• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Nederland: waterstofspecialist Rene Peters van TNO ontvangt waterstof-medaille

Delft Rene Peters waterstofWaterstofspecialist Rene Peters heeft deze week een gouden waterstofmedaille ontvangen van Missie H2. Peters werd verrast tijdens  het Nationaal Waterstof Veiligheids Congres dat woensdag in Delft werd gehouden. De aanmoedigingsprijs werd gisteren aan het einde van het congres uitgereikt door Michiel Bal van de Gasunie (links) en Jörg Gigler van TKI New Gas (rechts).  

Peters is blij met het eremetaal, maar stelt zich bescheiden op. Hij ziet de prijs vooral als een verdienste voor het hele waterstofteam van TNO dat onderzoek doet in de gehele waterstofketen, van productie, transport, import, opslag tot eindgebruik. “In PPS programma’s zoals North Sea Energy, HY3, HyDelta , Waterstof Veiligheids Innovatie Programma en platforms SHIPnl en HEROW brengen we met onze partners spelers in de gehele waterstofketen bij elkaar, om samen te innoveren en pilots te ontwikkelen. Ik zie de medaille dan ook vooral als een aanmoedigingsprijs om daar met het team met volle energie mee door te gaan.”

In Nederland wordt doorlopend onderzoek gedaan naar de veiligheid rond het opwekken, transport, opslag en verbruik van waterstof. Gisteren werden in Delft de meest actuele bevindingen gepresenteerd tijdens het eerste Nationaal Waterstof Veiligheids Congres. De belangstelling was groot, het event was ruim van tevoren compleet uitverkocht.

Lees ook: ballard-verkoopt-1000-brandstofcellen-voor-solaris-bussen-in-europa

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen