. “Deze stations staan aan de basis om Californië te helpen op weg naar een toekomst zonder uitstoot.”

Het Californische pijpleidingennetwerk van Air Products, een pionier op het gebied van waterstof voor transport, leverde in 2011 waterstof aan het eerste waterstoftankstation van het land in Torrance, Californië. Momenteel exploiteert Air Products zes waterstoftankstations in Zuid-Californië.  De nieuwe H2-stations zullen verbeterde tanktechnologiemogelijkheden bieden, waaronder een aanzienlijk hogere capaciteit, meerdere tankstations en service voor zowel zware als lichte voertuigen. 

“Waterstof zal een sleutelrol spelen bij het behalen van de Californische doelstellingen op het gebied van schone energie en klimaatverandering, en zal de weg vrijmaken voor transport zonder uitstoot door de hele staat. De investering van Air Products in een landelijk netwerk van waterstoftankstations markeert een belangrijke mijlpaal voor Californië en zijn ontwikkeling als mondiaal knooppunt voor schone waterstof”, aldus Californische senator Bob Archuleta, voorzitter van de Senaatscommissie voor Waterstofenergie.
 De aankondiging van een netwerk van waterstoftankstations in Californië volgt op de recente aankondiging van Air Products van plannen om een ​​netwerk van grote waterstoftankstations te bouwen die de steden Edmonton en Calgary in Canada met elkaar verbinden. De afstand tussen deze steden bedraagt ongeveer 300 kilometer. 

Als 's werelds grootste leverancier van waterstof heeft Air Products praktische operationele ervaring met meer dan 250 waterstoftankstation-projecten in 20 landen. De technologieën van het bedrijf worden jaarlijks bij meer dan 1,5 miljoen tankoperaties gebruikt. 

Lees ook: modernste-onderzeeboot-ter-wereld-tankt-vloeibare-waterstof-in-kiel

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen