• Home Slider01

Nederland: nieuwe H2-tankstations in Amersfoort, Roosendaal, Dordrecht en Alkmaar

Nederland: nieuwe H2-tankstations in Amersfoort, Roosendaal, Dordrecht en Alkmaar

Dordrecht waterstoftankstationDe komende maanden openen in Nederland vier nieuwe waterstoftankstations. Het bedrijf Fountain Fuel opent de eerste van drie tanklocaties die in 2023 moeten worden gerealiseerd, ondernemer Paul Smits heeft afscheid genomen van fossiel en opent een H2 station in Roosendaal, Greenpoint opent een tanklokatie bij een BP tankstation in Dordrecht en NXT een nieuw H2-station in Alkmaar.

Vorige week vrijdag werd een belangrijke stap gezet bij het nieuwe waterstoftankstation op de grens van Amersfoort en Leusden. Daar opent het bedrijf Fountain Fuel in mei haar eerste waterstoftankstation. De blikvanger, een luifel van hout die oogt als een fontein, is vorige week geplaatst. Later dit jaar wil Fountain Fuel waterstoftankstations in Rotterdam en Nijmegen openen.

Over 7 weken opent ondernemer Paul Smits aan de Aanwas, op bedrijventerrein Borchwerf in Roosendaal, een waterstoftankstation onder de naam H2Point. Eigenlijk stond het station al eerder op de planning om geopend te worden, maar het innovatieve karakter zorgde bij de vergunningverlener voor vertraging. Smits is blij dat zijn eerste H2-station in maart opent, het station zit vlak bij afslag 20 van autosnelweg A17. Een tweede in H2Point in Oosterhout zit in de ontwikkelfase.

Bij het BP-station aan de Laan de Verenigde Naties in Dordrecht opent de Van Kessel Groep onder de naam Greenpoint in het eerste kwartaal van dit jaar een nieuw waterstoftankstation. De dispensers voor 350 en 700 bar staan hier op grondniveau, maar de overige apparatuur is weggewerkt in een ondergrondse betonnen bak van 8 bij 21 meter en een diepte van 4 meter (foto). Dit tankstation zit vlakbij alslag 21 van autosnelweg A16.

Bij het NXT tankstation op bedrijventerrein De Boekelermeer, aan de zuidkant van Alkmaar, kan vanaf dit voorjaar waterstof worden getankt. Dit is het eerste openbare waterstoftankstation in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal. De eerste klanten zijn Stadswerk072, de afvalinzamelaar van de gemeente Alkmaar en GP Groot inzameling. Zij gaan vrijwel gelijktijdig met de opening van het waterstofstation met waterstoftrucks rijden voor het emissievrij inzamelen van afval in de regio Alkmaar.

Kijk op YouTube hoe de opvallen de luifel van Fountain Fuel in Amersfoort is gebouwd via deze link

Lees ook: lidl-wil-supermarkten-bevoorraden-op-waterstof-onderzoek-naar-h2-tankstations

Italië: Lidl wil supermarkten bevoorraden op waterstof, onderzoek naar H2-tankstations

Italië: Lidl wil supermarkten bevoorraden op waterstof, onderzoek naar H2-tankstations

Lidl ItaliaSupermarktorganisatie Lidl Italia en leverancier van gassen Sapio stellen een haalbaarheidsonderzoek in naar het bouwen van één of meerdere waterstoftankstations. Hier moeten de vrachtauto’s van Lidl gaan tanken die vanuit de distributiecentra de winkels bevoorraden. Helemaal nieuw is waterstof niet voor de discountketen. In een van de grootse distributiecentra in Frankrijk rijden heftrucks op waterstof. Discounter Lidl werkt samen met Sapio, een toonaangevend bedrijf in de productie en marketing van technische gassen, medicijnen en speciale melanges dat actief is in Italië, Frankrijk en Duitsland , Slovenië, Spanje en Turkije.  

Lidl en Sapio spreken over een van de allereerste overeenkomsten van deze soort die is ondertekend door een grootschalige winkelketen in Italië. Lidl heeft in Italië 700 filialen.

Tot op heden is het gebruik van waterstof in mobiliteit in Italië, maar ook in de rest van Europa en de wereld, zeer beperkt. De grote truckfabrikanten produceren nog geen vrachtauto’s op waterstof. De branche ziet dat waterstof wel een belangrijke rol kan spelen bij emissievrij zwaar transport. Luca Ros, logistiek directeur van Lidl Italia , zegt over de start van de samenwerking met Sapio: "Ons streven is om in 2030 emissievrij te zijn. Elke dag leggen onze vrachtwagens gemiddeld meer dan 160.000 kilometer af om onze winkels te bevoorraden. Dat moet een stuk milieuvriendelijker. In Sapio hebben we een partner gevonden die wordt geleid door dezelfde geest van innovatie en met wie we dezelfde waarden van duurzaamheid delen. Dankzij haar 100-jarige ervaring met waterstof zal Sapio haar kennis, ervaring en technologische expertise in de productie en distributie van waterstof ter beschikking stellen, evenals de engineering- en constructiecapaciteiten van H2-tankstations.”

Sapio richt zich op de tankvoorziening voor vrachtauto’s die de winkels bevoorraden en de voertuigen die gebruikt worden voor de interne logistiek in de distributiecentra. Lidl geeft garanties af dat de voertuigen bij de tankstations komen tanken.

Lees ook: 108-miljoen-subsidie-voor-waterstofproductie-uit-limburgs-afval

Nederland: 108-miljoen subsidie voor waterstofproductie uit Limburgs afval

Nederland: 108-miljoen subsidie voor waterstofproductie uit Limburgs afval

VuilnisbeltEen belangrijke oplossing voor niet-recyclebaar afval in de Nederlandse provincie Limburg. Afval dat nu nog wordt verbrand kan straks in een nieuwe fabriek worden omgezet in pallets, die vervolgens weer worden omgezet in waterstof. Op deze wijze kan jaarlijks 280-miljoen m3 aardgas worden bespaard. Het FUREC-project van de energiegigant RWE, heeft hiervoor een financiering van 108 miljoen euro ontvangen uit het Innovatiefonds van de Europese Unie.

Op het bedrijventerrein Zevenellen in het Limburgse Haelen wordt het afval per schip of vrachtauto ingenomen, bij voorkeur uit de directe omgeving. In een nieuwe installatie wordt het afval vervolgens inpandig gesorteerd, verkleind en verwerkt tot korrels, ook wel pellets genoemd. Via een schip worden de pellets vervolgens naar het 30 km zuidelijker gelegen industriepark Chemelot in Geleen vervoerd om tot waterstof verwerkt te worden. De installatie zal ongeveer 700.000 ton huishoudelijk afval per jaar verwerken. RWE meldt dat er van het niet-recyclebare afval, na verwerking tot pellets, uiteindelijk geen reststroom overblijft die verbrand of gestort moet worden.

RWE werkt volop aan de ontwikkeling van FUREC en heeft inmiddels een optie op een terrein aan de haven in Haelen. Nu is begonnen met het voorbereiden van de nodige vergunningsprocedures. Het energiebedrijf streeft ernaar in 2024 een definitieve investeringsbeslissing te nemen.

Over de toekomstige afzet van waterstof is RWE in gesprek met bijvoorbeeld OCI N.V. die een productielocatie heeft op Chemelot. Het bedrijf kan met de waterstof onder meer haar productieketen verder verduurzamen en zo bijdragen aan circulaire productie. FUREC is een nieuwe en belangrijke stap in het ontwikkelen en versnellen van de transitie naar een circulaire economie in de Provincie Limburg en het creëren van bijbehorende werkgelegenheid in de regio. Waterstof uit niet-recyclebare vaste afvalstromen bespaart in 10 jaar tijd ongeveer 3,6 miljoen ton CO2. 

Lees ook: nikola-introduceert-het-merk-hyla-voor-waterstofproductie-en-distributie

VS: Nikola introduceert het merk HYLA voor waterstofproductie en distributie

VS: Nikola introduceert het merk HYLA voor waterstofproductie en distributie

Nikola hylaDe Amerikaanse fabrikant van waterstofvrachtauto’s op waterstof zet een tweede bedrijf op voor de waterstof productie en waterstoflevering. Onder de naam HYLA wil Nikola zowel de eigen waterstoftankstations als H2-stations van andere ketens van waterstof voorzien. Daarbij ligt de focus op uitsluitend groene waterstof, geproduceerd uit elektrolyse met energie uit wind en zon. Het bedrijf streeft daarbij naar een concurrerende prijs, maar dan moet er wel ongeveer 3 euro  subsidie van de staat Californië komen.

Nikola's eerste drie HYLA-stations zullen worden gebouwd in Long Beach, Californië, waar vrachtwagens kunnen tanken die actief zijn in de havens van Long Beach en Los Angeles en in de steden Ontario en Colton, beiden gelegen in de metropool Los Angeles. Dit is de belangrijkste hub voor vrachtvervoer in het westen van de Verenigde Staten. De eerste grootschalige waterstoffabriek van het bedrijf zal 500 kilometer verderop worden gebouwd in Buckeye, Arizona. Deze fabriek krijgt een capaciteit van 150 ton waterstof per dag. Het uiteindelijke productiedoel voor de HYLA-waterstoffabriek is 300 ton per dag, voldoende om het netwerk van waterstoftankstations te bevoorraden. Over drie jaar wil het bedrijf al 60 H2-stations operationeel hebben.

Zoals Waterstof Magazine eerder deze week berichtte heeft Nikola ook mobiele tankstations ontwikkeld om de eerste klanten snel en flexibel van waterstof te kunnen voorzien.

De Tre-truck met brandstofcel die het bedrijf uit Phoenix, Arizona, dit jaar op de Amerikaanse markt wil brengen heeft een actieradius van 800 kilometer. In 20 minuten is de tank weer vol.

Lees ook: nikola-ontwikkelt-mobiel-h2-station-van-700-bar-voor-vrachtauto-s

Oostenrijk: Prinoth heeft wereldprimeur met pistenbully op waterstof

Oostenrijk: Prinoth heeft wereldprimeur met pistenbully op waterstof

PistenBully waterstoffEen wereldprimeur op de skipiste. Tijdens het wereldkampioenschap skiën in het Oostenrijkse Flachau is een pistenbully op waterstof gepresenteerd. Het voertuig is ontwikkeld door het Italiaanse bedrijf Prinoth, wereldwijd leverancier van sneeuwschuivers, pistenbully’s en rupsvoertuigen.

Het werkvoertuig met de naam Leitwolf H2Motion heeft een speciaal ontworpen XC13 waterstofverbrandingsmotor die is geleverd door FPT Industrial, een van de merken van de Iveco-groep, gespecialiseerd in aandrijflijnen voor on- en off-road voertuigen. De 13 liter zescilindermotor levert 460 pk (338 kW) en een koppel van 2.000 Nm. Dit is vergelijkbaar is met een soortgelijk voertuig op diesel. De vier waterstoftanks liggen op het dak van de cabine. De waterstofverbrandingsmotor brengt de CO2-uitstoot terug naar nul, maar er is door het verbrandingsproces nog wel sprake van uitstoot van NOx.

Op de website van Prinoth wordt het voertuig echter niet gepresenteerd als pistenbully met een verbrandingsmotor, maar met een brandstofcel en een elektromotor van 544 PK. Dat is gelijk aan 400kW. Mogelijk levert Prinoth het voertuig met twee waterstof energie-systemen.

Lees ook: brand-in-waterstofvoertuig-5-gewonden-op-universiteit-belfort-montbeliard

USA: Nikola ontwikkelt mobiel H2-station van 700 bar voor vrachtauto’s

USA: Nikola ontwikkelt mobiel H2-station van 700 bar voor vrachtauto’s

Mobiel tankstation NikolaNikola, fabrikant van zware vrachtwagens op waterstof, meldt een mobiel waterstoftankstation te hebben ontwikkeld voor vrachtauto’s. Het tankstation kan grote hoeveelheden waterstof leveren onder 700 bar. De lancering past binnen de doelstellingen van het waterstofbedrijf, waarin eigen vaste en mobiele waterstoftankstations staan benoemd evenals mobiele H2-tankstations van derden.  

"Nikola heeft het grootste deel van de afgelopen twee jaar besteed aan het ontwikkelen van een flexibele mobiele tankoplossing die waterstof koelt en comprimeert om snel zware FCEV-vrachtwagens met 700 bar te vullen", aldus Corporation President en CEO, Michael Lohscheller. “In combinatie met Nikola's waterstoftube-oplegger, met een capaciteit van 960 kg, kan het mobiele tankvoertuig back-to-back vrachtwagens van klanten tanken. Dit levert vanaf dit jaar flexibele waterstoftankoplossingen voor onze klanten op en vormt een aanvulling op Nikola's permanente waterstoftankstations die in ontwikkeling zijn.” Het eerste mobiele waterstoftankstation heeft de inbedrijfstelling en tests voltooid en is vrijgegeven voor gebruik op de markt. 

Met een rijbereik tot 800 kilometer, zal de vrachtauto Nikola Tre FCEV naar verwachting een van de grootste actieradiussen hebben van alle in de handel verkrijgbare zero-emissie klasse 8-trekkers. De voertuigen op waterstof zijn aanzienlijk lichter dan vergelijkbare trucks op batterijen.

Nikola heeft onlangs aangekondigd dat er voorbereidingen worden getroffen om waterstoftrucks in de USA met subsidie te kunnen verkopen. Kopers van de Nikola Tre FCEV kunnen dan in 2023 in aanmerking komen voor de Californische staatsbonus ter waarde van 220-duizend euro per vrachtwagen gecombineerd met een korting op belasting van bijna 40-duizend euro.

Foto ter illustratie: mobiel waterstoftankstation van het Chinese bedrijf Censtar

Lees ook: prinoth-heeft-wereldprimeur-met-pistenbully-op-waterstof

Frankrijk: brand in waterstofvoertuig, 5 gewonden op Universiteit Belfort-Montbéliard

Frankrijk: brand in waterstofvoertuig, 5 gewonden op Universiteit Belfort-Montbéliard

brandVijf personen zijn afgelopen week lichtgewond geraakt bij een brand in een prototype waterstofvoertuig. De brand brak uit in het laboratorium van de Technische Universiteit Belfort-Montbéliard. Volgens de plaatselijke brandweer in een experimenteel vierwielig voertuig waarvan de tank was gevuld met waterstof.

De brandweer rukte uit met 44 brandweerlieden en 15 voertuigen. Drie personen werden in het ziekenhuis opgenomen voor "lichte brandwonden" en twee anderen waren verward.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend, de universiteit stelt een onderzoek in. Volgens de directeur van de Universiteit, Ghislain Montavon, ontstond de brand toen de tank van het voertuig gevuld was "met een neutraal gas". Er was geen waterstoflek en het risico op explosie werd snel uitgesloten, aldus de directeur.

Lees ook: succesvolle-testvlucht-met-19-persoons-waterstof-vliegtuig

Nederland: duurzame luifel voor eerste waterstoftankstation in Amersfoort geplaatst

Nederland: duurzame luifel voor eerste waterstoftankstation in Amersfoort geplaatst

Amersfoort Fountain FuelHet Nederlandse bedrijf Fountain Fuel, heeft zijn eerste opvallende luifel bij het nieuwe waterstoftankstation Amersfoort/Leusden officieel onthuld. Afgelopen vrijdag was er een feestje op de nieuwe tanklokatie op bedrijventerrein De Wieken in Amersfoort, op de grens met Leusden. Vanaf dit voorjaar kan hier waterstof worden getankt en kunnen elektrische auto’s worden opgeladen.

De luifel valt op door zijn kenmerkende ontwerp in de vorm van een fontein. De gehele luifel is gemaakt van gecertificeerd duurzaam hout en krijgt een sedum (groen) dak. Tim Loeters en zijn team van Wiegerinck Architecten hebben de blikvanger ontworpen. De luifel, gemaakt uit PEFC-gecertificeerd hout, is geproduceerd door houtbouwbedrijf De Groot uit Vroomshoop. Het projectmanagement voor alle nieuwe Fountain Fuel waterstoftankstations is in handen van het Nederlandse bedrijf Ekinetix.

Volgens Steef Severijn, directeur-bestuurder van Fountain Fuel, is de planning dat het station eind mei in gebruik kan worden genomen. De eerste drie emissieloze energiestations met deze kenmerkende luifel worden worden door Fountain Fuel in 2023 gebouwd.

Onder de luifel kan waterstof onder 700 bar worden getankt voor personenauto’s en bestelwagens, meldt Jade Wissink van Fountain Fuel aan Waterstof Magazine. Buiten de luifel kunnen vrachtwagens en bussen terecht voor waterstof onder 350 bar.

Lees opok: succesvolle-testvlucht-met-19-persoons-waterstof-vliegtuig

Verenigd-Koninkrijk: succesvolle testvlucht met 19-persoons waterstof-vliegtuig

Verenigd-Koninkrijk: succesvolle testvlucht met 19-persoons waterstof-vliegtuig

ZeroAvia testvlucht19Belangrijk nieuws voor de luchtvaartsector. Het Brits-Amerikaanse bedrijf ZeroAvia heeft het grootste vliegtuig tot nu toe op waterstof een proefvlucht laten maken. Het Dornier 228-testvliegtuig met 19 zitplaatsen steeg vorige week op in het Verenigd-Koninkrijk en maakte op een waterstofmotor een testvlucht van tien minuten. ZeroAvia beschouwd de succesvolle vlucht als een belangrijke stap richting zero-emissie personenvervoer door de lucht. Het doel om in 2025 de eerste commerciële vluchten op waterstof uit te voeren is weer een stap dichterbij.

De vlucht vond plaats vanaf de R&D-faciliteit van het bedrijf op Cotswold Airport in Gloucestershire, VK. De baanbrekende vlucht maakt deel uit van het HyFlyer II-project, een belangrijk R&D-programma dat wordt ondersteund door het vlaggenschip van de Britse regering, het ATI-programma. Dat is gericht op de ontwikkeling van een emissievrije aandrijflijn van 600 kW ter ondersteuning van vliegtuigen met 9 tot 19 zitplaatsen.

De waterstofmotor voor deze testvlucht was gemonteerd onder de linker vleugel. Aan de rechterkant zat nog een traditionele Honeywell TPE-331 motor. Het waterstofsysteem bestond uit twee brandstofcellen, een lithium-ion-batterijpakket zorgt voor extra piekvermogen tijdens het opstijgen. Tijdens de eerste testvlucht waren de waterstoftanks en energieopwekkingssystemen met brandstofcellen in de cabine ondergebracht.  

Alle systemen presteerden zoals verwacht. Dit is de grootste ZeroAvia-motor die tot nu toe is getest. In een volgende stap wil het bedrijf naar een aandrijflijn met een vermogen van 2 tot 5 MW, genoeg om een passagiersvliegtuig met maximaal 90 zitplaatsen van energie te voorzien.

Val Miftakhov, oprichter en CEO van ZeroAvia is zeer tevreden over de resultaten die zijn geboekt tijdens de testvlucht. “Dit is een belangrijk moment, niet alleen voor ZeroAvia, maar voor de luchtvaartindustrie als geheel, omdat het laat zien dat echte emissievrije commerciële vluchten slechts een paar jaar verwijderd zijn. De eerste vlucht van ons vliegtuig met 19 zitplaatsen laat zien hoe schaalbaar onze technologie is en benadrukt de snelle vooruitgang van emissievrije voortstuwing. Dit is nog maar het begin, we bouwen aan de toekomst van een duurzame luchtvaart zonder klimaatimpact. Onze aanpak is de beste oplossing om schone luchtvaart op grote schaal te versnellen. Felicitaties aan iedereen in ons team en al onze partners en belanghebbenden voor de collectieve inspanning die ons naar deze monumentale dag in de geschiedenis heeft gebracht.”

De beelden van de testvlucht ziet u via deze link

Leesook: nieuw-werkschip-van-de-provincie-overijssel-vaart-op-waterstof

Nederland: nieuw werkschip van  de provincie Overijssel vaart op waterstof

Nederland: nieuw werkschip van  de provincie Overijssel vaart op waterstof

Overijssel werkschip h2Een opvallend nieuwtje van de provincie Overijssel op de vakbeurs InfraTech 2023 in Rotterdam. Vanaf volgend jaar wil de provincie een oud werkschip dat vaart op diesel vervangen door een schone opvolger op waterstof. Overijssel heeft daarmee de landelijke primeur. Bezoekers van de beurs konden kennis maken met het bijzondere vaartuig via een 3D animatiefilm.

Begin dit jaar start Overijssel de aanbesteding voor de bouw van dit schip, dat vanaf 2024 wordt ingezet voor het onderhoud en de inspectie van de provinciale waterwegen. Het oude werkschip dat vaart op diesel dateert uit 1983 en is aan het einde van zijn levensduur. Voor de provincie en mooi moment om op zoek te gaan naar een innovatief alternatief. Daarbij is de optie van een batterij-elektrisch vaartuig meegenomen, maar deze viel al snel af omdat de actieradius veel te beperkt is. Met waterstof kan het schip twee dagen achter elkaar in de vaart worden gehouden. Bovendien is het accupakket compacter en efficiënt in gebruik. Omdat het schip door beschermde natuurgebieden, zoals de Weerribben, vaart is een milieuvriendelijke oplossing een belangrijk pluspunt.

Het ontwerp dat Overijssel voor dit schip heeft laten maken, vormt de blauwdruk voor de nieuwe constructie. Met een lengte van 20 meter en een beweegbare stuurhut die kan worden afgesteld op de hoogte van de bruggen wordt dit vaartuig een belangrijke aanwinst voor het provinciale beheer van de Overijsselse waterwegen. Voor het vaartuig op waterstof heeft de provincie subsidie gekregen vanuit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De Nederlandse provincies behoren tot de grootste infra-opdrachtgevers van Nederland.

Lees ook: belangstelling-voor-waterstof-neemt-enorm-toe

Nederland / Vlaanderen: “belangstelling voor waterstof neemt enorm toe”

Nederland / Vlaanderen: “belangstelling voor waterstof neemt enorm toe”

Collage 3 lezingen“We merken dat steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in ontwikkelingen binnen de nieuwe waterstof-economie.” Dat zegt Paul Bombeld, hoofdredacteur van Waterstof Magazine. “Steeds meer lokale, regionale en landelijke overheidsinstellingen en bedrijven begrijpen dat het met fossiele brandstoffen op deze manier niet verder kan. De mogelijkheden die waterstof biedt, vindt iedereen interessant. Op onze Linkedin-pagina’s komen er iedere week ruim 100 volgers bij, tussen de 30 en 50 nieuwe abonnees schrijven zich wekelijks in voor de gratis digitale nieuwsbrief. Deze week gaf Bombeld op verschillende plekken in Nederland drie lezingen over waterstof-ontwikkelingen, overal was de zaal tot de laatste stoel gevuld. Voor de komende maanden staan er inmiddels 11 lezingen in Nederland en Vlaanderen geboekt.

In een tijdsbestek van twee keer een half uur neemt de hoofdredacteur de toehoorders mee in de wondere wereld van waterstof. “Allereerst moeten we de rol die waterstof kan vervullen binnen de energietransitie begrijpen. En dan kijken we dieper in ons nationale energiesysteem en gaan we in op zaken als energiebehoefte op ieder moment van het jaar en hoe we hieraan kunnen voldoen. De vraag naar energie is enorm. Gelukkig gebeurt er momenteel op het gebied van transitie al ongelofelijk veel. Zo is de landelijke waterstofbackbone volop in ontwikkeling, maar nog bijna niemand heeft hier enige kennis van. Dat hoeft ook niet, maar het is wel verbazingwekkend als mensen gaan roepen dat er helemaal niets gebeurt. Dat is absolute onzin.”

Een belangrijk deel van de lezingen gaat over de toepassingen van waterstof binnen de mobiliteit. “Op dit moment kan er al heel veel op waterstof, dus helemaal emissievrij. Belangrijkste is dat het kán”, zegt Bombeld. “Maar we moeten ook realistisch zijn, waterstofprojecten zijn nog ongelofelijk kostbaar. Uiteindelijk moet er toch vaak geconcurreerd worden op prijs en dan is diesel vaak veel goedkoper. Toch gaat er binnen enkele jaren het nodige veranderen. Vooral transporteurs moeten opletten, over twee jaar gaan tientallen binnensteden op slot voor voertuigen op fossiele brandstof. En bij veel bouwprojecten van de overheid hoef je geen offerte meer uit te brengen als je als aannemer komt aanzetten met alleen maar fossiele voertuigen. De uitstoot wordt steeds belangrijker bij het winnen van aanbestedingen.”

Meer weten? Kijk op www.waterstofmagazine.nl/lezingen

L
ees ook: eerste-treinen-op-waterstof-gaan-dit-jaar-rijden-langs-het-meer-van-iseo

Italië: eerste treinen op waterstof gaan dit jaar rijden langs het Meer van Iseo

Italië: eerste treinen op waterstof gaan dit jaar rijden langs het Meer van Iseo

Iseo trein“Het project rond waterstoftreinen in het noorden van Italië is op dit moment het meest concrete waterstofproject van het land”. Dat zegt Marco Piuri, de Chief Executive Officer van Trenord, een van de spoorwegmaatschappijen in de regio Lombardije, in het noorden van Italië. In deze regio, op het traject Bresica-Iseo-Edolo, gaan dit jaar de eerste waterstoftreinen op proef rijden.

Spoorwegmaatschappij Trenord start in Fase 1 met zes treinen die worden geleverd door treinfabrikant Alstom, een bedrijf dat ruime ervaring heeft met de bouw van passagierstreinen op waterstof. Inmiddels zijn ook de voorbereidingen begonnen voor de bouw van een waterstoffabriek, een distributiepunt en een waterstoftankstation nabij het treinstation van Iseo. Daar moeten de eerste zes treinen gaan tanken. In Fase 2 worden de overige acht dieseltreinen op het traject vervangen en komt er een tweede waterstoffabriek in Bresica of Edolo. In Fase 3 gaat ook het regionale busvervoer over op waterstof. De regionale vervoerder heeft nu nog 40 bussen op diesel in het gebied rijden.

In Italië is 28% van de spoorlijnen niet geëlektrificeerd. In het land zijn momenteel 1.250 dieseltreinen actief binnen het personenvervoer. In enkele regio’s, zoals Valle d’Aosta en op Sicilië rijdt zelfs geen enkele trein geëlektrificeerd.

Het elektrificeren van spoortrajecten is vaak niet eenvoudig, vooral als het gaat om spoorwegen die zich uitstrekken tot in bergachtige gebieden. Met een spoorlengte van 103 kilometer doorkruist de nieuwe waterstoflijn een regio met behoorlijke hellingen. De aanwezigheid van talloze tunnels met beperkte spoorbreedte maken elektrificatie via bovenleidingen nagenoeg onmogelijk en zeer kostbaar. Om deze reden heeft het regionale spoorbedrijf gekozen voor elektrificatie via waterstof. Het baanvak van Brescia-Iseo-Edolo is uitgerust met volledig autonome sporen en niet aangesloten op het landelijke netwerk.

Het vervangen van de eerste zes treinen, het bouwen van een waterstofvoorziening in Iseo en het vervangen van de acht laatste treinen kost rond de 160-miljoen Euro. Het bedrag wordt voor een belangrijk deel opgebracht via subsidies vanuit de Europese Unie.  

Lees ook: eerste-openbare-waterstoftankstation-opent-deze-maand-in-praag

Tsjechië: eerste openbare waterstoftankstation opent deze maand in Praag

Tsjechië: eerste openbare waterstoftankstation opent deze maand in Praag

Praag waterstoftankstationGasleverancier Air Products vult voor het eerst het nieuwe waterstoftankstation in de wijk Barrandov van de hoofdstad Praag (foto). Het tankstation is gebouwd naast een bestaand tankstation van Unipetrol, dat werkt met de merknamen Benzina en PK Orlen. Dit is het eerste openbaar toegankelijke waterstoftankstation van Tsjechië.

"Het tankstation is onbemand, vrij toegankelijk en geschikt voor het tanken van personenauto’s, vrachtwagens en bussen", laat bedrijfswoordvoerder Michal Procházka weten. Het volgende waterstoftankstation dat het Barrandov gaat openen komt 80 kilometer verderop in Litvínov, aan de grens met Duitsland. "Tegen 2030 willen we 28 tankstations geopend hebben in heel Tsjechië", zegt Procházka.

Inmiddels worden er voorbereidingen getroffen om in 2024 te starten met een serie bussen op waterstof voor het openbaar vervoer in de regio Praag.

Lees ook: test-begint-eerste-waterstoftankstation-in-de-haven-van-valencia-gereed

Spanje: test begint, eerste waterstoftankstation in de haven van Valencia gereed

Spanje: test begint, eerste waterstoftankstation in de haven van Valencia gereed

Valencia truck en tank waterstofIn de haven van de Zuid-Spaanse stad Valencia is deze week de eerste waterstof gearriveerd voor twee havenvoertuigen. Een nieuwe tankinstallatie is de afgelopen weken getest door gespecialiseerde technici die dichtheids- en druktesten hebben uitgevoerd met helium en stikstofgas vermengd met een kleine hoeveelheid waterstof. Daaruit is gebleken dat er geen complicaties of lekkages in het systeem zitten. Technici van Valenciaport, het Nationaal Centrum voor Waterstof en Metaalcarbiden, werken binnen dit innovatieve project samen.

Eerder deze week is de eerste lading waterstof gearriveerd. Het H2-systeem bestaat uit een ontvangstation voor waterstof en een opslagtank. Direct daarachter bevindt zich het compressiestation en de waterstofdispenser waarmee getankt kan worden. Daar maken binnenkort een container-stapelaar en een 4 x 4 trekker op waterstof gebruik van. Voorlopig nog op proef, maar met een duidelijke intentie om het waterstofgebruik verder uit te rollen en zo de uitstoot van het havengebied te verminderen.  

De proef in Valencia  maakt deel uit van H2PORTS -Implementing Fuel Cells and Hydrogen Technologies. Het project wordt gecoördineerd door de Valenciaport Foundation en gefinancierd door het Clean Hydrogen JU-programma van de Europese Unie. Het doel is het testen en valideren van waterstoftechnologieën op havenmachines die toepasbare en echte emissievrije oplossingen mogelijk maken zonder de prestaties en veiligheid van havenactiviteiten aan te tasten, zonder schadelijke uitstoot. Het totale project kost ongeveer 4 miljoen euro.

Lees ook: gasunie-participeert-in-waterstofopslag-in-zoutcavernes-in-duitsland

Nederland: Gasunie participeert in waterstofopslag in zoutcavernes in Duitsland

Nederland: Gasunie participeert in waterstofopslag in zoutcavernes in Duitsland

Zoutcaverne GasunieHet Nederlandse gastransportbedrijf Gasunie zet met een deelname aan het H2CAST pilot project in het noorden van Duitsland verder in op de opslag van waterstof in cavernes. Dit is de tweede grootschalige ondergrondse waterstofopslag van het bedrijf.  In 2019 startte Gasunie al het demonstratieproject HyStock in Zuidwending bij Veendam, in een voormalige zoutcaverne van Nobian. Ondergrondse waterstofopslag is een belangrijk onderdeel van een waterstofvoorziening die momenteel ontwikkeld wordt en is van groot belang voor systeemintegratie.

Gasunie wordt partner in het H2CAST-pilotproject voor waterstofopslag in de zogenaamde Etzel-cavernes in de Duitse deelstaat Niedersachsen. Met H2CAST willen Storag Etzel en Gasunie met projectpartners grootschalige opslag van waterstof mogelijk maken in de zoutcavernes bij Etzel, in het uiterste noordwesten van Duitsland. De eerste stap is een pilotproject, waarbij twee van de bestaande zoutcavernes geschikt gemaakt worden voor de opslag van waterstof. Gasunie zal daarbij de twee waterstofcavernes via een bovengrondse installatie met elkaar verbinden. Naar verwachting loopt het pilotproject tot 2026. De locatie van de opslagcavernes is strategisch gelegen door de perfecte verbinding met de Nederlandse en Duitse waterstofmarkt, nabij het toekomstige waterstofnetwerk HyPerLink van Gasunie en de Energy Hub Wilhemshaven.

In 2019 realiseerde Gasunie al een 1 MW elektrolyseproject, waarmee waterstof wordt geproduceerd t.b.v. het demonstratieproject 'HyStock' in Veendam, de eerste grootschalige ondergrondse opslag van waterstof in Nederland. De waterstof wordt daar in een voormalige zoutcaverne van Nobian ondergronds opgeslagen, waarbij de ervaringen worden gebruikt voor een verdere uitrol. Het gastransportbedrijf ziet de ondergrondse waterstofbuffer als belangrijk onderdeel van de nationale waterstofbackbone van dochterbedrijf HyNetwork Services.

Waterstof wordt in de industrie nu al op grote schaal gebruikt als grondstof en brandstof, onder meer in raffinaderijen, de (petro)chemie en de staalindustrie. In het kader van de energietransitie wordt grijze waterstof uit fossiele brandstoffen zoals aardgas vervangen door koolstofarme (blauwe) en -vrije (groene) waterstof. Die waterstof zal worden getransporteerd door bestaande aardgasinfrastructuur geschikt te maken voor waterstof. De fysieke opslag van waterstof is een belangrijk onderdeel van de voorziening zelf, de systeemintegratie met elektriciteit en de ontwikkeling van een internationale waterstofmarkt.

Lees ook: veldtest-met-10-woonhuizen-en-een-bedrijf-in-beieren-op-100-h2

Duitsland: veldtest met 10 woonhuizen en een bedrijf in Beieren op 100% H2

Duitsland: veldtest met 10 woonhuizen en een bedrijf in Beieren op 100% H2

Markt Hohenwart waterstof bayernNa Nederland krijgt ook Duistland een proefgebied met woningen die 100% waterstof geleverd krijgen via een bestande aardgasleiding. In de gemeente Markt Hohenwart, 15 kilometer ten zuiden van Ingolstadt in Beieren gaat dit jaar de proef van start. Vanaf de zomer worden de verwarmingssystemen van tien huishoudens en één bedrijf omgebouwd. Een tweede doel is om het leidingnetwerk en de cv-ketel minimaal één stookseizoen te testen op 100% waterstof.

Voor de proef wordt een deel van het bestaande aardgasnet gescheiden van de rest en vervolgens van waterstof voorzien. De waterstof wordt geleverd vanuit een centrale tank, die van energie wordt voorzien door tankauto’s die waterstof komen brengen. De deelnemers aan de test doen op vrijwillige basis mee en krijgen gratis speciaal ontwikkelde waterstofketels van fabrikant Valliant (foto). De veldtest wordt georganiseerd en begeleid door de energieleveranciers Thüga en Energie Südbayern. Het proefproject met de naam H2Direkt wordt gefinancierd door het landelijke ministerie van Onderwijs en Onderzoek (BMBF).  Een onderzoeksinstituut en een planningsbureau zullen het project van 18 maanden begeleiden.

De eerste ervaringen met waterstof in verwarmingsinstallaties in Duitsland zijn al enkele jaren geleden opgedaan. In de regio's Sleeswijk-Holstein en Baden-Württemberg is waterstof gemixt met aardgas. Een volledige omschakeling naar waterstof voor particuliere huishoudens wordt daarentegen als een noviteit beschouwd. Een dergelijke test wordt al uitgevoerd bij enkele zakelijke klanten in Noordrijn-Westfalen. De proef in Beieren wordt van groot belang geacht voor vervolgprojecten. Energieleveranciers in Duitsland denken het huidige aardgasnetwerk in de toekomst te kunnen gebruiken voor waterstof.

Voor de bewoners van de woningen in Markt Hohenwart zal er weinig gaan veranderen. Net als het aardgas wordt ook de waterstof vermengd met geurstoffen zodat de deelnemers dit bij een lek vroegtijdig opmerken. Daarnaast worden voor het experiment nieuwe gassensoren geïnstalleerd. Het risico van waterstofgas is niet groter dan bij aardgas, melden de initiatiefnemers.

Het blijft onduidelijk of verwarmen met waterstof later duurder wordt en wat de verwarmingstoestellen daadwerkelijk kosten. Deze zijn nog niet te koop en de waterstofprijs is afhankelijk van toekomstige vraag en aanbod. Prijsvoordelen ten opzichte van aardgas worden niet verwacht - de focus gedurende deze proefperiode ligt op klimaatneutraliteit.

Lees ook: mg-motors-presenteert-eerste-minvan-met-7-zitplaatsen-op-waterstof

India: MG motors presenteert eerste minvan met 7 zitplaatsen op waterstof

India: MG motors presenteert eerste minvan met 7 zitplaatsen op waterstof

India van waterstofMG Motors heeft op de Auto Expo 2023  in New Delhi, India, zijn eerste waterstofvoertuig gepresenteerd. Afgelopen week showde het bedrijf de Maxus Euniq 7, een minivan met zeven zitplaatsen. Dit is voor MG, maar ook voor het Chinese moederbedrijf Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC), de eerste waterstofauto in het wereldwijde aanbod.

De aandrijflijn van de MG Euniq 7 heeft een brandstofcel met een vermogen van 92 kW, gekoppeld aan een elektromotor en een vermogen van 201 pk. De minivan heeft drie waterstoftanks met een totale capaciteit van 6,4 kg. De waterstof wordt opgeslagen onder een druk van 700 bar en de tanks zijn in 3 tot 5 minuten weer volgetankt. Dan heeft de waterstofauto een actieradius tot 605 km.

De brandstoftanks zijn gemaakt van koolstofvezelversterkingen die bestand zijn tegen hoge temperaturen van 842 graden Celcius. Het systeem werkt optimaal bij hoge en lage temperaturen tot 30 graden onder nul. Het bedrijf meldt dat de lage temperatuur geen invloed heeft op het rijbereik. De Euniq 7 MPV accelereert in 4,9 seconden van 0 naar 50 km/u en haalt een topsnelheid van 150 km/u. 

Het interieur van de MG Euniq 7 is voorzien van een groot 12,3-inch vrijstaand infotainmentsysteem met aanraakscherm, een digitaal instrumentendisplay, een panoramisch schuifdak, automatische klimaatregeling en diverse andere goodies. Op het gebied van veiligheid biedt de luxe MPV Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), een antiblokkeersysteem, elektronische stabiliteitscontrole, enz. Wereldwijd wordt het model aangeboden in configuraties met 6 of 7 zitplaatsen. 

MG Motors verwacht de eerst minivan op waterstof over twee jaar op de markt te kunnen lanceren.

Duitsland: vanaf januari 2024 eerste treinen op waterstof in deelstaat Bayern

Duitsland: vanaf januari 2024 eerste treinen op waterstof in deelstaat Bayern

Fussen waterstof DRBDe Beierse Regiobahn (BRB) wil vanaf volgend jaar op twee trajecten waterstoftreinen inzetten. De schone voertuigen worden geleverd door Siemens en gaan rijden op de spoorverbindingen van Augsburg naar Füssen im Allgäu en van Augsburg naar Weilheim in Oberbayern. De Beierse Regiobahn heeft met de deelstaatregering overeenstemming bereikt over een testperiode van tweeënhalf jaar. Later dit jaar zullen de eerste proefritten beginnen. Vanaf januari 2024 worden de treinen in de dienstregeling opgenomen.

De eerste Beierse waterstoftrein van een particuliere aanbieder gaat rijden op waterstof van een dochteronderneming van Deutsche Bahn (DB). Spoorwegdochter DB Energie gaat in Augsburg de benodigde waterstofinfrastructuur aanleggen, aldus een woordvoerster van DB. Eind 2023 moeten een mobiel tankstation en een stalling in gebruik worden genomen. Snel tanken is volgens DB voor deze lijndienst noodzakelijk omdat de verbindingen strak getimed zijn. "DB Energie was het eerste bedrijf ooit dat een mobiel waterstoftankstation heeft ontwikkeld waarmee waterstoftreinen net zo snel kunnen worden bijgetankt als dieseltreinstellen", zegt DB Energie-baas Torsten Schein. Hierdoor moet de waterstoftrein binnen 15 minuten volgetankt zijn en weer rijklaar.

In heel Duitsland wordt momenteel onderzocht of waterstoftreinen ingezet kunnen worden als vervanger van vervuilende dieseltreinen. In Zuid-Hessen rijden de nieuwe waterstoftreinen al ongeveer een maand regelmatig op niet-geëlektrificeerde zijlijnen. Daar bouwt het Rhein-Main-Verkehrsverbund nu de grootste waterstoftreinvloot ter wereld, bestaande uit 27 treinen. In het noorden van Duitsland rijden al enkel jaren treinen op waterstof. De ervaringen zijn daar zeer goed.

Ook in Frankrijk, Nederland het Verenigd Koninkrijk en Italië wordt gewerkt aan waterstoftreinen op regionale, niet geëlektrificeerde spoorverbindingen.

Lees ook: vopak-en-hydrogenious-onderzoeken-vloeibaar-transport-van-waterstof

Nederland: Vopak en Hydrogenious onderzoeken vloeibaar transport van waterstof

Nederland: Vopak en Hydrogenious onderzoeken vloeibaar transport van waterstof

Erlangen vopakHet beursgenoteerde Nederlandse bedrijf Vopak gaat waterstof importeren dat bij normale omgevingstemperaturen een vloeibare vorm heeft. De waterstof wordt gekoppeld aan een chemische drager, een zogenaamde Liquid Organic Hydrogen Carrier (LOHC). Vopak gaat daarvoor samenwerken met het Duitse bedrijf Hydrogenious. De bedrijven slaan de waterstof op in vloeibare benzyltolueen.

Hydrogenious uit de plaats Neuss, heeft de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar een vloeibare waterstofdrager. Daarbij is het van belang dat er veel waterstof aan gekoppeld kan worden en dat het hechtingsproces en het proces om de waterstof er weer uit te halen zo min mogelijk energie kost.

Tankopslagbedrijf Koninklijke Vopak NV in Rotterdam wil in een nieuwe  joint venture met Hydrogenious het waterstoftransport naar een hoger niveau tillen. De joint venture met de naam LOHC Logistix heeft goede vooruitzichten. Op het voorbehoud van een vergunningstraject na, willen de twee bedrijven fors investeren in de nieuwe techniek. Zuivere waterstof moet, om vloeibaar te worden, worden afgekoeld tot 253 graden onder nul en ook het hele transporttraject op die temperatuur blijven. Dat kost enorm veel energie. Met een LOHC is dit niet nodig.

LOHC Logistix willen in eerste instantie een toeleveringsketen voor groene waterstof opzetten tussen Zweden en Centraal-Europa. Hierbij gaat het om een waterstofvolume van 8 miljoen kilo waterstof per jaar. De beoogde fabriek moet 24 ton waterstof per dag in LOHC kunnen omzetten. Aansluitend volgt transport per schip naar Rotterdam. De insteek is 40 scheepsladingen per jaar met een scheepscapaciteit van 4.500 tot 5.000 m³ per lading, wat overeenkomt met ruim 200 ton waterstof per jaar. Eenzelfde hoeveelheid moet beschikbaar komen via een importterminal in de Duitse stad Lingen.

Sinds de zomer van 2022 wordt er in Duitsland ook een waterstoftankstation met vloeibare waterstof, gebonden aan benzyltolueen, bevoorraad. Voor het transport een normale tankauto aangeschaft die per zending 1.500 kilo waterstof kan afleveren bij het tankstation in Erlangen. Samen met de energiedrager wordt dit opgeslagen in een ondergrondse tank. Het scheidingssysteem (foto) levert waterstof van brandstofcel kwaliteit, maar nog in beperkte hoeveelheden. Een van de uitdagingen, binnen het samenwerkingsverband Vopak-Hydrogenious, is om het scheidingsproces flink op te schalen.

Lees ook: mossel-industrie-start-onderzoek-naar-amfibie-boten-op-waterstof

Frankrijk: mossel-industrie start onderzoek naar amfibie-boten op waterstof

Frankrijk: mossel-industrie start onderzoek naar amfibie-boten op waterstof

MosselkweekbootEen opvallende ontwikkeling in het westen van Frankrijk. In de baai van Saint-Brieuc in het noorden van Bretagne, wordt een onderzoek ingesteld naar mosselkweekboten op waterstof. De beroemde en lomp ogende amfibieschepen van de mosselindustrie moeten straks emissiearm het werk kunnen uitvoeren. Helemaal emissievrij wordt het nog niet, de boten gaan rijden en varen met een waterstof-verbrandingsmotor die nog wel NOx uitstoot.

In het gebied dat ligt aan de noordkant van Bretagne zijn twaalf mosselbedrijven gevestigd. Zes in Hillion en zes andere in Planguenoual in de baai van Saint-Brieuc. Ze verbruiken in totaal 2.240 liter diesel per dag om 14 schepen van brandstof te voorzien en stoten daarbij 12.000 ton CO2 per jaar uit op basis van 200 gewerkte dagen. De amfibievoertuigen kunnen door over te schakelen naar waterstof 95% van de emissie-uitstoot besparen. De omschakeling naar emissiearm is voor de sector niet geheel vrijblijvend, in de baai ligt een Natura 2000-gebied met een oppervlakte van 1.140 Hectare.

Voor de mosselbedrijven betekent de overstap naar waterstof concreet dat de motor moet worden aangepast of vervangen en er nieuwe tanks moeten worden geplaatst. De initiatiefnemers hebben 600-duizend euro subsidie voor onderzoek en de eerste ombouw gekregen. Het type boot dat het eerst wordt omgebouwd staat model voor 80% van de sector.

Op regionaal gebied is dit niet het eerste waterstofproject. In de nabijgelegen plaatsen Châtelets en Plaines-Villes staan voor 2025 een waterstoffabriek en twee H2-tankstations gepland. De regio is van plan 14 bussen en 2 vuilnisauto’s op waterstof te laten rijden. Nu sluit de mosselindustrie zich bij de waterstof-pioniers aan.

Lees ook: toyota-heeft-wereldprimeur-met-personenauto-op-vloeibare-waterstof

Japan: Toyota heeft wereldprimeur met personenauto op vloeibare waterstof

Japan: Toyota heeft wereldprimeur met personenauto op vloeibare waterstof

Japan Toyota CorollaToyota Motor is van plan om in 2023 een auto op vloeibare waterstof in te zetten bij autoraces. In eerste instantie wordt het voertuig ontwikkeld voor uithoudingsraces. Het Japanse autoconcern hoopt kennis op te doen om in een later stadium voertuigen op vloeibare waterstof voor de consumentenmarkt te kunnen produceren. “De waterstoftankstations worden er in ieder geval een stuk minder ingewikkeld van.” Wereldwijd staan autofabrikanten onder grote druk om alternatieven te bieden voor voertuigen die rijden op fossiele brandstoffen. In 2035 mogen deze voertuigen in veel landen niet meer verkocht worden.

Terwijl veel grote autofabrikanten zich richten op batterij-elektrische voertuigen om CO2-neutrale doelstellingen te bereiken, heeft Toyota ook geïnvesteerd in de ontwikkeling van een reeks technologieën, waaronder auto's op waterstof. Net als BEV’s produceren H2-auto’s ook geen koolstofdioxide.

Door de auto op vloeibare waterstof te onderwerpen aan uithoudingsraces, hoopt Toyota de functionaliteit van de nieuwe technologie te verbeteren en enkele van de uitdagingen aan te gaan, waaronder hoe waterstof vloeibaar te houden bij min 253 graden Celsius. De tanks voor vloeibare waterstof zijn in ieder geval aanzienlijk lichter dan de tanks waarin waterstof onder hoge druk wordt opgeslagen. De actieradius van het voertuig met vloeibare H2 verdubbelt ten opzichte van een voertuig met een tankdruk van 700 bar. Er gaat wel veel energie verloren bij het omzettingsproces van gasvormig naar vloeibaar.

Toyota meldt dat de eerste personenauto op vloeibare waterstof al sinds oktober aan de testritten is begonnen.

Foto: het afgelopen jaar testte Toyota een personenauto met een waterstofverbrandingsmotor.

Lees ook: waddeneiland-ameland-test-brandstofcel-aggregaat-op-waterstof

Nederland: Waddeneiland Ameland test brandstofcel aggregaat op waterstof

Nederland: Waddeneiland Ameland test brandstofcel aggregaat op waterstof

Ameland testJP-Energiesystemen heeft in samenwerking met PowiDian een brandstofcel aggregaat op waterstof geleverd aan Ameland. Als onderdeel van het Duits-Nederlandse INTERREG-project H2Watt voert het eiland testen uit met een 110KVA brandstofcel aggregaat op waterstof. Het aggregaat draait synchroon met het elektriciteitsnet en levert daarmee een deel van de energievraag voor de gebouwde omgeving.

De testen zijn bedoeld om te kijken in hoeverre de brandstofcel, in combinatie met zijn grote interne batterijopslag, tijdens het leveren van elektriciteit het vraagprofiel van de omgeving kan volgen. De testresultaten helpen Ameland om keuzes te maken tijdens hun energietransitie. Ameland wil in 2035 van het aardgas af en zoveel mogelijk energie zelf opwekken.

Binnenkort wordt er een 2e zonnepark op Ameland gerealiseerd. Door het toepassen van energieopslag wordt het teveel aan eigen geproduceerde energie opgeslagen in een combinatie van batterijen en waterstof. Dankzij de lokale energieopslag vormt het nieuwe zonnepark geen extra belasting voor het regionale elektriciteitsnet en kan netverzwaring worden voorkomen. Op momenten dat de energievraag groter is dan de eigen productie zet de brandstofcel beschikbare waterstof om in elektriciteit en warmte. Bij een stationair systeem kan de warmte nuttig gebruikt worden en gaat er weinig energie verloren.

Naast stationaire toepassingen biedt een mobiel systeem de mogelijkheid om tijdens festivals de veelgebruikte dieselaggregaat te vervangen. Voor mobiele toepassingen dient, naast het aggregaat, waterstof getransporteerd te worden. Ameland heeft hier tijdens de huidige tests ervaring mee opgedaan door gebruik te maken van een trailer.    

Lees ook: overheid-presenteert-kaart-met-belangrijkste-waterstof-pijpleidingen

Spanje: overheid presenteert kaart met belangrijkste waterstof-pijpleidingen

Spanje: overheid presenteert kaart met belangrijkste waterstof-pijpleidingen

Spanje WaterstofbackboneDe Spaanse overheid heeft een kaart met de H2Med, de eerste duurzame waterstofcorridor in de EU, gepresenteerd. Door enorme gaspijpen moet in de toekomst groene waterstof, geproduceerd in zonrijke gebieden op het Iberisch schiereiland, naar het noorden van Europa worden getransporteerd. Spanje hoopt Europese subsidie voor het kostbare project te krijgen.

De nieuwe waterstofpijplijnen moeten van Spanje wereldwijd een van de belangrijkste producenten van groene waterstof maken. De transportpijpen zullen op twee plaatsen de landsgrenzen passeren. Een honderden kilometers lange pijpleiding zal Celorico da Beira  in Portugal, verbinden met Zamora in Spanje. En in het noordenoosten komt er definitief geen pijpleiding door de Pyreneeën, maar is gekozen voor een onderzeese pijp tussen Barcelona in Spanje en Marseille in het zuiden van Frankrijk. De binnenlandse waterstofbackbone krijgt in Spanje twee assen, die de groene waterstofproductiecentra zal verbinden met de binnenlandse vraag. Deze assen lopen van zuid naar noord door het binnenland en langs de oostkust.

Spanje is een van de Zuid-Europese landen die flink kan profiteren van de toekomstige waterstofeconomie. Het land beschikt over grote gebieden waar de zon intensief schijnt en het veel waait. En misschien nog wel het aller belangrijkste: het land heeft een stabiel politiek klimaat. Dit geeft investeerders veel vertrouwen.

Lees ook: tsuruga-city-test-waterstofproductie-met-elektriciteit-van-kerncentrale

Duitsland: Enapter levert 1.200 elektrolysers in vierde kwartaal van 2024

Duitsland: Enapter levert 1.200 elektrolysers in vierde kwartaal van 2024

Saerbeck EnapterrHet Italiaanse bedrijf Enapter, beursgenoteerd in Duitsland, meldt een omzetstijging van 75% ten opzichte van een jaar eerder. De omzet is gestegen van 8,4 miljoen naar 14,7 miljoen. Enapter produceert seriematig kleine elektrolysers in de fabriek in Pisa, Italië. De apparaten kunnen moeiteloos aan elkaar gekoppeld worden tot één groot geheel. Het totale vermogen van de in het vierde kwartaal geleverde elektrolysers bedroeg 3 megawatt. Nog nooit zijn er zoveel apparaten geproduceerd.

De nieuwste elektrolyser, de EL 4.0, is aanzienlijk lichter en kleiner dan zijn voorgangers. De technische integratie is vereenvoudigd. “De EL 4.0 is ons succesmodel. Nog nooit hebben we in zo'n korte tijd zoveel units kunnen bouwen en leveren", zegt Sebastian-Justus Schmidt, CEO van Enapter AG. "We zijn verheugd omdat we van bestaande klanten veel opmerkingen krijgen over goede ervaringen met onze modulaire elektrolysers."

Enapter is een energietechnologiebedrijf dat zeer efficiënte waterstofgeneratoren produceert om fossiele brandstoffen te vervangen en zo de energietransitie wereldwijd wil stimuleren. De gepatenteerde en bewezen Anion Exchange Membraan (AEM)-technologie maakt serie- en massaproductie van kosteneffectieve elektrolysers mogelijk voor de productie van groene waterstof op elke schaal. De modulaire systemen worden wereldwijd al toegepast in onder meer de sectoren energie, mobiliteit, industrie, verwarming en telecommunicatie. Enapter heeft zijn hoofdkantoor in Duitsland en een productielocatie in Italië.

In het Duitse Saerbeck bij de stad Munster bouwt het bedrijf momenteel volop aan een nieuw research center, een productielocatie en een campus. Alles wordt ingericht om de komende jaren verder te kunnen groeien. Voor 2023 verwacht Enapter een verdubbeling van de omzet tot ongeveer 30 miljoen euro.

Japan: Tsuruga City test waterstofproductie met elektriciteit van kerncentrale

Japan: Tsuruga City test waterstofproductie met elektriciteit van kerncentrale

Japan kerncenraleJapanse media melden dat er in Japan een test wordt uitgevoerd met de productie van waterstof uit energie van een kerncentrale. De stad Tsuruga City voert het experiment uit in samenwerking met Kansai Elctric Power. De proef is inmiddels gestart en duurt tot eind februari. Tsuruga City, een stad met rond de 70-duizend inwoners aan Wakasa-baai in de Japanse Zee, heeft daarmee de landelijke primeur.

Gedurende de proefperiode wordt ongeveer 75 kilogram waterstof geproduceerd. De electrolyser voor de waterstofproductie wordt gevoed door een plaatselijke kernreactor (foto). Omdat er tijdens het produceren van stroom in kerncentrales geen CO2 wordt uitgestoten, zou de waterstof het label ‘groen’ moeten krijgen. De waterstofproductie is interessant voor de stad omdat in waterstof grote hoeveelheden energie langdurig kunnen worden opgeslagen. Dit draagt positief bij aan de energietransitie.

Lees ook: productie-van-de-eerste-bmw-s-op-waterstof-van-start

Duitsland: productie van de eerste BMW’s op waterstof van start (foto-collectie)

Duitsland: productie van de eerste BMW’s op waterstof van start (foto-collectie)

Bayern BMW productie waterstofDe publiciteitscampagne van BMW om de eerste serie SUV’s op waterstof aan te kondigen is gestart. Media uit de hele wereld publiceren foto’s van de fabriek in Bayern waar de eerste voertuigen worden geproduceerd. BMW gaat misschien snel met zijn roadmap voor batterij-elektrische auto's, maar investeert net als verschillende andere fabrikanten ook in waterstof. BMW heeft vorig jaar de productiestart van een iX5 Hydrogen-model aangekondigd. In eerste instantie worden er enkele tientallen geproduceerd.

De nieuwe BMW iX5 wordt gemaakt in het Research and Innovation Center (FIZ) van het bedrijf in München en zullen in het voorjaar aan de eerste klanten worden geleverd. "Waterstof is een veelzijdige energiebron die een sleutelrol speelt in het streven naar klimaatneutraliteit", zegt Frank Weber, bestuurslid verantwoordelijk voor ontwikkeling. "We zijn ervan overtuigd dat waterstof een belangrijk onderdeel zal worden van de mobiliteit en daarom beschouwen we een mix van batterij- en brandstofcel-elektrische voortstuwingssystemen op de lange termijn als een verstandige aanpak. Brandstofcellen hebben ook geen schaarse grondstoffen zoals kobalt, lithium of nikkel nodig, dus door te investeren in dit type aandrijfsysteem versterken we ook de geopolitieke veerkracht van de BMW Group. Onze BMW iX5 Waterstof-testvloot stelt ons in staat om klanten een aantrekkelijk assortiment producten aan te bieden nu de waterstofeconomie realiteit wordt. Met deze eerste serie kunnen we nieuwe en waardevolle inzichten opdoen.”

In de proeffabriek van de BMW Group in de FIZ in München wordt elk nieuw model van een BMW Group-merk voor het eerst gecreëerd. Er werken ongeveer 900 medewerkers op het gebied van carrosseriebouw, montage, modeltechniek, conceptvoertuigbouw en additive manufacturing. Ze werken aan maximaal zes voertuigprojecten tegelijk en zorgen ervoor dat zowel het product als het fabricageproces volwassen genoeg zijn om serieproductie te starten. In het geval van de BMW iX5 Hydrogen werken specialisten op het gebied van waterstoftechnologie, voertuigontwikkeling en de eerste constructie van nieuwe modellen nauw samen om de innovatieve aandrijf- en energieopslagtechnologie te integreren.

De BMW fabriek in Spartanburg in de USA heeft het basischassis geleverd voor de nieuwe waterstofauto's. In Duitsland worden de wagens voorzien van twee hogedruktanks voor waterstof, een brandstofcel, een batterij en een uit de eDrive afgeleide elektromotor.

Via deze link ziet u de tientallen foto’s, aangeboden door het BMW press-center

Lees ook: vuilnisauto-op-waterstof-in-gemeenten-son-en-breugel-en-nuenen

 

Nederland: vuilnisauto op waterstof in gemeenten Son en Breugel en Nuenen

Nederland: vuilnisauto op waterstof in gemeenten Son en Breugel en Nuenen

Nuenen vuilnisautoEen vuilnisauto op waterstof gaat vanaf begin dit jaar het huishoudelijk afval ophalen in de Nederlandse gemeenten Son en Breugel en Nuenen. Afvalinzamelaar Blink zet een voertuig in, dat eerder afval inzamelde in de regio Helmond.

De elektrische vuilniswagen op waterstof rijdt straks op maandag, dinsdag en vrijdag in Son en Breugel en de andere dagen in Nuenen, meldt Blink. De proef in Helmond is beëindigd omdat het plaatselijke waterstoftankstation op het terrein van de Autocampus is verplaatst naar Veldhoven. De afstand tussen het nieuwe tankstation en Helmond, ruim 20 kilometer, is volgens de inzamelaar te groot. Vandaar de proeflocatie is verplaatst naar twee andere gemeenten. Een tweede reden is dat het afvalinzamelings-en recyclingbedrijf Remondis, dat het regionale afval verwerkt, nabij het tankstation ligt.

Afvalinzamelaar Cyclus is in de provincie Zuid-Holland samen met vrachtautofabrikant E-Trucks Europe een proef gestart om met een waterstof aangedreven voertuig huishoudelijk afval in te zamelen. Cyclus zet dit voertuig drie maanden lang in ter vervanging van een bestaand voertuig dat rijdt op fossiele brandstof. Het doel van deze proef is om ervaring op te doen met een voertuig dat wordt aangedreven door waterstof. De vuilnisauto wordt ingezet op routes in de gemeenten Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas en valt binnen het H2RenT-project dat wordt gesubsidieerd door de Europese Unie. 

Lees ook: succesvolle-eerste-maand-bij-test-met-bewoonde-huizen-op-waterstof

Nederland: succesvolle eerste maand bij test met bewoonde huizen op waterstof

Nederland: succesvolle eerste maand bij test met bewoonde huizen op waterstof

Lochem zolder waterstofEen maand na de start van een test met tien woonhuizen in Nederland op waterstof druppelen de eerste resultaten binnen. Netbeheerder en initiatiefnemer Liander is tevreden, meldt woordvoerder Marloes Hulstijn desgevraagd aan Waterstof Magazine. “In de eerste maand, dus ook in de koude-periode die de regio twee weken na de officiële start trof, heeft waterstof de woningen goed kunnen verwarmen. Bij het warme douchewater, dat de combiketel ook produceert, hebben we wel enige aanpassingen moeten doen. ”

Met de test in de Gelderse plaats Lochem loopt Liander wereldwijd voorop met de toepassing van waterstof in bewoonde woningen. Bij de start waren tien historische stadsvilla’s aangesloten, momenteel wordt gewerkt op de twaalfde adres. Het is een test, dus het is niet waarschijnlijk dat alles vanaf het begin vlekkeloos verloopt. Marloes Hulstijn: “Omdat we dit voor het eerst doen, samen met andere partijen, lopen we wel soms tegen een onvoorziene situatie aan. Maar dat hoort er in deze fase ook echt bij. Zo duurde het bij bewoners van een huis soms langer voordat het water warm was en bleef. Met een software-update in de ketel is dat aangepast. Dat soort zaken houden we nu dan ook goed in de gaten. En waar nodig zoeken we een geschikte oplossing.” De deelnemers in het testgebied beschikken bij de warmwatervoorziening niet meer over een boiler. Het warme water komt rechtstreeks uit de waterstof combiketel. De bewoners van de monumentale stadsvilla’s hebben ook het gasfornuis moeten inleveren en koken nu elektrisch.

In de regionale krant De Stentor geeft Paul Scholte van de plaatselijke energiecoöperatie Lochem Energie aan ook tevreden te zijn met de eerste resultaten. “De meeste bewoners geven aan er warmpjes bij te zitten”.

Voor netbeheerder Liander is de test van groot belang. Niet alleen in de woningen, maar ook in de straat. “Het overgrote deel van het netwerk dat in Lochem ligt is identiek aan het netwerk dat we in grote delen van Nederland hebben liggen. We testen dus ook de gaspijpen die liggen in de straat”, liet Elebert Huijzer van Liander bij de officiële start weten. “Als deze test succesvol verloopt, geeft dat in belangrijke mate aan hoe wij de energievoorziening in Nederland de komende decennia kunnen inrichten.”  

Gedurende de testperiode wordt waterstof in Lochem via tubetrailers aangevoerd.

Lees ook: onderzoek-naar-onderzeese-waterstofpijpleiding-naar-duitsland

Noorwegen: onderzoek naar onderzeese waterstofpijpleiding naar Duitsland

Noorwegen: onderzoek naar onderzeese waterstofpijpleiding naar Duitsland

Norway pipelineHet Noorse energiebedrijf Equinor heeft een principeovereenkomst gesloten met het Duitse energiebedrijf RWE voor de levering van grote hoeveelheden waterstof aan Duitsland. De beide energiebedrijven onderzoeken de opwek in Noorwegen, het transport via een onderzeese pijpleiding en het gebruik van H2 in Duitse energie-centrale’s. De plannen bevinden zich momenteel in het haalbaarheidsstadium. Het akkoord over waterstof is gisteren ondertekend in het bijzijn van de Duitse minister van Economie Robert Habeck, momenteel op bezoek in de Noorse hoofdstad Oslo.

Equinor en RWE zijn geen onbekenden van elkaar. Beide bedrijven werken al aan AquaSector, een project in de Noordzee dat tot doel heeft een offshore windpark van 300 megawatt te bouwen. Het windpark moet worden aangesloten op elektrolysers en direct op zee groene waterstof produceren. Duitsland wil tegen 2030 al zijn steenkoolcentrales sluiten en is daarvoor op zoek naar alternatieven. In eerste instantie zullen er gascentrales worden gebouwd, met aardgas afkomstig uit Noorwegen, die dan geleidelijk kan worden vervangen door waterstof. Maar de technologie is nog in volle ontwikkeling.

In de aanloopperiode verwachten de beide bedrijven nog afhankelijk te zijn van blauwe waterstof gemaakt van aardgas, waarbij in het productieproces de CO2 wordt afgevangen. In een tweede stap, als de windparken op zee gereed zijn en de elektrolysers geplaatst, zal worden overgeschakeld naar groene waterstof. RWE en Equinor willen ook gezamenlijk investeren in flexibele, waterstof-geschikte gasgestookte elektriciteitscentrales in Duitsland. De centrales met een vermogen van circa 3 GW moeten in 2030 gebouwd zijn. De voor waterstof geschikte gascentrales zijn bedoeld om de fluctuerende vraag naar elektriciteit te helpen te balanceren. De capaciteit van de pijpleiding zal in eerste instantie 2 gigawatt blauwe waterstof bedragen in 2030 en oplopen tot 10 GW in 2038.

Duitsland heeft tegen 2030 zo'n 66 terawattuur waterstof nodig, berekende het Duitse energie-agentschap eerder. Om dat doel te halen, is grensoverschrijdende samenwerking noodzakelijk. Duitsland kan de groene energie die nodig is voor de productie van deze hoeveelheid onmogelijk zelf opwekken. Zoals gepland door het Duitse federale ministerie van Economische Zaken en Klimaatbescherming, zouden de installaties op het moment van inbedrijfstelling met 50% waterstof moeten kunnen werken. Beide bedrijven streven ernaar om halverwege de jaren 2030 voor 100% op waterstof te werken.

Dr Markus Krebber, CEO van RWE: “Om verder te komen in de transitie van fossiele brandstoffen naar waterstof, is een snelle uitbreiding van de waterstofeconomie dringend nodig. Blauwe waterstof kan in grote hoeveelheden starten en daarna steeds groener worden. Dit is precies waar we met onze samenwerking naar streven: de industrie voorzien van aanzienlijke hoeveelheden waterstof. Bovendien zullen onze geplande investeringen in gasgestookte energiecentrales, die geschikt zijn voor waterstof, de leveringszekerheid in een koolstofarme elektriciteitssector versterken.”

Lees ook: startup-genh2-presenteert-mobiele-productie-unit-voor-vloeibare-waterstof

USA: startup GenH2 presenteert mobiele productie-unit voor vloeibare waterstof

USA: startup GenH2 presenteert mobiele productie-unit voor vloeibare waterstof

USA GenH2De Amerikaanse startup GenH2 presenteert een mobiele unit die vloeibare waterstof kan produceren vanuit waterstof in gasvorm. Het LS20 Mobile Liquid Hydrogen System kan niet alleen vloeibare waterstof produceren, maar ook opslaan. GenH2 ziet waterstof in vloeibare vorm als een van de oplossingen om mobiliteit van veel energie te voorzien. Voertuigen krijgen daarmee een grotere actieradius in vergelijking met waterstof onder 350 of 700 bar. Gasvormige waterstof wordt vloeibaar bij een temperatuur van 253 graden onder nul en bevat dan 1,7 keer de hoeveelheid energie in vergelijking met waterstof onder 700 bar.

De LS20 kan maximaal 400 liter vloeibare waterstof in haar tanks opslaan. De tanks zijn ook nog eens los te koppelen, zodat ze afzonderlijk van het systeem kunnen worden vervoerd.  De LS20 dient ook als basis voor GenH2-systemen met een hogere capaciteit, waaronder de oplossingen van 100 kg LH2 per dag en 1000 kg LH2 per dag. 

De LS20 kan tussen de 2 en 20 kg vloeibare waterstof per dag produceren. Twintig kilo vloeibare H2 bevat bijna 2400 Megajoule energie en kan gemakkelijk worden opgeslagen en gebruikt in de ultralichte tanksystemen van GenH2. "De ontwikkeling van de LS20 is het resultaat van tientallen jaren ervaring en engineering in samenwerking met NASA", zegt Jong Baik, Chief Technology Officer van GenH2. "Waterstof in vloeibare vorm is een essentiële vereiste om de waterstofeconomie vooruit te helpen."

De LS20 is de kleinste mobiele eenheid voor vloeibare waterstof die momenteel in de handel verkrijgbaar is. Hert systeem is zelfvoorzienend en kan onafhankelijk werken met een draagbare generator of kan worden aangesloten op de stroombron van een gebouw. Dit maakt de LS20 geschikt voor het afleveren van brandstof aan multifunctionele drones en het leveren van een noodstroomvoorziening aan eerstehulpverleners. 

De LS20 is ontworpen voor die gebieden waar relatief compacte systemen nodig zijn om waterstof levensvatbaar te maken. Als compleet systeem kan de LS20 gasvormige waterstof vloeibaar maken, opslaan en afgeven aan elke gasvormige waterstofbron, zoals een opslagtank of een elektrolyser. Dit compacte, flexibele systeem biedt de gebruiker de mogelijkheid om vloeibare waterstof te leveren waar en wanneer dat nodig is. 

Het technologieteam van GenH2 werkt vanuit het hoofdkantoor in Titusville, Florida, en bestaat uit voormalige NASA-onderzoekers en -ontwikkelaars die tientallen jaren ervaring hebben met het onderzoeken, ontwikkelen en bouwen van waterstofoplossingen. 

Lees ook: hyundai-motors-plaatst-mobiel-waterstoftankstation-op-eiland-jeju

Zuid-Korea: Hyundai Motors plaatst mobiel waterstoftankstation op eiland Jeju

Zuid-Korea: Hyundai Motors plaatst mobiel waterstoftankstation op eiland Jeju

Jeju mobiel tankstationDe Hyundai Motor Company presenteert een mobiel waterstoftankstation voor auto’s. De Koreaanse autofabrikant meldt dat het H2-station maximaal per dag 50 voertuigen van 2,5 kilo waterstof onder 700 bar kan voorzien. Het tankstation wordt ingezet op plaatsen waar wel belangstelling is voor het rijden op waterstof, maar waar nog geen stationair waterstoftankstation beschikbaar is.

Een van de eerste plaatsen waar het tankstation zal worden ingezet is op het eiland Jeju, 100 kilometer ten zuiden van het Koreaanse vaste land. Hier wordt de komende jaren het eerste grootschalige waterstofdemonstratieproject van Korea uitgerold. Met subsidie van de landelijke overheid zal hier groene waterstof worden geproduceerd door het energiebedrijf Korea Southern Power. Het proefproject heeft tot doel de productie van groene waterstof te demonstreren met vier verschillende elektrolyser-systemen. Jaarlijks moeten de productie-eenheden 1.176 ton waterstof produceren bij een bezettingsgraad van 60 procent. De groene waterstof zal worden geleverd aan reinigingsvoertuigen, bussen en personenauto’s die op het eiland gaan rondrijden. Jeju wordt daarmee de eerste regio in Zuid-Korea die de emissie-doelstellingen van de landelijke overheid haalt.

Hyundai Motor Company gaat dit jaar beginnen met de uitrol van personenauto’s op het eiland en stelt daarvoor het eerste mobiele waterstoftankstation beschikbaar. Over twee jaar moeten er al 50 veegmachines en 100 bussen en 200 personenauto’s op Jeju rijden. Dat aantal moet in 2030 zijn gegroeid naar 200 veegmachines, 300 bussen en 1200 personenauto’s op H2.

Het eiland Jeju ligt in het uiterste zuiden van Zuid-Korea in de Straat van Korea. Het eiland heeft een oppervlakte van 1825 km² en ruim een half miljoen inwoners.

Lees ook: eerste-binnenvaartschip-op-waterstof-onderweg-naar-nederland

China: eerste binnenvaartschip op waterstof onderweg naar Nederland

China: eerste binnenvaartschip op waterstof onderweg naar Nederland

Concordia DamenVanuit China is op een grote vrachtboot het casco van het eerste Nederlandse vrachtschip op waterstof onderweg naar Rotterdam. Het schip krijgt de naam Antonie en wordt door Concordia Damen verder afgebouwd en voorzien van een brandstofcel zodat het kan gaan varen op waterstof. Opdrachtgever en eigenaar van het 3700 ton zware schip is Lenten Scheepvaart uit Nieuwegein. De boot wordt vanaf medio dit jaar ingezet tussen Delfzijl en Rotterdam om zout te verplaatsen voor producent Nobian, het vroegere Akzo.

De nieuwe 135 meter lange Antonie, gaat varen op elektriciteit, aan boord geproduceerd in een brandstofcel. Deze levert stroom aan de accu’s en energie voor het schroefvermogen. Tijdens een retourtje van Delfzijl - Rotterdam verbruikt de vrachtboot 1200 kilo waterstof. Het schip tankt geen waterstof, maar de lege tanks worden gewisseld voor volle. Voor het project zijn zes standaard containers beschikbaar waarin de waterstof onder 300 bar wordt opgeslagen. Drie containers staan aan boord en tegelijkertijd worden er drie containers aan wal gevuld. Het waterstofsysteem zorgt ervoor dat de innovatieve vrachtboot ruim tien miljoen euro kost, dat is twee keer zoveel als een vergelijkbaar schip op diesel. De overheid ondersteunt het project met vier miljoen euro subsidie.

Bij scheepswerf Concordia Damen is waterstof ook nog geheel nieuw. Volgens CFO Tim van Berchum is het flink pionieren. Dat geldt voor zijn eigen bedrijf, maar ook voor leverancier Koedood van de Mitsubishimotor, de scheepvaart-elektriciën en het Arnhemse bedrijf Nedstack dat de brandstofcel levert. Uiteindelijk moeten alle partijen aan de veiligheidseisen voldoen om de certificering en goedkeuring van de nieuwe energievoorziening te krijgen. Keuringsinstituut Lloyd’s zal bepalen of er certificaten worden afgegeven. Veel is er tot nu toe nog niet geregeld, omdat de regelgeving nog achter loopt.

De overheid financiert een deel van het project omdat waterstof volkomen schoon in het gebruik is, in tegenstelling tot de nu nog veelgebruikte en vervuilende fossiele diesel. Een schip dat via een brandstofcel op waterstof vaart, stoot geen schadelijke stoffen uit.

Lees ook: zepp-solutions-levert-brandstofcelsysteem-voor-graafmachines

Nederland: zepp.solutions levert brandstofcelsysteem voor graafmachines

Nederland: zepp.solutions levert brandstofcelsysteem voor graafmachines

Delft ZeppHet Delftse bedrijf zepp.solutions, een Nederlandse fabrikant en integrator van brandstofcelsystemen, heeft twee waterstofopslag- en Y50-brandstofcelsystemen geleverd aan Terberg Techniek. De systemen zijn gebruikt bij de ombouw van twee Liebherr 916 Litronic mobiele graafmachines van diesel naar waterstof-elektrisch. De waterstof graafmachines zijn de eerste toepassing van zepp's brandstofcelsystemen in bouwmaterieel.

De twee graafmachines, beide eigendom van aannemersbedrijf Jos Scholman, zijn zes maanden operationeel getest. De resultaten tonen aan dat de brandstofcelsystemen op de graafmachines betrouwbaar zijn en presteren zoals verwacht. Deze waterstofmodellen zijn een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele diesel-aangedreven machines omdat er geen schadelijke stoffen worden uitgestoten. Zowel het brandstofcelsysteem als het waterstofopslagsysteem op de machines zijn ontwikkeld door het Delftse bedrijf.

Partner Terberg Techniek heeft een ombouwpakket rondom de brandstofcelsystemen van zepp ontwikkeld. Het gebruik van deze kit is niet beperkt tot dit specifieke type graafmachine, Terberg Techniek is ook van plan de kit in te zetten om ander bouwmaterieel om te bouwen van een diesel naar een waterstof-elektrische aandrijflijn.

Waterstof wint aan populariteit in de bouwsector vanwege de steeds strenger wordende regelgeving op het gebied van lokale emissies, zoals CO2, geluid, fijnstof en vooral NOx. Door emissievrije machines te gebruiken, kunnen aannemers projecten oppakken in stedelijke of ecologisch kwetsbare gebieden die met diesel aangedreven materieel niet mogelijk zouden zijn. Waterstof-brandstofceltechnologie biedt een betrouwbare en constante stroombron voor bouwmachines, waardoor ze langer kunnen werken en er minder onderbrekingen voor het bijtanken of opladen nodig zijn in vergelijking met alternatieven op batterijen.

Kevin Schreiber, mede-oprichter van zepp.solutions: "We zijn trots dat onze brandstofcelsystemen worden gebruikt bij de ombouw van deze Liebherr-graafmachines en zo een rol te kunnen spelen bij het verduurzamen de bouwsector. Ons doel als zepp.solutions is om innovatieve, betrouwbare en kosteneffectieve brandstofceltechnologie aan allerlei industrieën te leveren, en we kijken er dan ook naar uit om onze samenwerking met Terberg Techniek voort te zetten in toekomstige projecten."

Het Liebherr-conversieproject van Terberg Techniek is de eerste toepassing van brandstofcelsystemen van zepp in de bouwsector. Het brandstofcelsysteem van zepp.solution is eerder ingebouwd bij een watertaxi die sinds mei 2022 vaart in de regio Rotterdam.

Lees ook: met-de-nieuwe-waterstoftrein-op-topsnelheid-door-metropool-chengdu-city

China: met de nieuwe waterstoftrein op topsnelheid door metropool Chengdu City

China: met de nieuwe waterstoftrein op topsnelheid door metropool Chengdu City

Chengdu trein waterstofIn China is de eerste trein op waterstof gepresenteerd die een topsnelheid kan halen van 160 kilometer per uur, meld de regionale krant Chengdu Daily. Het voertuig is ontwikkeld en gebouwd door Zhongshan Long Pass Co., Ltd. en Chengdu Rail Group en gaat rijden in de metropool Chengdu City, een gebied met meer dan 20 miljoen inwoners. Het voertuig heeft een actieradius van tussen de 500 en 600 kilometer en verplaatst vier wagons voor passagiers.

De nieuwe trein op waterstof maakt gebruik van een energievoorzieningsmethode die brandstofcellen en supercondensatoren combineert, ter vervanging van het conventionele stroomvoorzieningsplan via bovenleidingen. Als de trein op waterstof met een snelheid van 160 km/u 500 kilometer per dag aflegt, kan het voertuig de uitstoot van koolstofdioxide (CO2) met meer dan 10.000 kilogram per jaar verminderen, meldt de Chinese krant. Door treinen op waterstof in te zetten kan het Chinese spoorbedrijf emissievrij rijden en tegelijk enorm veel kosten besparen door het niet aanleggen van bovenleidingen en het daarbij behorende onderhoud.

Lees ook: auto-gigant-stellantis-neemt-belang-in-brandstofcelbedrijf-symbio

Nederland: auto-gigant Stellantis neemt belang in brandstofcelbedrijf Symbio

Nederland: auto-gigant Stellantis neemt belang in brandstofcelbedrijf Symbio

Franfrijk Symbio bedrijfspandHet Nederlandse bedrijf Stellantis, eigenaar van automerken als Peugeot, Citroën, Opel, Jeep en Chrysler, wil een belang nemen in het Franse bedrijf Symbio. Deze maand gaan de gesprekken hierover van start. Symbio heeft zich de afgelopen jaren gericht op de ontwikkeling van brandstofcellen in voertuigen. Enkele maanden geleden maakte het bedrijf bekend de productie van brandstofcelsystemen flink te gaan opschroeven. In 2028 moeten er minimaal 100-duizend per jaar geproduceerd worden. Stellantis en Symbio werken al samen bij de ontwikkeling van bestelwagens op waterstof. Deze voertuigen, die in verschillende landen van Europa te koop zijn, rijden met een brandstofcel van Symbio.

De joint venture Symbio is enkele jaren geleden opgezet door bandenproducent Michelin en toeleverancier van auto-onderdelen Faurecia. Deze partijen onderhandelen nu met Stellantis over het verwerven van een aanzienlijk belang van Stellantis in Symbio.

Patrick Koller, CEO van Faurecia: “Met de geplande verwerving van een belang in Symbio ondersteunt Stellantis de aanpak van Michelin en Faurecia om een wereldleider in emissievrije mobiliteit te creëren. De nieuwe structuur zal de groei van Symbio versnellen en dat komt ten gunste van onze klanten.”

Volgens Florent Menegaux, CEO van Michelin, zal door de toetreding van Stellantis de groei van Symbio verder versnellen. Ook is Mengeaux van mening dat de deelname van Stellantis in Symbio een effectieve bijdrage zal leveren aan het koolstofvrij maken van de mobiliteit.

Stellantis en het Franse Symbio hebben nog niet bekend gemaakt hoe groot het belang in Symbio wordt. Zij verwachten dat de acquisitie in de eerste helft van 2023 is afgerond.

Lees ook: eerste-32-kilometer-waterstofpijpleiding-gearriveerd-in-moerdijk

Nederland: eerste 32 kilometer waterstofpijpleiding gearriveerd in Moerdijk

Nederland: eerste 32 kilometer waterstofpijpleiding gearriveerd in Moerdijk

Rotterdam WaterstofpijpenDe eerste buizen voor het nieuwe waterstofnetwerk in de haven van Rotterdam liggen inmiddels klaar in Moerdijk. Hynetwork Services (HNS), onderdeel van de Nederlandse Gasunie, heeft de pijpen gekocht bij de vaste leverancier van de aardgastransportbuizen in Duitsland. Ingewikkeld was het inkooptraject niet. “De kale pijp is hetzelfde”, zegt Ronald Pieters van HNS. “Het verschil zit in de verbindingen en in de bewegende delen. Die moeten een grotere lekdichtheid hebben om lekkage van waterstof te voorkomen.”  

Een jaar geleden is HNS gestart met de inkoop van ruim 30 kilometer aan pijpmateriaal en afsluiters voor de Rotterdamse waterstofleiding. Pieters: “De buizen zijn niet direct leverbaar en de staalprijzen zijn onvoorspelbaar. Dus door al zo ver van tevoren in te kopen zorgen we voor rust in het project.” De buizen zijn ingekocht onder het huidige raamcontract van de Gasunie, maar er is daarbij wel veel aandacht besteed aan verduurzaming. Leverancier Mannesmann in Salzgitter heeft er op gelet dat de pijpen van zo duurzaam mogelijk staal zijn geproduceerd en dat er bij het transport naar Nederland zo min mogelijk schadelijke stoffen worden uitgestoten. Daarom zijn de pijpen per goederentrein, die rijdt op groene stroom, naar Nederland vervoerd. Het transport werd daardoor niet duurder. 120 treinwagons waren nodig om de pijpen naar Oosterhout te vervoerden. Vandaar zijn de laatste 20 kilometer, naar de opslag in Moerdijk, per vrachtauto overbrugd.

Producent Mannesmann heeft een rijke historie als het gaat om de productie van aardgasbuizen, meldt Hynetwork Services. En Gasunie, moederbedrijf van HNS, heeft die ervaring als het gaat om de aanleg van aardgasinfrastructuur. Maar nu gaat het om het transport van een vluchtiger gas: waterstof. Wat voor andere eisen stelt waterstof aan de buizen? De buizen zijn bij de fabrikant getest en op locatie geïnspecteerd. Voor dergelijke buizen gelden strenge regels die de veiligheid moeten garanderen. “Wanneer de buizen straks in gebruik zijn, worden ze met verschillende veiligheidsprocessen en inspecties continu in de gaten gehouden”, licht Pieters toe.

De volgende stap is het aanleggen van de waterstofleiding in de Rotterdamse haven. Daarmee wil HNS medio dit jaar van start. Momenteel zit het project in de vergunningsfase. Nu de pijpen klaarliggen in Moerdijk wacht Ronald Pieters de volgende klus. “Nu nog een aannemer contracteren.”

Lees ook: zeer-interessant-lezingen-over-de-inter-nationale-waterstof-economie

Zeer interessant: lezingen over de (inter)nationale waterstof-economie

Zeer interessant: lezingen over de (inter)nationale waterstof-economie

Collage lezingenDe redactie van Waterstof Magazine geeft jaarlijks tientallen lezingen in Nederland en Vlaanderen over actuele ontwikkelingen binnen de (inter)nationale waterstofeconomie in.

Bent u een kennisinstelling, bedrijf of overheidsinstelling en heeft u interesse voor nieuwe zeer innovatieve trajecten?
Kijk dan op: 
 
www.waterstofmagazine.nl/lezingen

Altijd leuk: we nemen onze innovatieve waterstofauto mee en maken graag met u een proefrit
USA: eerste waterstoftrein op Amerikaans continent gaat rijden in San Bernadino

USA: eerste waterstoftrein op Amerikaans continent gaat rijden in San Bernadino

Bernadino trein De eerste trein op waterstof in de Verenigde Staten gaat rijden in San Bernadino in de westelijke regio Californië. De staat die het meest vooruitstrevend is met de ontwikkeling van de nieuwe waterstofeconomie om de luchtvervuiling tegen te gaan, heeft nu ook de landelijke primeur met een waterstoftrein. Treinfabrikant Stadler meldt dat de eerste trein met de naam FLIRT H2 verkocht is aan San Bernadino Country Transit Authority. Het voertuig wordt ingezet aan de oostkant van de metropool Los Angeles.

Het waterstofgedeelte van de trein is ondergebracht in het power pack, een kleine wagon die tussen de passagiersgedeeltes inhangt. In totaal kunnen hiermee vier passagierswagons worden verplaatst. Het waterstofsysteem is modulair opgebouwd en makkelijk uit te breiden. In het power pack is de gehele waterstoftechniek ondergebracht, van de brandstofcellen en accu's tot de waterstoftanks. Hierdoor is de waterstoftechnologie ruimtelijk afgescheiden van de passagierscompartimenten van de trein. De innovatieve trein zal in 2024 gaan rijden op de Arrow Line, een spoorverlenging van vijftien kilometer tussen Redlands en San Bernardino - het huidige eindpunt van de populaire San Bernardino-lijn van vervoerder Metrolink.

"We zijn verheugd om samen te werken met Stadler bij het introduceren van deze revolutionaire emissievrije transittechnologie in ons land en in onze gemeenschap in San Bernardino County", aldus Art Bishop, voorzitter van de raad van bestuur van vervoersbedrijf SBCTA. "Dit soort innovatieve vervoersoplossingen zullen een grote bijdrage leveren aan het aanpakken van de luchtkwaliteitsproblemen in regio's zoals de onze, en tegelijkertijd passagiers een unieke rijervaring bieden."

De eerste FLIRT H2 bestaat uit twee elektrisch aangedreven passagierscompartimenten en een power pack in het midden. Deze power pack bevat de brandstofcellen en waterstoftanks. De brandstofcellen zetten waterstof om in elektriciteit. Deze elektriciteit wordt naar een kleine batterij gestuurd. De batterij voorziet de aandrijving van het voertuig vervolgens van het vermogen dat op elk moment nodig is. Deze configuratie maakt ook het terugwinnen van remenergie naar de batterij mogelijk. De batterij slaat dus zowel het remvermogen als het vermogen van de waterstofcellen op. Dankzij de innovatieve voortstuwingsoplossing van Stadler kan de FLIRT H2 de hele dag rijden zonder bij te tanken. De trein biedt plaats aan 108 passagiers en extra royale staanplaatsen. De maximale snelheid is 130 km/u.

De overstap van diesel naar waterstof is een belangrijke eerste stap voor spoorbedrijven in de Verenigde Staten. Minder dan één procent van de spoorlijnen in de USA is uitgerust met een bovenleiding. Elektrificatie van infrastructuur is tijdrovend en kostbaar. Waterstof wordt gezien als een schone oplossing die snel kan worden geïmplementeerd. De FLIRT H2 is niet alleen de eerste waterstoftrein in de VS, maar zelfs op het hele Amerikaanse continent.

Japan: Kawasaki presenteert buggy op waterstof op ‘Zero Emission Tokyo’

Japan: Kawasaki presenteert buggy op waterstof op ‘Zero Emission Tokyo’

Tokyo buggyDe strijd om de uitstoot van CO2 terug te dringen en een einde te maken aan de verkoop van auto’s die rijden op fossiele brandstoffen is ook in Tokyo een belangrijk item. Daarom werken zes verschillende bedrijven aan een serie emissievrije voertuigen. Tijdens het ‘ZEV Tokyo Festival” dat in de Japanse hoofdstad is gehouden werd een serie voertuigen zonder schadelijke uitstoot gepresenteerd. Kawasaki toonde een geheel nieuwe buggy op waterstof.

De leidende factor is de komende decennia de ‘Zero Emission Tokyo Strategy’. Gouverneur van Tokio, Yuriko Koike, was onder de indruk van de hippe buggy op waterstof en maakte direct een proefrit. Het vierwielige voertuig werd daarbij bestuurd Yoshimoto Matsuda, een van de ontwerpingenieurs bij Kawasaki Motors.

Volgens de pers in Japan rijdt het voertuig niet met een brandstofcel, maar met een waterstofverbrandingsmotor.

Frankrijk: eiland Ouessant heeft wereldprimeur met waterstof uit getijden-energie

Frankrijk: eiland Ouessant heeft wereldprimeur met waterstof uit getijden-energie

OuessantEen wereldprimeur in Frankrijk. Op het eiland Ouessant, in de Atlantische Oceaan iets ten westen van Bretagne, wordt waterstof geproduceerd uit getijden-energie. Sinds augustus produceert de getijdenturbine D10, ontwikkeld door het bedrijf Sabella, elektriciteit die wordt geïnjecteerd in het stroomnet van het eiland. Nu is aan de stroomopwekinstallatie een kleine elektrolyser gekoppeld voor de productie van groene waterstof. Een eerste stap naar verduurzaming van het eiland, waar nu nog jaarlijks 2 miljoen liter stookolie wordt verbruikt.

Om een ​​eerste demonstratie te geven van het gebruik van waterstof, is de afgelopen weken een container met daarin een kleine elektrolyser met een vermogen van 3 kW geplaatst door het bedrijf H2Gremm. Om groene waterstof te maken, wordt de elektrolyse van water uitgevoerd met behulp van zoet water dat afkomstig is vanuit een naastgelegen tank. “We produceren 800 g H2 per dag, dat in gasvorm wordt opgeslagen in een kleine cilinder bij 350 bar. Hiermee kun je 2.000 km met de fiets afleggen”, meldt Alain Rocheux, voorzitter van H2Gremm. Het bedrijf heeft een samenwerkingsverband met Pragma Mobility, het Franse bedrijf dat waterstoffietsen produceert. Pragma is geïnteresseerd in het project, omdat de huidige H2-fietsen bijna allemaal rijden op grijze waterstof. De test met waterstoffietsen op het eiland duurt drie weken.

Met een gewicht van 400 ton en een diameter van 10 m, is voor de stroomopwek de getijdenturbine ondergedompeld in de stroming van de Fromveur Passage, een zeestraat die ligt tussen het eiland Ouessant en de vuurtoren van Kéréon voor de kust van Bretagne. Het totale vermogen is 1MW, maar de turbine levert momenteel 250 kW. Na bijna 15 jaar onderzoek is dit de eerste getijden-turbine die daadwerkelijk energie in het netwerk op het eiland injecteert.

Het eiland is van plan om 65% energieautonomie te bereiken door de inzet van twee getijdenturbines  van 1 of 2 MW, 1 windturbine op land  van 0,9 MW, zonnepanelen met een gezamenlijk vermogen van 480 kW en een energie-opslagsysteem. Om deze energie op te slaan, wordt op langere termijn, rond 2028, waterstof voorzien. Het stroomnetwerk op het eiland Ouessant zal niet alle gelijktijdig geproduceerde elektriciteit kunnen opnemen. De opslag van overproductie van groene stroom is daarom nodig. 

Het proefproject op Ouessant  krijgt subsidie vanuit ICE,  Intelligente gemeenschapsenergie over 2011-2022. Dit Europese programma wordt geleid door Bretagne développement innovation (BDI), het economische agentschap van de regio Bretagne.

Duitsland: Wiesbaden stopt met bussen op waterstof en gaat verder met diesel

Duitsland: Wiesbaden stopt met bussen op waterstof en gaat verder met diesel

Wiesbaden busEen opmerkelijke keuze van de stad Duitse stad Wiesbaden, de hoofdstad van de deelstaat Hessen. Het openbaar vervoersbedrijf heeft aangekondigd zijn vloot brandstofcelbussen buiten gebruik te stellen. Eswe Verkehr geeft daarvoor een bijzondere reden: de remise is te klein voor het onderhoud van bussen op diesel, batterij elektrisch én waterstof. Voor de waterstofbussen is geen plaats. De tien H2-bussen worden vervangen door dieselvoertuigen.

Een rondje langs de omliggende plaatsen leert dat dit een opmerkelijke keuze is. In het nabijgelegen Frankfurt am Main blijft het lokale openbaarvervoerbedrijf vertrouwen op de aanzienlijk milieuvriendelijkere aandrijving in vergelijking met diesel. En ook de vervoersvereniging Rhein-Main Verkehrsverbund (RMV) ziet waterstof als een belangrijke bouwsteen op weg naar de vervoersomslag. “De situatie in Wiesbaden is specifiek. Op veel plaatsen worden waterstofbussen betrouwbaar ingezet", zegt een RMV-woordvoerder in de regionale media. Het Frankfurter lokale vervoersbedrijf Traffiq meldt dat er geen reden is om het gebruik van waterstofbussen in twijfel te trekken. Ze zijn eerder “de tweede pijler van ons concept voor de elektrificatie van het stadsbusvervoer”.

In Frankfurt rijden sinds oktober 13 waterstofbussen. De voertuigen geproduceerd door het Poolse bedrijf Solaris vervoeren regelmatig tot 75 passagiers per rit op de Metrobus lijn 36 tussen Hainer Weg in de wijk Sachsenhausen en Alter Gasse in het stadscentrum. Volgens stadsbusmaatschappij In-der-City-Bus reizen er op weekdagen zo'n 10.000 passagiers op de lijn. Momenteel worden er nog tien waterstofbussen aanbesteed, die vanaf 2024 op lijn 64  zullen worden ingezet. Volgens de huidige planning rijden er in Frankfurt binnen tien jaar meer dan 120 brandstofcelbussen rond.

Ook de batterij-elektrische bussen die al rijden in Frankfurt dragen bij aan emissievrij personenvervoer. Daarvan rijden er inmiddels 60 in en rond de stad. ‘Het voordeel van waterstofvoertuigen is dat ze met bijna 400 kilometer een actieradius hebben die ongeveer twee keer zo groot is als batterijbussen’, meldt het vervoersbedrijf. ‘Nog een pluspunt: de tanktijd van 15 minuten is aanzienlijk korter dan het urenlange opladen van het elektrisch aangedreven model.’

In de Duitse plaats Bad Homburg is een negatief advies uitgebracht op de vraag of waterstofbussen kunnen bijdragen aan de emissiedoelstellingen van de stad. De waterstofbussen komen er voorlopig niet omdat Bad Homburg geen waterstoftankstation heeft, de bussen met een prijs van 800-duizend euro erg duur zijn en de levertijd van twee jaar te lang is. Twee weken geleden is wel de eerste waterstoftrein vanuit Homburg gaan rijden.

Nederland: afgeslankte waterstofwijk in Hoogeveen in zomer 2023 gereed

Nederland: afgeslankte waterstofwijk in Hoogeveen in zomer 2023 gereed

Hoogeveen rapportNa jarenlange voorbereiding gaat het experiment met waterstofwoningen in Hoogeveen de komende zomer van start. Bij de start van het project gingen de initiatiefnemers nog uit van 427 woningen, dat is nu veranderd naar ongeveer 100. De hoge energieprijzen zorgen ervoor dat niet het hele plan kan worden uitgevoerd.

Begin volgend jaar besluit de raad van Hoogeveen over de bouw van 100 waterstofwoningen in de nieuwe wijk Nijstad-Oost. Het plan is om dan ook de eerste zes woningen in de naastgelegen buurt Erflanden over zetten op waterstof. Dat laatste moet dan in de zomer van 2023 gebeuren, meldt de regionale omroep Drenthe.

Om de zes huizen in de wijk Erflanden over te zetten is er wel vrijwillige medewerking nodig van de bewoners. "Deze woningen kunnen we niet willekeurig kiezen", is te lezen in een nieuwsbrief aan de buurt. "Het moet gaan om woningen die zo dicht mogelijk bij Nijstad-Oost staan." Een andere voorwaarde is dat ze allemaal aan elkaar grenzen.

Drie plekken aan de westkant van de Erflanden hebben ontwikkelaars op het oog om de eerste zes huizen over te zetten op waterstof. Met de eerste stappen hoopt de gemeente een beter beeld te geven hoe zo'n waterstofwoning werkt. Dat moet voor meer draagvlak gaan zorgen in de wijk. Daarna volgt een nieuwe peiling om te meten wat de buurt ervan vindt.

Om beide wijken gebruik te laten maken van waterstof, wordt er een H2-ontvangstation gebouwd bij de NAM-locatie Ter Arlo, in de directe nabijheid van de wijk. Op deze plek wordt waterstof uit tankwagens overgepompt naar de waterstof gasleidingen. Ook komt er een opslagfaciliteit en wordt de nieuwe waterstofleiding aangelegd.

De gemeente Hoogeveen heeft 4,4 miljoen euro gekregen van het Rijk om te investeren in de waterstofwijk Erflanden. Dat is voornamelijk bedoeld om cv-ketels, kookplaten en gasleidingen te vervangen. Dat geld wordt ook ingezet om de meerkosten van waterstof ten opzichte van aardgas te betalen voor de komende vijftien jaar.

"Door de stijgende prijzen van Russisch gas - vanwege de oorlog in Oekraïne - gaat daar nu meer geld uit het budget naartoe en daarom kunnen in totaal minder huizen overgaan op waterstof", liet projectleider Kees Boer destijds weten.

China: vrachtautofabrikant Penfei Group toont eerste 100 trucks op waterstof

China: vrachtautofabrikant Penfei Group toont eerste 100 trucks op waterstof

China vrachtautosEen feestje zoals een Chinees feestje hoort te zijn. Met een indrukwekkende ceremonie is in de Chinese stad Xiaoyi een indrukwekkende hoeveelheid zware voertuigen op waterstof in gebruik genomen. De 100 vrachtauto’s zijn de eerste batch van duizenden vrachtwagens de nog moeten volgen. Volgens de plaatselijke pers geeft de stad Xiaoyi daarmee duidelijk de richting aan richting een schone emissievrije waterstofeconomie. Niet alleen met de bouw van H2-voertuigen, maar ook bij de uitrol van waterstoftankstations en grootschalige waterstofopwek.

De producent van de vrachtwagens, de Penfei Group, meldt dat de brandstofcellen en belangrijkste onderdelen van het waterstofsysteem allemaal in het eigen bedrijf zijn ontwikkeld. Iedere 10-duizend kilometer die de vrachtauto’s rijden wordt er ongeveer 12-duizend kilo CO2-uitstoot bespaard. De doelstelling van het bedrijf is jaarlijks 300-duizend voertuigen te produceren, in de opstartfase is dat 30-duizend.  

Japan: MOL Groep presenteert schip dat waterstof produceert op volle zee

Japan: MOL Groep presenteert schip dat waterstof produceert op volle zee

Tokyo wind hunter‘Wat als we een schip hadden dat vracht over de hele wereld kan vervoeren zonder ooit bij te tanken?’ schrijft het Japanse bedrijf MOL op haar website. ‘Wat als we de uitstoot van broeikasgassen zouden kunnen terugdringen en de ultieme nul emissie zouden kunnen bereiken?’ Varen op windenergie en met een elektrolyser voor de productie van waterstof aan boord wil het bedrijf uit Tokyo een deel van de zeewaardige wereldschepen van energie voorzien. Het project met de naam "Wind Hunter" waar de MOL Group aan werkt is inmiddels van start gegaan. Het bedrijf begrijpt dat het klinkt als een droom, maar onmogelijk is het niet. “De windkracht op zee is onuitputtelijk”.

Het principe van Wind Hunter is als volgt: bij harde wind vangt het zeil de wind op en stuwt het schip voort. Ondertussen draaien turbines in het water om elektriciteit op te wekken en waterstof te produceren. Waterstof wordt opgeslagen in een tank in de vorm van een stof genaamd MCH (methylcyclohexaan). Als de wind niet voldoende energie levert om het schip voort te stuwen wordt het harde zeil automatisch neergelaten. De inmiddels geproduceerde waterstof wordt uit de MCH onttrokken en gebruikt om elektriciteit op te wekken in een brandstofcel. Het een elektromotor wordt vervolgens de schroef aangedreven.

In Omura Bay, nabij de miljoenenstad Nagasaki, is al een demonstratie-experiment met een jacht uitgevoerd. De volgende fase is om na 2024 een waterstofproductieschip van 60-70 meter te bouwen met meerdere zeilen. De Wind Hunter zoekt als varende waterstof-productielocatie in de toekomst uit verschillende zeeroutes degene met de meeste windkracht.

Of het idee uiteindelijk zal slagen weet het Japanse bedrijf nog niet. “We kunnen de wereldwijde doelstelling van emissievrij niet bereiken als we niet de eerste stap durven zetten. MOL Group durft deze uitdaging met een waterstof-producerend schip wel aan.”

Israël: eerste Hyundai Xcient waterstoftruck afgeleverd in het Midden-Oosten

Israël: eerste Hyundai Xcient waterstoftruck afgeleverd in het Midden-Oosten

Israël XcientEen nieuw succes voor de waterstoftrucks van Hyundai. De afgelopen week heeft de Koreaanse autoproducent de eerste van een serie van drie emissievrije vrachtwagens afgeleverd in Israël. Daarmee is dat het vijfde land ter wereld waar daadwerkelijk wordt gereden met de Hyundai Xcient. De eerste vier landen zijn Zuid-Korea, Zwitserland, Nieuw-Zeeland en Duitsland. Hyundai kondigt aan dat de Verenigde Staten het zesde Land zal zijn.

De eerste drie trucks in Israël zijn onderdeel van een consortium gevormd door Hyundai Colmobil, waterstofproducent Bazan en waterstoftankstation-exploitant Sonol. De drie zware vrachtwagens worden overgedragen aan respectievelijk Colmobil, Bazan en Sonol en zullen in het eerste kwartaal van 2023 daadwerkelijk gaan rijden.

Het eerste voertuig dat voor commerciële activiteiten in het Midden-Oosten wordt gebruikt, is een 4x2 Xcient Fuel Cell-truck die aan Colmobil is geleverd, uitgerust met een 180 kW waterstof-brandstofcelsysteem dat meer dan 400 km kan afleggen op een enkele lading waterstof. Het voertuig zal worden ingezet bij het transporteren van onderdelen voor Colmobil en moet daarvoor dagelijks rond de 330 km rijden.

Hyundai Motor is van plan om de oprichting van een waardeketen voor waterstof in Israël te versnellen. Het plan past binnen de doelstellingen van het land om de nationale uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 27 procent en tegen 2050 met 85 procent te verminderen ten opzichte van de emissieniveaus van 2015.

"We zijn verheugd om de sterke inzet van de Israëlische regering om een ​​duurzame toekomst op te bouwen te ondersteunen met onze waterstofaangedreven, heavy-duty Xcient Fuel Cell-truck", aldus Mark Freymueller, Senior Vice President en Head of Commercial Vehicle Business Innovation van Hyundai Motor Company. ´Het opzetten van de eerste waterstofinfrastructuur in Israël in nauwe samenwerking met de belangrijkste spelers van het land is een belangrijke mijlpaal in onze inspanningen om wereldwijd een duurzame waardeketen voor waterstof op te bouwen. We zijn ervan overtuigd dat onze brandstofceltrucks substantieel zullen bijdragen aan de versnelling van de energietransitie in Israël.”

De Hyundai-truck, die in Israël aankwam, is uitgerust met twee 90 kW-brandstofcellen. Het tanksysteem is gebouwd in overeenstemming met de specifieke eisen van bedrijfswagenparken. De motor levert een vermogen van 350 kW en een maximumkoppel van 340 kg en levert prestaties die gelijkwaardig zijn aan die van krachtige dieselmotoren.

Grote waterstoftanks die in de vrachtwagen zijn geïnstalleerd, bieden een gecombineerde opslagcapaciteit van ongeveer 31 kg brandstof, met behulp van drie 72 kW-batterijen. Het rijbereik is meer dan 400 km voor een enkele tankbeurt onder realistische rijomstandigheden. Het tanken van een volle tank waterstof duurt tussen de 8 en 20 minuten, afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Het gewicht van het aandrijfsysteem is relatief laag en maakt een groter laadgewicht mogelijk dan dat van een elektrische vrachtwagen met een bijbehorend rijbereik.

De Xcient Fuel Cell is 's werelds eerste in serie geproduceerde heavy-duty waterstof-elektrische truck en wordt momenteel ingezet in vier andere landen. De 47 eenheden die sinds oktober 2020 in Zwitserland operationeel zijn, hebben tot en met oktober 2022 meer dan 5 miljoen kilometer afgelegd, wat volgens Hyundai de betrouwbaarheid van de truck bewijst. 

Nederland: Opel, Peugeot en Citroën introduceren bestelauto’s op waterstof

Nederland: Opel, Peugeot en Citroën introduceren bestelauto’s op waterstof

Nederland StellantisGoed nieuws voor bouwbedrijven die emissievrij projecten moeten uitvoeren. Autofabrikant Stellantis gaat voor drie van haar merken bestelwagens op waterstof op de Nederlandse markt introduceren. De merken Opel, Peugeot en Citroën krijgen een bestelwagen met een  brandstofcel. Helemaal nieuw zijn de voertuigen niet, zoals Waterstof Magazine eerder meldde zijn deze transportvoertuigen eerder dit jaar al geïntroduceerd in Frankrijk en Duitsland.

Stellantis meldt dat de Opel Vivaro-e Hydrogen, de Citroën ë-Jumpy Hydrogen en de Peugeot e-Expert Hydrogen naar Nederland komen. De voertuigen hebben een actieradius van 400 km, maar kunnen ook rijden op een 10,5 kWh accu die standaard aan boord is. Die kan gewoon worden opgeladen en kan, als een soort plug-in hybride, een range van 50 km bieden. De elektromotor levert 136 pk en 260 Nm aan koppel.

De voor Nederland nieuwe bestelwagens komen in het tweede kwartaal van 2023 op de markt. Wat de Vivaro-e Hydrogen, ë-Jumpy Hydrogen en e-Expert Hydrogen moeten kosten is nog niet bekend.

Duitsland: BMW begint met de bouw van de eerste serie waterstofauto’s

Duitsland: BMW begint met de bouw van de eerste serie waterstofauto’s

Munchen BMW H2Met een vertraging van enkele maanden is in München begonnen met de productie van de eerste BMW’s op waterstof. Het autobedrijf meldde eerder dat de eerste waterstofauto’s eind dit jaar zouden gaan rijden, nu is dat uitgesteld tot het voorjaar van 2023. De productie van BMW iX5 Hydrogen vindt plaats in de proeffabriek van het München Research and Innovation Center (FIZ). De innovatieve emissievrije auto wordt in een kleine serie geproduceerd.

Het allereerste Sports Activity Vehicle (SAV) met waterstof-brandstofceltechnologie heeft tijdens de ontwikkelingsfase al een intensief testprogramma onder veeleisende omstandigheden doorlopen. Zo is het voertuig in een warme zomer getest in het zuiden van Frankrijk en in onder barre winterse omstandigheden bij de poolcirkel in Zweden. Vanaf het voorjaar van 2023 wordt de eerste serie uitgerond in door BMW geselecteerde regio’s.

Waterstof is een veelzijdige energiebron die een sleutelrol speelt bij het streven naar klimaatneutraliteit", zegt Frank Weber, lid van de raad van bestuur van BMW AG en verantwoordelijk voor ontwikkeling. “We zijn er zeker van dat waterstof aanzienlijk aan belang zal winnen voor de individuele mobiliteit en daarom beschouwen we een combinatie van batterij- en brandstofcel-elektrische aandrijfsystemen op de lange termijn als een verstandige aanpak. Brandstofcellen hebben ook geen kritieke grondstoffen zoals kobalt, lithium of nikkel nodig, dus door te investeren in dit type aandrijfsysteem versterken we ook de geopolitieke veerkracht van de BMW Group. Met onze BMW iX5 Hydrogen-testvloot kunnen we nieuwe en waardevolle inzichten opdoen, waardoor we klanten een aantrekkelijk productaanbod kunnen bieden zodra de waterstofeconomie een wijdverspreide realiteit wordt.”

De BMW iX5 Hydrogen wordt gebouwd in de proeffabriek van de BMW Group in het Research and Innovation Center in München. Dit is de interface tussen ontwikkeling en productie waar elk nieuw model van een van de merken van het bedrijf voor het eerst wordt gemaakt. Er werken zo'n 900 mensen in de carrosseriebouw, assemblage, modelbouw, conceptvoertuigbouw en additive manufacturing. Ze werken elk aan maximaal zes voertuigprojecten tegelijk en hebben tot taak ervoor te zorgen dat zowel het product als het productieproces klaar zijn voor serieproductie. In het geval van de BMW iX5 Hydrogen hebben specialisten op het gebied van waterstoftechnologie, voertuigontwikkeling en eerste montage van nieuwe modellen nauw samengewerkt om de allernieuwste aandrijf- en energieopslagtechnologie te integreren.

De basismodellen voor de nieuwe waterstofauto komen uit de eigen fabriek van BMW in Spartanburg in de staat South Carolina in de Verenigde Staten.

Verenigd Koninkrijk: Rolls-Royce en EasyJet testen vliegtuigmotor op waterstof

Verenigd Koninkrijk: Rolls-Royce en EasyJet testen vliegtuigmotor op waterstof

Rollce Royce vliegtuigmotorDe vliegmaatschappij EasyJet en ingenieursbureau Rolls-Royce claimen een wereldprimeur met het laten draaien van een commerciële vliegtuigmotor op waterstof. Volgens de bedrijven is dit een belangrijke stap naar emissievrij vliegen. De motorenfabrikant en vliegmaatschappij hebben de motor getest op de testlocatie voor vliegtuigen van het Britse Ministerie van Defensie in Boscombe Down. De motor die is getest is een omgebouwde Rolls-Royce AE 2100, een motor voor regionale vliegtuigen. Om het milieuaspect nog eens te benadrukken wordt gemeld dat er gebruik is gemaakt van duurzaam geproduceerde groene waterstof.

De technologie staat nog in de kinderschoenen, maar zowel Rolls-Royce als EasyJet zeggen vastbesloten te zijn aan te tonen dat waterstof een veilige en efficiënte koolstofvrije brandstof voor de burgerluchtvaart kan zijn.

"Het succes van deze waterstoftest is een opwindende mijlpaal", zegt Rolls-Royce Chief Technology Officer Grazia Vittadini.

"We zijn vastbesloten om dit baanbrekende onderzoek te blijven ondersteunen, omdat waterstof geweldige mogelijkheden biedt voor een reeks vliegtuigen", voegde EasyJet - CEO Johan Lundgren toe. "Dat zal een enorme stap voorwaarts zijn om de uitdaging van netto nul in 2050 aan te gaan."

In de tank werd de waterstof opgeslagen onder 200 bar. De AE 2100-A-motor van Rolls-Royce is omgebouwd om de waterstof te verbranden in plaats van kerosine uit fossiele brandstoffen. Rolls-Royce en EasyJet zijn nu van plan de testgegevens te analyseren om in de volgende fase het proces verder te optimaliseren.

Het bedenken van een alternatieve vliegtuigbrandstof is een enorme uitdaging voor luchtvaartmaatschappijen, die momenteel verantwoordelijk zijn voor ongeveer 2,5 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot . Groene waterstof wordt gezien als een mogelijke oplossing omdat het wordt gemaakt met behulp van hernieuwbare bronnen - groene energie en water - en niet fossiel is en geen koolstof bevat.

Rolls-Royce Holdings is na General Motors de op een na grootste fabrikant van vliegtuigmotoren ter wereld en onthulde in 2021 zijn netto-zero-strategie. Het bedrijf staat los van Rolls-Royce Motor Cars, dat volledig eigendom is van de BMW Group.

Nederland: “mensenrechten belangrijker dat import-contracten groene waterstof”

Nederland: “mensenrechten belangrijker dat import-contracten groene waterstof”

Nederland oman rutte“Nederland en Europa moeten in de toekomst alleen waterstof importeren uit landen die zorgvuldig met de mensenrechten omspringen.” Dat is  het standpunt van de twee Nederlandse politieke partijen PvdA (socialisten) en GroenLinks (milieu-partij). Nu er een nieuw wereldwijd energiesysteem wordt ingericht moeten westerse landen direct harde eisen stellen. In eerste instantie vragen de twee partijen hiervoor aandacht van de Nederlandse regering, maar ook Europese landen moeten hierover met elkaar in overleg.

De zorgen hierover zijn ontstaan tijdens de klimaattop in Sharm-el-Sheikh, waar verschillende Europese landen waterstof-afspraken maakten met landen in Afrika en het Midden-Oosten (foto). De toekomstige toevoerketen van groene waterstof was daarbij het belangrijkste, over mensenrechten is niet gesproken. Dat Nederland tijdens de klimaattop overeenkomsten heeft gesloten met verschillende Afrikaanse landen, landen in het Midden-Oosten en Kazachstan betreuren de twee politieke partijen. Juist nu moeten over mensenrechten afspraken worden gemaakt, is het standpunt.

Rob de Wijk van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies in Den Haak denkt dat het nog niet zo makkelijk is. Europa kan namelijk maar tot 50 procent van de eigen waterstof-behoefte produceren. Voor de rest zijn we afhankelijk van landen als Oman en Saudi-Arabië: "We zijn zowel voor grondstoffen als groene energie afhankelijk van hele of halve autocratieën".

Hameren op mensenrechten is natuurlijk belangrijk, benadrukt De Wijk. "Tegelijkertijd komen de energie leverende landen steeds meer tot de conclusie dat West-Europa zich niet moet bemoeien met binnenlandse aangelegenheden. Dat hebben we de afgelopen jaren ook gedaan in Rusland, die draaien nu de gaskraan dicht, waardoor we in Europa in de problemen komen.” Met name door de opkomst van China en de oorlog in Oekraïne wordt het voor bepaalde landen minder vanzelfsprekend om loyaal te zijn aan Europa, volgens De Wijk: "Je kunt veel meer geld verdienen in China."

Hij verwijst naar Qatar, dat de eerste grote energiecontracten heeft gesloten met China en niet met westerse landen. "Dat zal ook zo gaan met groene waterstof. Het is echt niet zo dat wij bepalen of er geleverd wordt. Wij zijn de afhankelijke partij. Als je je economie wil laten draaien en je wil niet failliet gaan, heb je vrees ik weinig andere keuze", aldus Van Wijk.

Nederland: nieuwe kansen voor doelgroepen-vervoer op waterstof in Den Haag

Nederland: nieuwe kansen voor doelgroepen-vervoer op waterstof in Den Haag

Den Haag waterstof taxiDe gemeenteraad in Den Haag heeft gisteravond (donderdagavond) een motie aangenomen waarin zij het college verzoekt waterstof opnieuw toe te laten bij het vervoer van doelgroepen. De afgelopen jaren werd daarvoor de grootste waterstofvloot van Nederland ingezet. In en rond de hofstad reden meer dan vijftig taxi’s op waterstof. Bij de nieuwe aanbesteding kwam het college met de mededeling dat waterstof niet emissievrij is, omdat er veelvuldig grijze waterstof gebruikt wordt. Batterij-elektrisch was volgens de toenmalige wethouder milieuvriendelijker.

Na hevige protesten en een lobby-campagne van het H2Platform, OR (Orange Gas), waterstofpompstationhouder Kerkhof en de Stichting Bevordering Waterstofinfrastructuur (i.o.) wordt er opnieuw naar de keuze gekeken. Gisteravond heeft de gemeenteraad van Den Haag een motie aangenomen waarin zij het college verzoekt waterstof wederom in de aanbesteding doelgroepenvervoer te overwegen.

De inzet van waterstof bij de CO2-vrije energievoorziening in Nederland is zeer actueel nu deze week is gebleken dat de stroomvoorziening in steeds groteren delen van het land tegen zijn grenzen aanloopt. Dit wordt mede veroorzaakt door de vele oplaadpalen voor elektrische voertuigen die veel stroom vragen. Grote tankstations langs de snelweg die in de toekomst de complete fossiele energiestroom willen vervangen door elektriciteit hebben straks een 25MW elektriciteitsaansluiting nodig.

Duitsland: energieprijzen stijgen, ook waterstof aan de pomp wordt duurder

Duitsland: energieprijzen stijgen, ook waterstof aan de pomp wordt duurder

Duitsland Waterstof ShellVoor het eerst in tien jaar gaat in Duitsland de prijs aan de pomp voor waterstof omhoog. De flinke stijging van energieprijzen heeft ook invloed op de prijs van waterstof. Vanaf 7 juni kost één kilogram waterstof 12,85 euro bij alle waterstoftankstations van H2 Mobility. Ondanks de prijsstijging zijn de kosten van het rijden met een waterstofauto over een afstand van 100 km nog steeds lager dan vergelijkbare ritten met conventionele brandstoffen of met een batterij-elektrische auto met een openbaar toegankelijk snellaadstation.  

Bij een gemiddeld verbruik van 0,8 kilogram waterstof (WLTP) kost de rit € 10,28 per 100 km. Een overeenkomstige rit met benzine of diesel en een verondersteld gemiddeld verbruik van 6,6 liter bij een brandstofprijs van € 1,90 kost € 12,54 . Het opladen van 19 kWh (gemiddelde behoefte voor 100 km) aan een openbare laadpaal kost gemiddeld € 11,21, meld de ADAC, de Duitse belangenorganisatie voor automobilisten.

Nederland: minister Jetten debatteert vandaag over Nationale Waterstofstrategie

Nederland: minister Jetten debatteert vandaag over Nationale Waterstofstrategie

Tweede kamer waterstofDe commissie Economische Zaken en Klimaat debatteert vandaag, woensdag 13 april van 17.00 tot 22.00 uur, over de waterstofstrategie van Nederland. Hiervoor komt minister Rob Jetten van Klimaat en Energie naar de Kamer. In het commissiedebat komen verschillende onderwerpen omtrent waterstof aan bod komen. De regeringspartijen CDA en VVD hebben inmiddels laten weten de ambities met waterstof te willen verdubbelen. Belangstellenden die het debat over waterstof willen volgen kunnen live meekijken via de link onderaan dit artikel.

Een belangrijk onderdeel van de Nationale Waterstofstrategie is de uitrol van de 'waterstof Backbone', een ringleiding door Nederland waardoor de Gasunie waterstof gaat transporteren. Over enkele weken houdt de Gasunie een informatiesessie over deze backbone. Er wordt technische uitleg gegeven en op welke wijze ondernemers een contract met Hynetwork kunnen sluiten. Inschrijven kan via deze link 

In het Nationaal Waterstof Programma staan drie punten centraal als het gaat om de waterstofketen. Ten eerste kan waterstof een belangrijke rol spelen voor de industriesector omdat hiervoor vaak hoge temperaturen nodig zijn. Hoge temperaturen worden nu nog met fossiele brandstoffen bereikt, waterstof kan hiervoor een alternatief zijn. Het produceren van waterstof vergt veel stroom, daarom zal er een grote hoeveelheid duurzame elektriciteit nodig zijn, zoals wind op zee. Ten tweede kan waterstof ook een rol gaan spelen in de transport- en mobiliteitssector. Denk bijvoorbeeld aan vrachtwagens die grote afstanden moeten overbruggen en dit niet op stroom kunnen, hiervoor is waterstof een alternatief. Ten derde gaat het programma in op de randvoorwaarden die nodig zijn voor het ontwikkelen van een waterstofketen. Hierbij gaat het om thema’s als beleid, wet- en regelgeving, en veiligheid.

De waterstofmarkt is momenteel nog in ontwikkeling en heeft ook een internationaal karakter. Er wordt gekeken naar de rol van de overheid bij bijvoorbeeld de opslag en transport van groene waterstof.

Het overleg is in de Groen van Prinstererzaal van de Tweede Kamer. Via de onerstaande link kunt u live meekijken.

Livestream: Groen van Prinstererzaal | Tweede Kamer der Staten-Generaal
Nederland: Koning Willem Alexander bezoekt waterstofprojecten in Rotterdam

Nederland: Koning Willem Alexander bezoekt waterstofprojecten in Rotterdam

Rotterdam Koning waterstofZijne Majesteit de Koning heeft dinsdagmorgen 12 april een werkbezoek gebracht aan de Rotterdamse haven. Het bezoek stond in het teken van waterstof. In Rotterdam komt op jaarbasis bijna drie keer het totale energieverbruik van Nederland binnen. Dat staat gelijk aan dertien procent van de totale energiebehoefte van de Europese Unie.

Als energiehaven van Noordwest-Europa heeft Rotterdam een ambitieuze verduurzamingsstrategie waarin elektrificatie en waterstof een belangrijke rol spelen. Er wordt ingezet op productie van groene waterstof, waterstof op basis van restgassen, infrastructuur voor transport van waterstof via buisleidingen en import en toepassing in industrie en transport. Koning Willem-Alexander kreeg tijdens zijn bezoek een toelichting op de waterstofambities van de Rotterdamse haven.


Tijdens een vaartocht langs de Maasvlakte sprak de Koning onder meer met Allard Castelein, CEO Havenbedrijf Rotterdam, Randolf Weterings, programmamanager Electrification & Hydrogen, en Alice Krekt, directeur klimaatprogramma bij Deltalinqs over de waterstofontwikkelingen in de Rotterdamse haven. Aan de hand van ontwikkelingen op diverse projecten, werd door verschillende bedrijven de waterstofwaardeketen toegelicht: van import en export tot waterstofproductie in de haven, de vraagontwikkeling in industrie en transport van waterstof, tot de aanleg van waterstofleidingen (de zogenoemde ‘H₂-backbone’ door de haven en de ‘Deltacorridor’ verder richting Noordrijn-Westfalen via Chemelot). Het bedrijf ThyssenKrupp Staal belichtte de vraag naar waterstof in Duitsland.
Na de vaartocht volgde een bezoek aan Neste, waar Bart Leenders, vice-president Global Production, een toelichting gaf over hoe Neste werkt aan verduurzaming en welke rol waterstof daarin speelt. Tenslotte deelden vertegenwoordigers van verschillende bedrijven in de haven hun uitdagingen op het gebied van waterstof met de Koning.

Grote foto: Havenbedrijf Rotterdam / Danny Cornelissen  Inzet: foto website Koninklijk Huis

Nederland: opening eerste waterstoffabriek bij zonnepark in Oosterwolde

Nederland: opening eerste waterstoffabriek bij zonnepark in Oosterwolde

Oosterwolde Alliander GroenGasVandaag openen netwerkbedrijf Alliander en hernieuwbare energieontwikkelaar GroenLeven in Oosterwolde (Friesland) de allereerste binnenlandse waterstoffabriek naast een zonnepark in Nederland. Op deze locatie wordt met zonnepanelen opgewekte elektriciteit omgezet naar waterstof. Alliander en GroenLeven gaan hier onderzoeken op welke manier waterstof een rol kan spelen in gebieden waar de capaciteit van het elektriciteitsnet niet voldoende is om grootschalige opgewekte zonne-energie terug te leveren. gebieden waar de capaciteit van het elektriciteitsnet niet voldoende is om grootschalige opgewekte zonne-energie terug te leveren.

In Oosterwolde onderzoeken Alliander en GroenLeven de komende vijf jaar gezamenlijk op welke manier waterstof kan bijdragen aan het efficiënt gebruiken van het elektriciteitsnet. In het onderzoek kijkt Alliander of filevorming op het elektriciteitsnet kan worden verminderd of voorkomen en of waterstof een oplossing is om uitbreiding van het net te voorkomen. Voor de pilot heeft Alliander direct naast een zonnepark van GroenLeven een waterstofinstallatie gebouwd. Met deze installatie gaat GroenLeven met de elektriciteit uit haar zonnepark water omzetten naar waterstof. Deze 100% groene waterstof wordt vervolgens afgenomen door het lokale taxibedrijf Kort en brandstofleverancier OrangeGas uit Heerenveen. Naar verwachting kan jaarlijks 100.000 kilogram waterstof worden geproduceerd. Goed voor ongeveer 10 miljoen schone kilometer aan autoritten met een personenauto.
Foto: de waterstoffabriek in aanbouw, direct naast het zonnepark

Nederland: eerste woning in Stad aan ’t Haringvliet over op waterstof

Nederland: eerste woning in Stad aan ’t Haringvliet over op waterstof

Stad inspiratiehuis waterstofHet is een gewoon rijtjeshuis in een gewone straat in een dorpje in Zuid-Holland. Miljoenen Nederlanders wonen in een soortgelijke woning. Toch is hier iets bijzonders aan de hand. Dit is het ‘inspiratiehuis’ van netbeheerder Stedin. De woning is afgesloten van het aardgas, sinds deze week stroomt er waterstof door de leidingen. In één klap is deze woning geheel CO2-vrij.

Het inspiratiehuis staat niet geheel toevallig in Stad aan ’t Haringvliet op het eiland Goeree-Overflakkee. Het dorp met 600 woningen maakt zich al jaren op om de eerste plaats te worden die volledig overschakelt naar waterstof. Niet in een paar proefwoningen en niet alleen in een nieuwbouwwijk, het hele dorp gaat om. Van woningen uit begin vorige eeuw tot goed geïsoleerde woningen van na het jaar 2000.  Het waterstofproject heeft de afgelopen jaren miljoenen euro’s subsidie ontvangen om deze test uit te voeren. Als het project slaagt, gaan grote delen van Nederland volgen. Over drie jaar moet dat duidelijk zijn. De gemeente Goeree-Overflakkee, Netbeheerder Stedin en een grote groep inwoners werkt samen binnen dit zeer innovatieve project.

De eerste woning gebruikt nog maar een beperkte hoeveelheid waterstof. Dat wordt overigens niet van ver aangevoerd, maar vlakbij via elektrolyse geproduceerd. De volgende stap is een ‘draagvlakmeting’ in de zomer van 2022. Als daaruit blijkt dat minimaal 70 procent van de inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties in het dorp achter het waterstofproject staan, moet in 2025 ieder gebouw op de waterstofleiding aangesloten zijn.

“Dat wordt nog behoorlijk spannend’’, laat inwoner Koos van Rijn (66) in de regionale media weten. Hij is sinds 2019 betrokken is bij Stad Aardgasvrij. “Het valt of staat met de kosten van waterstof. Nu hebben we nog geen beeld van wat de maandlasten zouden zijn voor iemand die van aardgas overstapt op waterstof. Als het duurder uitvalt, dan kun je het antwoord wel raden.’’ Heel spectaculair is de overstap van aardgas naar woningen niet. De waterstof stoomt door dezelfde leidingen en de waterstof cv-ketel ziet er precies zo uit als een ketel op aardgas. Heel veel bijzonders valt er niet te zien, maar de techniek in de nieuwe cv-ketel is een stuk gecompliceerder.

Stad Aardgasvrij heeft een bijdrage ontvangen van 5,6 miljoen euro van het Programma Aardgasvrije Wijken om het project te bekostigen. 

Europa: met een octrooi bepaalt u zelf wie er van uw waterstofuitvinding mag profiteren

Europa: met een octrooi bepaalt u zelf wie er van uw waterstofuitvinding mag profiteren

Octrooi febr 22Waterstof en open innovatie. Een termen die vaak langskomen en die aantrekkelijk klinken; wie wil nou niet putten uit de expertise van vele innovatieve partijen om zo snel baanbrekende technologieën te ontwikkelen? Het past ook in een ideëel beeld van een wereldwijde deeleconomie, waar technologische vooruitgang wordt gedeeld zodat we er allemaal beter van worden. In dat licht zien sommigen bescherming van intellectueel eigendom d.m.v. bijvoorbeeld octrooien als een obstakel, een barrière voor samenwerking. Klopt dat beeld wel? In deze blog gaan Nyske Blokhuis en Anne de Blécourt van octrooibureau EP&C hier dieper op in.

De waterstofindustrie is er een met vele spelers op diverse vakgebieden als productie, opslag, transport en verbruik. Dit vereist expertise uit verschillende hoeken, over bijvoorbeeld elektrode-materialen, koelinstallaties, pompsystemen en brandstofcelontwerpen. Daarnaast is standaardisatie van bijvoorbeeld vulslangen, opslagvormen en transportdrukken wenselijk. Het ligt daarom voor de hand om samenwerkingen op te zoeken met partijen die samen de benodigde expertise voor de gehele waterstofketen bezitten. Hoe u dit regelt leest u op Waterstof Magazine in deze blog.

Schrijf u nu in voor de GRATIS nieuwsbrief van Waterstof Magazine

Schrijf u nu in voor de GRATIS nieuwsbrief van Waterstof Magazine

Flyer nieuwsbrief blauwDe redactie van Waterstof Magazine geeft ieder weekend een overzicht van het actuele waterstofnieuws wereldwijd.

Interesse?

Schrijf u direct in voor deze gratis nieuwsbrief via deze link.
Wereld: investeren in blauwe waterstof commercieel gezien oninteressant

Wereld: investeren in blauwe waterstof commercieel gezien oninteressant

Blauwe waterstofInvesteren in de productie van blauwe waterstof kan voor bedrijven de komende tien jaar al snel uitlopen op een financieel drama. Een kilo blauwe waterstof geproduceerd uit fossiele brandstoffen waarbij de koolstof wordt afgevangen, is momenteel goedkoper dan een kilo groene waterstof. Maar dat gaat tussen nu en 2030 veranderen, schrijft hoofdredacteur Paul Bombeld van Waterstof Magazine.
Het hele achtergrondverhaal leest u op het tabblad 'achtergronden' of via deze link. 

Nederland: Hydrogen Port Equipment Day voor een duurzaam havengebied

Nederland: Hydrogen Port Equipment Day voor een duurzaam havengebied

Rotterdam air liquide terbergAir Liquide neemt het initiatief om het havengebied van Rotterdam weer een stukje schoner te maken. Tijdens de Hydrogen Port Equipment Day kunnen belangstellen kennismaken met de nieuwste schone transportmiddelen die worden aangedreven met waterstof. Leveranciers van havenmateriaal en de Haven van Rotterdam participeren in het evenement dat een bijdrage moet leveren om van een van de grootste havengebieden ter wereld een duurzaam gebied te maken.

Interesse? De Waterstofhaven Equipment Day is gratis en gericht op iedereen die geïnteresseerd is in nieuwe technische ontwikkelingen, mobiliteit en duurzaamheid in de haven.

Datum & tijd: vrijdag 10 december 2021 van 9.30 tot 12.00 uur

Opgeven via deze link

 

Zweden: in Luleå wordt emissievrij met groene waterstof staal geproduceerd

Zweden: in Luleå wordt emissievrij met groene waterstof staal geproduceerd

Fossiel vrij staalThorsten Herbert, directeur bij Nel Hydrogen, geeft een inkijkje in de fabriek voor groen staal in Zweden. De fabriek in Luleå, onderdeel van het Hybrit-project, werd vorig jaar zomer in gebruik genomen en produceert geheel fossielvrij staal met waterstof. De groene waterstof wordt geproduceerd via een grote elektrolyser met een capaciteit van 4,5 MW van Nel Hydrogen (foto). Niet alleen de waterstof, maar ook de benodigde elektriciteit wordt groen opgewekt. Naast de fabriek is momenteel een ondergrondse waterstofopslag in aanbouw van 100m3.

Het belangrijkste doel van het Hybrit-project is om de uitstoot van CO2 te minimaliseren bij de productie van staal. De staalindustrie is verantwoordelijk voor 7% van de wereldwijde  CO2-uitstoot. In Zweden, een land met veel staalindustrie, is dat 10%.

De fabriek in Luleå, dicht bij de Finse grens, maakt deel uit van het bredere gezamenlijke Hybrit-initiatief van staalproducent SSAB, ijzerertsproducent LKAB en Vattenfall met financiële steun van het Zweedse Energieagentschap. Tijdens de testfase, die duurt tot 2024, zal zowel aardgas als waterstof worden gebruikt, zodat de twee brandstoffen kunnen worden vergeleken. Staalproducenten van over de hele wereld kijken met veel belangstelling naar dit project.

Hybrit Development is een joint venture tussen de staalproducent SSAB, het mijnbouwbedrijf LKAB en het energiebedrijf Vattenfall. Het doel van de joint venture is om 's werelds eerste fossielvrije, op erts gebaseerde staalproductieproces te ontwikkelen. Het project ging in het voorjaar van 2016 van start en het doel is om in 2035 een industrieel proces te hebben. Het bijproduct van het gebruik van fossielvrije elektriciteit en waterstof in de staalproductie, in plaats van cokes en kolen, zal water zijn in plaats van koolstofdioxide. Het initiatief heeft het potentieel om de totale CO2-uitstoot van heel Zweden met 10 procent te verminderen. 

België: binnenvaartschip op waterstof voor vervoer van vloeibare chemicaliën

België: binnenvaartschip op waterstof voor vervoer van vloeibare chemicaliën

België VolendamInovyn, een producent van vinylproducten en dochterbedrijf van chemiereus INEOS, gaat samen met het Nederlandse VT Group een bulkschip voor vloeibare chemicaliën ontwikkelen dat op waterstof vaart. Het schip gaat varen in België tussen Antwerpen in Vlaanderen en Jemeppe in Wallonië. De waterstof die het schip verbruikt is als restproduct afkomstig uit een chemische fabriek.

De VT Group zal het bestaand binnenschip ‘Volendam’ uitrusten met waterstoftechnologie en daarbij de traditionele dieselmotor vervangen. Dit zal de jaarlijkse CO2-uitstoot met ongeveer 1.000 ton verminderen. VT zal ook eigenaar en exploitant zijn van dit nieuwe binnenvaartschip.

Wouter Bleukx, Hydrogen Business Manager bij Inovyn: "Vervoer op waterstof zal een cruciale rol spelen binnen het Europese traject naar nul procent CO2-uitstoot. Inovyn ziet zichzelf als belangrijke partner om de uitstoot in de transportsector te verlagen. We zijn reeds een producent van koolstofarme waterstof en hebben een aanzienlijke vraag naar transport."

Niels Groenewold, CEO van VT Group: "Onze sterke relatie met Inovyn heeft ons altijd in staat gesteld om te innoveren. De mogelijkheid om bij te dragen aan een net zero operatie is erg waardevol voor ons en sluit naadloos aan bij de duurzaamheidsambities van ons bedrijf."

Keller ontwikkelt de meest innovatieve waterstof-druksensoren | advertorial

Keller ontwikkelt de meest innovatieve waterstof-druksensoren | advertorial

Advertorial KellerADVERTORIAL |  Wereldwijd neemt het aantal voertuigen dat rijdt op waterstof in hoog tempo toe. In Europa, Azië en de Verenigde Staten rijden inmiddels duizenden auto’s, bussen en vrachtwagens op waterstof en er komen er steeds meer bij. Al deze voertuigen worden onder hoge druk getankt, de zware onder 350 bar en de personenauto’s onder 700. Keller heeft druksensoren die zorgen dat dit proces veilig verloopt.

Keller heeft speciale druksensoren voor waterstof. De piëzo-resistieve sensoren hebben een RVS-scheidingsmembraan om de feitelijke chip, die de druk meet, te isoleren van het medium. De ruimte waarin de drukmeetchip zich bevindt is gevuld met olie. De druk op het RVS-scheidingsmembraan wordt daarmee 1 op 1 op de chip overgebracht. Zonder mitigerende aanpassing zou de toepassing van dit type druksensor kunnen leiden tot problemen door het fenomeen “permeatie”.

Bij permeatie dringen waterstof H+ ionen door de poriën van het rvs heen, waardoor ze zich in de oliegevulde ruimte van de druksensor kunnen ophopen. Hier binden ze zich weer tot H2 moleculen. Bij uitzetting leidt tot een valse drukwaarde.  Als de uitzetting groot genoeg is zou een druksensor zelfs defect kunnen gaan.

Om permeatie te voorkomen wordt het membraan van Keller verguld. De extra goudlaag op het membraan vertraagd het permeatie proces, lang genoeg om geen problemen te veroorzaken. Bij non-corrosieve toepassingen is het vergulden van een RVS316L membraan voldoende voor een levensduur van 10 jaar. Bij corrosieve toepassingen is dezelfde combinatie slechts 3 jaar, maar als een verguld Hastelloy C276 membraan wordt gebruikt is de levensduur ook 10 jaar.

Meer informatie over de innovatieve druksensoren van Keller vindt u via deze link

Duitsland: Proton ontwikkelt stroomvoorziening voor mobiel H2-tankstation

Duitsland: Proton ontwikkelt stroomvoorziening voor mobiel H2-tankstation

Proton BeierenDe Duitse bedrijf Proton heeft een stroomvoorziening ontwikkeld voor een mobiel waterstoftankstation van Shell New Energies. Het systeem bevat een batterij van de Oostenrijkse provider Xelectrix Power, gecombineerd met drie brandstofcellen die gezamenlijk 240 kW kunnen leveren. De ‘HyShelter240’ levert de stroom die nodig is om de waterstof op lokatie te kunnen comprimeren naar hoge druk. Het mobiele tankstation van Shell staat op verschillende locaties waar niet altijd voldoende netstroom beschikbaar is.

De Beierse waterstofbrandstofcelexpert Proton Motor Fuel Cell levert noodstroomvoorzieningen op basis van waterstof voor datacenters, gemeentelijke nutsbedrijven, ziekenhuizen en andere kritieke openbare voorzieningen tot netwerkonafhankelijke oplaadinfrastructuur voor batterij-elektrische voertuigen. De kerncomponenten van de ‘HyShelter 240’brandstofcelcentrale zijn drie PM Frame S43 Proton Motor-brandstofcelsystemen.

Eerder dit jaar leverde Proton al een stroomvoorziening aan de wijk Weitmar in de Duitse stad Bochum. Hier wordt de komende drie jaar onderzoek uitgevoerd naar manieren om de CO2-uitstoot drastisch te verminderen. Voor de stroomopwekking en verwarming in de toekomst, gaan de initiatiefnemers onder meer waterstof gebruiken als opslag, zonne-energie, brandstofcellen en warmtepompen. Met een 36kW brandstofcel, worden 81 appartementen van CO2-vrije energie voorzien.

Parijs: wereldberoemde voetballers nemen kijkje in Dakar-truck op waterstof

Parijs: wereldberoemde voetballers nemen kijkje in Dakar-truck op waterstof

Paris MessiAan de truckrally van Dakar in 2022, die zal worden verreden in Saudi-Arabië, zal voor het eerst een vrachtwagen op waterstof deelnemen. Het Franse bedrijf Gaussin komt met een truck op waterstof. In Parijs werd het voertuig in het voetbalstadion van Paris Saint-Germain gepresenteerd.

Over een maand zal het voertuig arriveren in de havenstad Jaddah, aan de Rode Zee. Vanaf daar vertrekken de teams en hun vervolg naar Ha’il, midden in de woestijn. Daar gaat de krachtmeting op nieuwjaarsdag van start. In twee weken tijd rijden de teams via Riyadh terug naar Jeddah aan de kust.  Het parcours leent zich vooral voor twee dingen: zand en mysterie.

Deelname zal in eerste instantie bedoeld zijn als testrit om te zien of de hedendaagse techniek extreme omstandigheden wel of niet kan weerstaan. Het is voor Gaussin een uitgelezen kans om te zien hoe betrouwbaar waterstoftoepassingen inmiddels zijn. In totaal rijden de voertuigen 8000 kilometer. De waterstoftruck heeft een maximale snelheid van 140 km/u en op een volle tank kan 250 kilometer worden gereden.

Het Franse beursgenoteerde Gaussin is al enkele jaren bezig met waterstoftoepassingen. Het bedrijf werkt aan vrachtauto’s met opleggers op waterstof, autonome containertrekkers die worden ingezet op haventerreinen en voertuigen voor emissievrij goederentransport op luchthavens.

De truck die wordt ingezet bij Dakar is niet alleen krachtig, maar ziet er ook indrukwekkend uit. Daarvoor is Gaussin een samenwerking aangegaan met de Italiaanse ontwerpstudio Pininfarina. Eerder deze maand werd het voertuig gepresenteerd in het voetbalstadion van Paris Saint-Germain waar verschillende wereldberoemde voetballers persoonlijk een kijkje kwamen nemen.

De H2-truck is overigens niet het enige emissievrije voertuig dat deelneemt aan de woestijnrally. Ook een batterij-elektrische wagen zal zijn opwachting maken. De zero-emissie voertuigen passen in het beleid van de organisatie van Dakar, in 2030 wil de race emissievrij zijn.

Voor beelden van de H2-truck in het voetbalstation van Paris Saint-Germain klikt u hier

 

Zwitserland: Nederlandse bloemen voor bijdrage aan uniek waterstofnetwerk

Zwitserland: Nederlandse bloemen voor bijdrage aan uniek waterstofnetwerk

HydrospiderDe typisch Nederlandse ‘Dag van de Ondernemer’ is doorgedrongen tot in Zwitserland. InnovaTrain AG, een Nederlands bedrijf in Zwitserland  is door Rick Slettenhaar (rechts op de foto) van de Nederlandse Ambassade in het zonnetje gezet. Het bedrijf levert een belangrijke bijdrage aan de logistiek van waterstof in containers en dus aan emissievrije mobiliteit. Vanmorgen kregen Kristin Kranenberg en Pieter van den Bold, in een prachtig zonnig Zwitserland, een boeket Nederlandse bloemen, als dank voor de bijdrage die zij internationaal leveren aan innovatie, duurzaamheid en welzijn.

Het bedrijf InnovaTrain AG levert laad- en losdocks waarin de 20-voets containers met waterstof kunnen worden geplaatst. Deze docks staan door het hele Alpenland, bij zowel de vullokaties als bij afnemers, zoals de waterstoftankstations.

Via deze link kunt u zien hoe deze docks eruitzien en werken.

 

Nederland: Den Haag stopt met taxi’s op waterstof en kiest batterij-elektrisch

Nederland: Den Haag stopt met taxi’s op waterstof en kiest batterij-elektrisch

Den Haag kerkhofDe gemeente Den Haag heeft besloten afscheid te nemen van de waterstoftaxi’s in de Hofstad. Voor de komende zes jaar is gekozen voor een bedrijf dat het personenvervoer batterij-elektrisch (BEV) zal uitvoeren. De huidige contracten lopen volgend jaar af, de nieuwe overeenkomst met BEV’s gaat op 1 augustus 2022 in en loopt tot 21 juli 2028. De gemeente houdt de optie open om het contract daarna nog met twee jaar te verlengen.

De bedrijven die inschreven op de vervoersconcessie konden in totaal 30 punten verdienen, waarvan 8 voor duurzaamheid. Waterstof is voor de gemeente niet duurzaam genoeg, rijden op (grijze) stroom wel. In Nederland rijden er momenteel ongeveer 70 taxi’s op waterstof, bijna allemaal in Den Haag. Het voordeel van het rijden op waterstof ten opzichte van elektrisch is een grotere actieradius, snel tanken en het niet hoeven realiseren van eigen laadpleinen.

De taxi’s in Den Haag zijn van het type Toyota Mirai. Erwin Jongh van Toyota Nederland reageert ontstemd op het nieuws. “De kennis over energie-efficiency en kosten-efficiency is nogal verschillend. Juist in Amsterdam starten we met taxi’s op waterstof. En steden als Oslo, Kopenhagen en Parijs zetten er massaal op in. Laten we Den Haag als koploper overeind houden. Het elektriciteitsnet van Den Haag is te zwak om taxi’s met batterijen in deze mate te kunnen opladen.”

Jan Paul Kerkhof van BP Kerkhof levert nagenoeg alle waterstof aan de taxivloot. “De gemeente komt met het argument dat er niet voldoende groene waterstof zou zijn. Maar wij leveren hier gewoon 100% groene waterstof waar we de taxi’s mee kunnen bedienen. Sterker nog, dit doen we al twee jaar lang. Het is vreemd dat grijze stroom wel duurzaam is. Dat een schoon en beginnend product als waterstof, op deze manier in ontwikkeling wordt geremd kan ik niet bevatten. Andere gemeenten stimuleren wel waterstofvoertuigen en de komst van tankstations”, aldus Kerkhof.

OG, het vroegere OrangeGas, is retailpartner van BP Kerkhof in Den Haag. Joyce van Os de Man, directeur Benelux is zeer ontevreden over de invulling van deze aanbesteding. Zo geeft van Os de Man aan dat biobrandstoffen ook steeds vaker geweerd worden uit aanbestedingen omdat er in Nederland tank-to-wheel gemeten wordt (wat komt er uit je uitlaat) in plaats van well-to-wheel (de hele keten). Waterstof is zero-emissie én als het uit groene bronnen wordt opgewekt is het in de keten ook schoon. Zo beschikt OG over een groen waterstofproject in Oosterwolde waar er door middel van een groot zonnepanelenveld met het teveel aan groene stroom, groene waterstof wordt geproduceerd. “We moeten er mijns inziens voor waken dat we geen stekker-elektrisch oogkleppen beleid krijgen door een hele sterke lobby. We hebben alle schone brandstoffen keihard nodig om onze duurzaamheidsdoelstellingen zo snel mogelijk te halen. We zijn overigens niet tegen batterij-elektrisch. Ons bedrijf verkoopt ook gewoon laadpalen.”

Nederland: waterstof-ambassadeur Nienke Homan in bestuur Green Hydrogen

Nederland: waterstof-ambassadeur Nienke Homan in bestuur Green Hydrogen

Nienke HomanNienke Homan uit Groningen treedt toe tot het bestuur van de Green Hydrogen (GH2). GH2 is een Zwitserse stichting zonder winstoogmerk en krijgt steun van het Australische bedrijf Fortescue Future Industries dat wereldwijd actief is met uiteenlopende waterstofprojecten. De organisatie is gevestigd in Geneve. Homan is een van de grote voorstanders van groene waterstof in Nederland, eind deze maand legt ze haar functie als gedeputeerde in de provincie Groningen voor GroenLinks neer. GH2 omschrijft Homan als duurzaamheidsexpert.

Homan is voorzitter van de Sustainable Hydrogen Club en medeoprichter van SDGproof.org. en pleitbezorger voor waterstof als alternatief voor fossiel gas in de regio, staat in de persverklaring

Nienke Homan: "Ik ben verheugd om toe te treden tot het bestuur van de Green Hydrogen Organization, omdat groene waterstof de ontbrekende schakel is in de energietransitie, en omdat we ervoor moeten zorgen dat de groene waterstofeconomie er komt”.

 GH2 is in september 2021 opgericht en wordt voorgezeten door de voormalige premier van Australië, Malcolm Turnbull.

Het bestuur bestaat verder uit

  • Youngcho Chi, President & Chief Innovation Officer van Hyundai Motor Group, Zuid-Korea
  • Yun Choi, CEO van Korea Zinc Company, Ltd., Zuid-Korea
  • Mevrouw Maria Paz de la Cruz, CEO van H2 Chile, Chili
  • Andrew Forrest AO, oprichter van Fortescue Future Industries, voorzitter van FortescueMetals Group & de Minderoo Foundation, Australië
  • Frannie Léautier, CEO van Southbridge Capital, Rwanda
  • Lord Adair Turner, voorzitter van de Energy Transitions Commission en voormalig voorzitter van de Autoriteit voor financiële diensten, Verenigd Koninkrijk
Nederland: grootste waterstoftankstation van Europa onderweg naar Doetinchem

Nederland: grootste waterstoftankstation van Europa onderweg naar Doetinchem

Assen transportVanuit Assen is dit weekend het transport begonnen van een van de grootste waterstoftankstations van Europa. Het tankstation is geproduceerd bij het bedrijf Resato International voor Kuster H2 Energy in Doetinchem. Tien bussen van vervoersbedrijf Arriva gaan gebruik maken van de tankvoorziening.

“Het tankstation behoort bij de grootste openbare tankstations van Europa waar zowel 350 als 750 bar getankt kan worden”, zegt commercieel directeur Jan-Pieter de Wilde van Kuster. “Arriva zal jaarlijks ongeveer 100.000 kilo komen tanken, maar het tankstation is gekocht op groei. Bij een toevoerdruk van 50 bar levert het tankstation 1080 kilo per 24 uur. Maar dit getal gaat in praktijk omhoog omdat de toevoerdruk meestal hoger ligt. De compressoren hoeven dan minder te comprimeren en de hogedrukvaten zijn dan sneller gevuld.”

Het waterstofvulpunt komt bij het bestaande tankstation van Kuster aan de Braamtseweg op industrieterrein Wijnbergen in Doetinchem. Het tankstation is 24 uur per dag beschikbaar, voertuigen kunnen gevuld worden met 350 en 700 bar en er kan betaald worden met alle algemene betaalmiddelen.

Resato heeft ongeveer 4 weken nodig om de installatie operationeel op te leveren en te testen. Half december kan er waterstof getankt worden.

Nieuw-Zeeland: binnen 5 jaar landelijk netwerk van H2-stations voor zwaar transport 

Nieuw-Zeeland: binnen 5 jaar landelijk netwerk van H2-stations voor zwaar transport 

New Sealand IringaHiringa Refueling in Nieuw-Zeeland maakt bekend te starten met de uitrol van een landelijk netwerk van waterstoftankstations met een hoge capaciteit. De stations richten zich primair op het zwaar transport. Het bedrijf uit Nieuw-Zeeland heeft daarvoor een overeenkomst getekend met Haskel's Hydrogen Systems Group, een wereldspeler in compressietechniek en waterstoftankstations.

De eerste order omvat vier tankstations die op strategische plekken worden geplaatst op het Noordereiland (afbeelding rechts). De steden Auckland, Hamilton, Tauranga en Palmerston North krijgen als eerste een H2-station.  Deze moeten het komende jaar worden geleverd en in gebruik genomen en vragen een investering van 30 miljoen euro. De volgende leveringen moeten binnen vijf jaar plaatsvinden. Hiringa hoopt dan 24 tankstations, geschikt voor zwaar transport, op het Noorder- en Zuidereiland in gebruik te hebben. Nieuw-Zeeland behoort dan tot de eerste landen ter wereld met een dekkend netwerk dat kan voorzien in groene waterstof voor de transportsector. In 2030 verwacht het bedrijf 100 waterstoftankstations in heel Nieuw-Zeeland te exploiteren.

De TR Group, eigenaar van een van de grootste wagenparken voor zware voertuigen in Nieuw-Zeeland, gaat investeren in 20 trucks op waterstof. Daarvoor krijgt het bedrijf bijna 4 miljoen euro subsidie van de regering.  De TR Group zal de vrachtwagens leasen aan verschillende toonaangevende logistieke bedrijven.

De initiatiefnemers verwachten duizenden nieuwe banen in de nieuwe waterstofeconomie, niet alleen bij de initiatiefnemer zelf, maar ook bij andere bedrijven door het hele land.

Hiringa Refueling is een dochteronderneming van Hiringa Energy in Nieuw-Zeeland. Haskel's Hydrogen Systems Group is een dochteronderneming van Ingersoll Rand, beursgenoteerd in New York.

Nederland: zesde Air Liquide Waterstof Callenge start vrijdag in Waddinxveen

Nederland: zesde Air Liquide Waterstof Callenge start vrijdag in Waddinxveen

Waddinxveen zesdeOp vrijdag 12 november gaat in Nederland de zesde 24-uurs Waterstof Challenge van start. Ongeveer twintig equipes uit Nederland en België starten ’s middags om 13 uur bij de Van der Linden Groep in Waddinxveen. Waterstofliefhebbers kunnen tijdens de start niet alleen veel gewone waterstofauito’s bewonderen maar ook de snelste ter wereld, de waterstofracewagen van Team Forze van de Technische Universiteit Delft. Maar ook de zuinigste waterstofauto, de Eco-runner is te zien in Waddinxveen.

Tijdens de 24 uur in de waterstofauto kunnen de deelnemende teams punten krijgen per gereden kilometer, per tankstop en per bezocht land. Daarnaast verdienen ze punten door specifieke opdrachten op specifieke locaties te verrichten. Tijdens de rit zijn de voertuigen online te volgen: zowel via een portal met een real time puntenstand als via de social media-kanalen.

Het evenement begon ooit als een leuk idee met zes waterstofauto’s in 2017. Al vrij snel kwam er een Duitse editie en afgelopen jaar vond ook de eerste Scandinavische variant plaats.

De groei van het evenement zit daarnaast in de contacten tussen de deelnemers en de partners van dit evenement. “We zijn uitgegroeid tot een groot Europees netwerkevent”, aldus Arjan de Putter, directeur Fast Concepts en initiatiefnemer van de 24 uur Waterstof Challenge. “En juist die verbinding vinden we heel belangrijk,” vult Wim Peels, General Manager Twinning Energy en medeorganisator, aan: “Waterstofmobiliteit realiseren kun je niet in je eentje, je moet elkaar weten te vinden en elkaar helpen.”

De groei van dit evenement heeft ook geleid dat Air Liquide de naamgevende partner is geworden. Air Liquide is de grootste speler in waterstof voor mobiliteit ter wereld. Diederik Luijten is vice-president Hydrogen Energy Air Liquide Europa. “Air Liquide heeft zich verbonden als hoofdsponsor van de 24u Hydrogen Challenge, die reeds voor het 5e achtereenvolgende jaar zal doorgaan. Het doet ons enorm veel plezier om zoveel enthousiaste teams te zien die bereid zijn om 24 uur lang in waterstofauto's te rijden. Belangrijk is dat die helemaal geen schadelijke stoffen uitstoten! “

“Het samenwerken is cruciaal in de Air Liquide 24 uur Waterstof Challenge,” zegt De Putter. “En juist doordat je 24 uur met elkaar in de auto doorbrengt heb je alle tijd om met elkaar in gesprek te gaan. Een van onze deelnemers zei na afloop dat hij het ‘the best teambuilding ever’ vond.”

Door een samenwerking met een tuinfestival en een kwekerij krijgen de deelnemers bij de start een boom en een bijzondere opdracht mee: als ze deze boom planten kunnen ze een fors aantal punten verdienen. “Natuurlijk zit daar een mooie symboliek in,” zegt Peels, “maar ook een stukje trots: als deelnemer kun je daarna volgen hoe jouw boom groeit.”

De organisatie van de Air Liquide 24 uur Waterstof Challenge bestaat sinds 2020 uit een samenwerking tussen Fast Concepts en Twinning Energy. Al eerder organiseerden zij meerdere keren de German 24 hour Hydrogen Rally  vanuit Stuttgart en dit jaar voor het eerst de Nordic 24 hour Hydrogen Challenge die van start ging in Kopenhagen.

Nederland: DREAMH2AUL test twee vrachtauto’s van 44 ton op waterstof

Nederland: DREAMH2AUL test twee vrachtauto’s van 44 ton op waterstof

Deventer TotalVijf Nederlandse partijen werken vanaf vandaag samen binnen het project DREAMH2AUL om twee vrachtauto’s op waterstof te laten rijden. De trucks worden gebouwd door Zepp.Solutions uit Delft, de transportbedrijven Vos Transport Group en de BCTN Group willen de twee voertuigen binnen de vrachtwagenvloot gaan inzetten en TotalEnergies wil hiervoor een waterstofvulpunt realiseren in Deventer. TNO onderzoekt de praktijkgegevens om deze te kunnen vergelijken met soortgelijke voertuigen.

Zepp.solutions is de komende jaren verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de twee waterstof-elektrische vrachtwagens. Dit zullen 's werelds eerste waterstof aangedreven emissievrije trekkers voor opleggers zijn die elke trailer mogen trekken binnen de huidige Europese regelgeving. De trucks zullen een actieradius van meer dan 600 km hebben. Hiervoor zal Zepp brandstofcelsystemen met hoog rendement en een extreem hoge vermogensdichtheid ontwikkelen en inzetten.

De waterstof-aandrijflijn zal worden ingebouwd in twee N3 trekkers, die zullen worden ingezet door Vos Transport Group en BCTN Group voor stadsdistributie, regionaal containertransport en (internationaal) lange afstandstransport. Beide bedrijven zijn al jaren actieve koplopers in het Europese Lean & Green CO2-reductieprogramma en zijn hard op weg om als één van de eerste logistieke bedrijven binnen Europa de 4e Lean & Green Star te behalen. Dit door de diverse CO2 reducerende maatregelen en grote besparingen die de afgelopen jaren al zijn gerealiseerd.

Aan het assortiment van het reeds bestaande tankstation (foto) op industrieterrein A1 in Deventer zal waterstof worden toegevoegd. TotalEnergies is van plan hier uitsluitend groene waterstof aan te bieden.  

Zowel de vrachtwagens als het tankstation zullen naar verwachting halverwege 2023 operationeel zijn. Het DREAMH2AUL-project wordt ondersteund door de Demonstratieregeling Klimaattechnologieën en Innovaties in transport (DKTI) van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Verenigd Koninkrijk: Enapter wint Earthshot Prize van ZKH prins William

Verenigd Koninkrijk: Enapter wint Earthshot Prize van ZKH prins William

Londen EnapterHet Duits, Thais en Italiaanse waterstofbedrijf Enapter heeft gisteravond in Londen de Earthshot Prize gewonnen. De milieuprijs, een initiatief van ZKH Prins William en The Royal Foundation, heeft tot doel de wereldwijde zoektocht naar de meest inspirerende en innovatieve oplossingen voor de grootste milieu-uitdagingen te stimuleren. In totaal vijf projecten over de hele wereld vielen in de prijzen. Prins William en zijn vrouw Catherine waren aanwezig, net als tal van beroemdheden als voetballer Mo Salah van Liverpool, actrice Emma Thompson en David Oyelowo. Er waren optredens van Coldplay, Yemi Alade, Shawn Mendes en Ed Sheeran. De ceremonie vond plaats in het Alexandra Palace. Enapter ging naar huis met 1,2 miljoen Euro.

Enapter Mede-oprichter Vaitea Cowan (foto rechts) was bij het bekendmaken van de shortlist, medio september, al zeer verrast. "We zijn dolgelukkig om erkend te worden door de EarthShot-prijs. De steun die we krijgen bij het opschalen van de productie van onze AEM-elektrolysers voor groene waterstof zal ons in staat stellen een nog grotere rol te spelen in het groene proces. Onze missie  is om groene waterstof voor iedereen betaalbaar en toegankelijk te maken door de kosten van AEM-waterelektrolyse te verlagen zodat waterstof kan concurreren met fossiele brandstoffen.”

“Onze elektrolysers zijn compacte modules die probleemloos geschakeld kunnen worden om op elke schaal groene waterstof te produceren. Ze zijn eenvoudig te installeren en, belangrijker nog, ze zijn gestandaardiseerd. Deze standaardisatie maakt ze perfect geschikt voor massaproductie, wat schaalvoordelen zal creëren om de kosten van elektrolysers enorm te verlagen en zijn daarmee toegankelijk voor iedere investeerder.”

Enapter bouwt momenteel een campus bij de Duitse stad Münster waar over twee jaar 10-duizend compacte elektrolysers per maand kunnen worden geproduceerd, schreef Waterstof Magazine eerder.

Nederland: waterstof dual power trekker op de Achterhoekse Waterstofdagen

Nederland: waterstof dual power trekker op de Achterhoekse Waterstofdagen

Doetinchem New HollandDe eerste waterstof dual power trekker ter wereld komt het komende weekend naar de Achterhoekse Waterstofdagen. Het voertuig kan geheel emissievrij rijden op waterstof en kan -indien gewenst- overschakelen op diesel. De uitstoot van CO2 en NOX is aanzienlijk lager terwijl koppel en vermogen volledig behouden blijft. De tractor is een van de tienallen voertuigen op waterstof die vrijdag en zaterdag te zien zijn bij het voetbalstadion van De Graafschap.

Tijdens de Achterhoekse Waterstofdagen in Doetinchem worden ieder uur lezingen gegeven over waterstof binnen de mobiliteit, de techniek achter waterstofvoertuigen en het waterstofnetwerk van de toekomst. Remeha is aanwezig met de eerste cv-ketel op waterstof ter wereld. Op de parkeerplaats voor het stadion staan tientallen voertuigen op waterstof opgesteld, van auto tot quad en van tractor tot heftruck. Er vliegt een drone op waterstof, er is een kooktoestel op waterstof te zien en de eerste waterstofbakfiets ter wereld.

vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober 2021. De toegang is gratis, coronacheck verplicht.

Op de website www.waterstofindeachterhoek.nl staat het hele programma.

Frankrijk: Hopium meldt 1000 pre-orders voor waterstofauto Machina

Frankrijk: Hopium meldt 1000 pre-orders voor waterstofauto Machina

Frankrijk Hopium MachinaaDe startup Hopium meldt in een persbericht de eerste doelstelling te hebben bereikt. Het Franse bedrijf, opgericht door coureur Olivier Lombard, zegt de eerste 1.000 bestellingen binnen te hebben voor haar waterstof auto Machina. De intekenaars hebben inmiddels de eerste 430 euro als aanbetaling overgemaakt. De liefhebbers moeten nog wel even geduld hebben, pas volgend jaar is het eerste prototype klaar, de uiteindelijke productie wordt rond 2026 verwacht.

Hopium is een nieuw Frans bedrijf opgericht door coureur Olivier Lombard, die in 2011 op 21-jarige leeftijd de jongste klassewinnaar werd op het circuit van Le Mans. De Machina op waterstof werd in oktober vorig jaar voor het eerst aangekondigd en in juni van dit jaar gepresenteerd tijdens de autoshow van Parijs. Het voertuig gaat minstens 120.000 euro gaan kosten.

Kopers krijgen daarvoor een emissievrije waterstofauto met een actieradius van 1000 kilometer, 500 PK  en een topsnelheid van meer dan 200 km/h. Volgens de autobedrijf zit de tank tussen de twee en drie minuten weer vol.

“Door als eerste onze auto te reserveren, hebben de toekomstige gebruikers van de Hopium Machina hun betrokkenheid bij ons project en hun steun voor waterstoftechnologie als aandrijfbron voor de toekomst getoond. We hopen de nieuwe leden van onze gemeenschap een nog nooit vertoonde ervaringen te bieden,’’ zegt oprichter en CEO Olivier Lombard.

Verenigd Koninkrijk: Ford komt volgend jaar met Transit op waterstof

Verenigd Koninkrijk: Ford komt volgend jaar met Transit op waterstof

ford op waterstofDe Amerikaanse autofabrikant Ford is bezig met de ontwikkeling van een bestelwagen op waterstof. Het wereldwijde succesnummer Ford Transit krijgt een brandstofcel. Samen met AVL, een Brits bedrijf dat gespecialiseerd is in voortstuwingstests, gaat Ford gezamenlijk een prototype te bouwen. Het project, deels gefinancierd door het Britse Advanced Propulsion Center en de overheid, heeft tot doel de integratie van kennis, techniek en technologie te verbeteren. 

De nieuwe Transit BEV zal in het voorjaar van 2022 in het Verenigd Koninkrijk op de markt komen en heeft een actieradius van 350 km. De aandrijflijn maakt gebruik van een modulair brandstofcelsysteem en vervangt de batterij van de Transit BEV, het model waarop het waterstofvoertuig op is gebaseerd.

Met de Transit op waterstof wil Ford onderzoeken of het voertuig in praktijk voldoet aan de wensen van de klanten op het gebied van rijbereik, snelladen en laadvermogen. Daarbij wordt de H2-wagen vergeleken met de Transit op batterijen.

ACTUEEL: schrijf u nu in voor de Waterstof Magazine Nieuwsbrief

ACTUEEL: schrijf u nu in voor de Waterstof Magazine Nieuwsbrief

Banner nieuwsbrief2Duizenden waterstofprofessionals op vijf continenten ontvangen één keer per week de Waterstof Magazine Nieuwsbrief. Ieder weekend, geheel gratis, de actuele waterstof-ontwikkelingen in uw mailbox.

Schrijf u direct in via deze link.
Nederland: Hydrozine wordt gemakkelijke CO2-vrije stroombron op bouwplaats

Nederland: Hydrozine wordt gemakkelijke CO2-vrije stroombron op bouwplaats

Helmond DensOp de Automotive Campus in Helmond werkt DENS (Dutch Energy Solutions) aan een oplossing om grote hoeveelheden waterstof te verplaatsen zonder hoge druk of exotische temperaturen. DENS zoekt de oplossing in Hydrozine, ook wel bekend als mierenzuur, een vloeistof waar een grote hoeveelheid waterstof in zit. Op de bouwplaats wordt deze vloeistof gescheiden in waterstof en CO2. Er blijft geen restproduct achter.

Hydrozine is een vloeibare waterstofdrager. Als Waterstof Magazine een kijkje neemt bij DENS in Helmond staan er enkele grote vaten achter het bedrijfspand. Buitenstaanders zouden kunnen denken dat er gewoon water in de vaten zit. Zware compressoren en hogedruktanks zijn voor het aanvoeren en opslaan van waterstof niet meer nodig.

“Het geheim van DENS is de omzetting van Hydrozine naar waterstof”, zegt Max Aerts, een van de oprichters van het bedrijf. “Hydrozine bevat 53 gram waterstof per liter. Het door DENS ontwikkelde apparaat reformt de vloeistof in waterstof en CO2. Toch is het proces CO2-neutraal, omdat de CO2 er bij het productieproces is ingestopt. De waterstof die vrijkomt wordt vervolgens omgezet in stroom in een generator die werkt op waterstof.”

Bouwbedrijf Heijmans heeft inmiddels de schone stroomvoorziening getest op een bouwterrein bij de Technische Universiteit Eindhoven. Een grootschaligere test vindt plaats op een bouwplaats van de snelweg A16 met een ander bouwbedrijf. Daar worden met de schone stroomgenerator een midigraver, een ankerboormachine, een machine voor hogesnelheidspalen en een shovel van 20 ton opgeladen. 

Het tanken van Hydrozine is eenvoudig. Mierenzuur is een vloeibare brandstof die gewoon in plastic tanks op de bouwplaats aankomt. Je hoeft hem alleen maar in de tank van 6000 liter te pompen, die in de 10 voets container zit waar ook de generator in zit. Het apparaat van DENS levert een nominaal vermogen van 20kW en heeft een 60 kWh accu. Door de grote tank heeft het aggregaat een capaciteit van 3.2MWh waarmee je ongeveer 60 Tesla’s kunt opladen.  

Omdat Hydrozine slecht een vijfde van de energiedichtheid van diesel heeft, zijn er heel wat liters van nodig. Elke minuut gaat er bijna een liter mierenzuur doorheen. Van de uitstoot van stikstof, zwaveloxide en fijnstof is geen sprake. Het reformingssproces en de stroomgenerator met een brandstofcel zijn fluisterstil. Een beperking is nog wel. De systemen van DENS kunnen nu 4 kg waterstof per uur produceren en dit moet nog fors omhoog om aan de totale energievraag van de bouwplaats te kunnen voldoen.

Voor de mobiliteit onderzoekt DENS of zware voertuigen ook direct met een Hydrozine-systeem kunnen worden ingericht. Het grote gemak is dat ze dan op traditionele wijze kunnen tanken.

Nederland: zuivelgigant heeft wereldprimeur met tankauto op waterstof

Nederland: zuivelgigant heeft wereldprimeur met tankauto op waterstof

Groningen Friesland CampinaZuivelcoöperatie FrieslandCampina haalt in de provincie Groningen melk op bij boerenbedrijven met een vrachtauto op waterstof. Een wereldprimeur die te danken is aan Transport Groep Noordwolde, een van de transporteurs die voor de coöperatie werkt. De trekker is gekocht bij Hyzon Europe die in de regio de eerste Europese fabriek voor waterstoftrucks exploiteert. De bedrijven hebben besloten voor Groningen te kiezen omdat daar een tankvoorziening voor waterstof aanwezig is, maar de zuivelgigant wil het emissievrije transport uitbreiden naar andere regio’s als daar de tankvoorziening gegarandeerd is.

De melkwagens van FrieslandCampina worden steeds duurzamer. Zo heeft het zuivelbedrijf de CO2-uitstoot per kilometer van het transport tussen boerderijen en productielocaties het afgelopen decennium al met 18,1 procent verlaagd. Gisteren is een volgende belangrijke stap gezet in de verdere verduurzaming van het melktransport, door de eerste 50-tons melkwagen rijdend op waterstof in gebruik te nemen.  Hans Wieleman, Manager Milk Logistics bij FrieslandCampina: “We blijven onszelf uitdagen en verbeteren, stap voor stap. Ruim vijf jaar geleden is FrieslandCampina gestart met het gebruik van liquid natural gas (LNG) als schonere brandstof voor de melkwagens en hebben we pompstations in heel Nederland – met succes - gestimuleerd om deze brandstof te leveren. Nu proberen we hetzelfde met waterstof mogelijk te maken in nauwe samenwerking met producent Hyzon en vervoerder Transport Groep Noord. Transport is en blijft belangrijk voor de verdere verduurzaming bij FrieslandCampina. Samen met deze betrokken partijen willen we de klimaatimpact van onze melkwagens tot een minimum beperken.”

Het zuivelbedrijf laat met de aanschaf van de waterstoftruck zien dat het bedrijf daadwerkelijk stappen durft te nemen in de verduurzaming, ondanks dat de prijs van een H2-truk nog aanzienlijk hoger is dan de prijs van een vergelijkbare wagen op diesel. FrieslandCampina adviseert andere transportbedrijven om deze mogelijkheid voor CO2-neutraal transport snel uit te breiden en daarmee samen het gebruik van waterstof in het transport te versnellen en daarmee de klimaatverandering tegen te gaan.

Nederland: ombouw woningen van aardgas naar waterstof is geen probleem

Nederland: ombouw woningen van aardgas naar waterstof is geen probleem

Uithoorn Stedin rapportNetbeheerder Stedin heeft eind vorig jaar in Uithoorn 14 bestaande woningen succesvol omgezet van aardgas naar waterstof. Uit de test moest blijken of de theoretische berekingingen ook in praktijk realiteit zijn. Stedin voerde dit project samen uit met energie-expert DNV, gemeente Uithoorn, woningbouwvereniging Eigen Haard, installateur Feenstra en ketelleveranciers Nefit-Bosch en Remeha. Vrij snel na de proefperiode kwamen er al positieve reacties naar buiten. Nu ligt er een officieel rapport met de titel ‘Technisch eindrapport ombouwproject Uithoorn’. Waterstofmagazine zet de belangrijkste conclusies op een rij.

De praktijktest kwam tot stand omdat uit diverse studies is gebleken dat het huidige aardgasnetwerk geschikt is om waterstof in te transporteren. Lopende projecten als ‘Rozenburg’, ‘The Green Planet’ en de test in het Schotse Leeds worden uitgevoerd met nieuwe netwerken. Netbeheerder Stedin, met 2 miljoen aansluitingen in het westen van Nederland, wil juist weten wat de mogelijkheden met een bestaand netwerk in huizen van voor de eeuwwisseling zijn. Vandaar dat de test is uitgevoerd in woningen die rijp zijn voor de sloop, aan de Prinses Christinalaan in Uithoorn. De bewoners hebben de woningen voor aanvang van de test verlaten.

Het doel van het project is inzicht te krijgen in de wijze waarop straks miljoenen woningen in Nederland moeten worden omgebouwd van aardgas naar waterstof met zo min mogelijk aanpassingen. Binnen de scope viel het 8 bar druk-reduceerstation, het 100 mbar distributienetwerk en de gasleidingen binnen de woningen. Onderdeel van de proef was het testen van de dichtheid van leidingen met stikstof. Het project moet inzage geven in de ombouwwerkzaamheden per woning in tijd, geld, mensen en middelen.

Tijdens de proef is duidelijk geworden dat alle gebruikte materialen op het gebied van functionaliteit en lekdichtheid geschikt zijn voor waterstof. Vrijwel alle koppelingen, op drie na, waren lekdicht voor aardgas, stikstof, helium en waterstof. De drie koppelingen die lekten zijn nagetrokken en bleven daarna lekdicht. De twee geteste cv-ketels op waterstof van Nefit-Bosch en Remeha functioneerden uitstekend en hebben niet gehaperd.

Het hele gasleidingsysteem is geschikt voor waterstof, slechts de knelkoppelingen vragen aandacht. De ombouwwerkzaamheden wijken nauwelijks af van de aardgaswerkzaamheden die nu al in woningen worden uitgevoerd. Op het gebied van veiligheid zijn er geen onoverkomelijke uitdagingen. Gedurende de hele testperiode heeft zich geen enkele onveilige situatie voorgedaan.

De praktijktest laat zien hoeveel tijd het kost om een woning om te bouwen van aardgas naar waterstof. Gemiddeld is dat één dag. Omdat de ombouw maatwerk is, is het niet te verwachten dat dit -als er meer ervaring is opgedaan- sneller kan. Tijdwinst is nog wel te behalen als niet de totale ketel wordt vervangen, maar alleen het gasblok, de brander en de warmtewisselaar.

In een rapport dat Stedin heeft uitgebracht staat de conclusie dat de ombouw van woningen op aardgas naar woningen op waterstof technisch mogelijk is. Er zijn geen onoverkomelijke technische uitdagingen. De test was echter te kleinschalig, om definitieve conclusies te kunnen trekken zijn aanvullende, grootschalige pilotprojecten nodig. De wet- en regelgeving moet ook worden aangepast.

Voordat de proef in Uithoorn van start ging zijn de omwonenden uitvoerig geïnformeerd. Er zijn dan ook geen negatieve signalen uit de omgeving binnengekomen.

Het hele rapport kunt u hier downloaden:
https://www.stedin.net/-/media/project/online/files/duurzaamheid-en-innovatie/technisch-eindrapport-uithoorn.pdf

 

Nederland: HyDelta versnelt onderzoek naar waterstof-toepassingen

Nederland: HyDelta versnelt onderzoek naar waterstof-toepassingen

Waterstoftank9Deze week is HyDelta, een Nederlands onderzoeksprogramma gericht op het veilig inpassen van waterstof in de bestaande infrastructuur voor gastransport en distributie, officieel van start gegaan. De verschillende partners willen barrières voor innovatieve waterstofprojecten wegnemen. Het project loopt tot januari 2022 met een eventuele uitloop naar april. Innovaties die het dichtst bij markintroductie zijn worden als eerste aangepakt.

Veel partijen lopen bij de ontwikkeling in praktijk aan tegen obstakels op het terrein van vergunningen, infrastructuur of veiligheidsvoorschriften. Hierdoor komen innovatieve projecten niet van de grond of er treedt vertraging op. Het HyDelta-programma wil deze obstakels inventariseren en bezwaren wegnemen door vraagstukken te onderzoeken. De verschillende partijen binnen HyDelta richten zich op de financiering, het onderzoek en de uitvoering. De financiering wordt geregeld door de Gasunie, Netbeheer NL en TKI Nieuw Gas. Voor onderzoek en uitvoering zijn DNV GL, Kiwa, TNO en de New Energy Coalition aangesloten. Deze laatste partij zal ook als coördinator optreden.

Geselecteerde onderwerpen zijn: technische aanpassingen in het aardgasnetwerk, veiligheid bij gebruik, metering van waterstof, geur en zichtbaarheid, standaardisering/normering, ontwikkelen van educatietrajecten, de werking van bijmengverplichtingen en de economie van de waterstofwaardeketen. Voor al deze onderwerpen wordt zoveel mogelijk aangesloten bij, of voortgeborduurd op, lopende en geplande internationale onderzoeken en initiatieven.

‘Dit programma is de wegbereider naar de daadwerkelijke toepassing van groene waterstof in de praktijk. Deze stap is noodzakelijk en dringend, om de vele innovaties die zich nu ontwikkelen, te kunnen versnellen en verder te brengen,’ aldus Jörg Gigler van TKI Nieuw Gas, onderdeel van de Topsector Energie.

Ondanks de vele initiatieven bevindt de ontwikkeling van een waterstofeconomie zich nog in een beginfase. Zo staan nog talloze vragen open, variërend van technische vragen rond de productie en de inpasbaarheid van waterstof in het transport- en opslagsysteem, tot vragen rond de economische en juridische aspecten ervan. HyDelta wil deze vraagstukken oplossen.

Gesprekken in Brussel over Portugees-Nederlandse waterstoffabriek

Gesprekken in Brussel over Portugees-Nederlandse waterstoffabriek

sines foto initiatiefnemersIn Brussel hebben politieke leiders en hoge ambtenaren uit Portugal en Nederland verder gesproken over de realisatie van een enorme waterstoffabriek in Sines. Nabij deze Portugese havenplaats moeten grote zonnevelden komen met miljoenen zonnepanelen voor de productie van groene waterstof. Onder andere de Nederlandse Waterstofgezant Noé van Hulst en Bart Biebuyck, executive director van Fuel Cells and Hydrogen joint undertaking, zitten aan de overlegtafel. ‘We doen echter geen mededelingen over welke bedrijven bij dit initiatief betrokken zijn, dat laten we aan de bedrijven zelf over,’ meldt Van Hulst aan Waterstof Magazine

‘Het doel van de gesprekken in Brussel was om te praten over de vervolgstappen en de wijze waarop dit plan zou kunnen passen binnen de regels van de Europese Unie. Maar het is op dit moment te vroeg om daarover meer te zeggen,' aldus Van Hulst, die daar nog wel aan toevoegt dat een groep bedrijven in Portugal en Nederland al geruime tijd samengewerkt aan het creëren van een waardeketen en handelsroute. De beide regeringen hebben het initiatief verwelkomd.

‘Nederland beschouwt groene waterstof als een noodzakelijke aanvulling op elektrificatie en energie-efficiëntie met het oog op het bereiken van de afgesproken klimaatdoelen voor 2050,’ zegt van Hulst. ‘Onze berekeningen tonen echter aan dat we enorme hoeveelheden waterstof nodig hebben om te verduurzamen. En dan hebben we het over hoeveelheden die onze eigen binnenlandse productiecapaciteit de komende 10 jaar zullen overtreffen, vandaar onze belangstelling voor import,’ laat Van Hulst aan onze redactie weten. De Portugese Minister van Milieu João Matos Fernandes zegt in de media in Portugal dat het plan voor de waterstoffabriek in Sines in april zal worden ingediend. Hij garandeert dat het Portugese bedrijven het project zullen ontwerpen en bouwen.

Na afloop van de gesprekken in Brussel plaatste de Portugese staatssecretaris van Energie João Galamba de bovenstaande foto op social media. Hij staat voor de banier, met rechts naast hem Noé van Hulst en links Bart Biebuyck.

 

Feestelijke opening van de eerste waterstofwoning van Nederland

Feestelijke opening van de eerste waterstofwoning van Nederland

Stad 6Onder grote belangstelling is woensdagmorgen in Stad aan ’t Haringvliet de eerste waterstofwoning van Nederland officieel geopend. Het hart van het waterstofsysteem is een Solenco Powerbox met een Italiaans design die is opgesteld in de garage. In de Powerbox zit een brandstofcel gecombineerd met een elektrolyser. Deze wordt gebruikt om van stroom -uit de 30 zonnepanelen op het dak- waterstof te maken en op een later tijdstip van dit waterstof weer stroom. De waterstofopslag bevindt zich in de tuin. In een grijze metalen kast ligt in 24 cilinders onder 30 bar maximaal 1200 liter waterstof opgeslagen. Waterstof Magazine was ter plaatse. Meer informatie over dit innovatieve project vindt u hier.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen