• Home Slider01

Nieuwe generatie Toyota Mirai volop in ontwikkeling

Nieuwe generatie Toyota Mirai volop in ontwikkeling

MiraiAchter de schermen werkt Toyota volop aan de volgende generatie waterstofauto’s van het type Mirai. Over enkele jaren hoopt de Japanse autofabrikant het voertuig daadwerkelijk te kunnen presenteren. Toyota wil overtuigend laten zien dat sceptici van waterstofauto’s ongelijk hebben. Waterstof in de mobiliteit heeft volgens Toyota een grote toekomst.

Een van de belangrijkste troeven is het rijbereik. Toyota wil de actieradius verhogen van de huidige 500 naar 700 tot 750 km. Over ruim vijf jaar moet dit zelfs zijn opgelopen naar 1000 km. Toyota doet geen mededelingen over hoe dit kan worden bereikt. Een mogelijkheid is dat de volgende generaties grotere tanks krijgt of dat de brandstofcel aanmerkelijk zuiniger wordt.

Zoals Waterstof Magazine eerder schreef moet massaproductie de verkooprijs verder drukken. De huidige voertuigen met brandstofcellen maakt Toyota grotendeels met de hand (foto). Momenteel maken 13 technici gemiddeld 6,5 Mirai’s per dag. Een fractie van de 13.400 voertuigen die dagelijks de fabriek verlaten. De Toyota Mirai werd in 2014 gelanceerd, maar de hoge aanschafkosten van zo’n 80-duizend Euro gecombineerd met een beperkte tankinfrastructuur staat een echte doorbraak nog in de weg. Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Zweeds spoorbedrijf onderzoekt rijden op waterstof

Zweeds spoorbedrijf onderzoekt rijden op waterstof

Zweden InlandsbananHet Zweedse spoorbedrijf Inlandsbanan wil oude diesellocomotieven vervangen door treinen op waterstof. CEO Peter Ekholm ziet overal op de wereld initiatieven ontstaan voor schone treinen op waterstof. Duitsland loopt voorop en Zweden mag in zijn ogen niet achterblijven.

In Zweden is het vooral Inlandsbanan die de waterstoftreinen op de kaart wil zetten. Het vervoersbedrijf denkt dat schoon vervoer over het spoor sterk vervuilende vrachtauto’s van de weg kan halen. Inlandsbanan rijdt over een traject van 1288 km van Kristinehamn in het zuiden naar Gällivare ver boven de poolcirkel. Het elektrificeren van dit traject zou veel te duur zijn. De groene waterstof waarop de treinen kunnen rijden kan volgens de topman geleverd worden vanuit wind- en zonne-energie die wordt opgewekt in de buurt van spoorlijn. Inlandsbanan rijdt momenteel met speciale locomotieven die de extreme weersomstandigheden in het noorden van Zweden probleemloos aankunnen. Het bedrijf wil dan ook niet zondermeer nieuwe locomotieven aankopen, maar onderzoekt de mogelijkheid om bestaande voertuigen om te bouwen. Inlandsbanan is er volgens topman  Ekholm klaar voor. ‘We hebben nu doorpakkers nodig en geen partijen die oeverloos praten en discussiëren.’ Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Zomervakantie! Waterstof-tours voor kinderen in Japan

Zomervakantie! Waterstof-tours voor kinderen in Japan

Japan kidstourVanuit negen provinciale hoofdsteden in Japan worden in de zomervakantie special waterstoftours georganiseerd. De initiatiefnemers richten zich op basisscholieren en leerlingen van het Middelbaar Onderwijs en hun ouders. Eindbestemming: het Waterstofcentrum Tokyo Suisomir in de wijk Koto Ward.

Belangstellenden worden opgehaald door een bus op het station van Tokyo die rijdt op waterstof. In het Waterstof-infocenter volgt een rondleiding en aansluitend een waterstofwetenschappelijke show van wetenschapper en eco-magisch leraar Miyamo. Deelname aan de tour is gratis, bij meer dan 60 aanmeldingen per keer wordt er geloot. Bent u met de kinderen in Japan? De eerste tour wordt op 24 augustus gehouden.

Dit is niet de eerste keer dat er voor kinderen informatie-bijeenkomsten worden gehouden over waterstof. Twee jaar geleden draaide in Japan het ‘Project Toei’ waar jonge kinderen ook al kennis konden maken met de waterstoftechniek. Tijdens de tour leerden ze alles over waterstofenergie via een speciale workshop in het landelijke waterstofinformatiecentrum. Vervolgens konden ze in de open lucht koken op elektriciteit die door een waterstofauto werd gegenereerd. In de openlucht-keuken werd "Tokyo Curry Tomato Ange" bereid met ingrediënten uit Tokyo. Kortom, een interessant en smakelijk programma. Het project werd in de markt gezet met de volgende slogan: ‘PROJECT TOEI’ laten we gelukkig genieten van de kracht van waterstof. Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Hyundai ontwikkelt brandstofcel voor zeeschepen

Hyundai ontwikkelt brandstofcel voor zeeschepen

Zuid Korea waterstofbootHyundai Motor gaat voor de eerste keer een brandstofcel, van oorsprong ontwikkelt voor de waterstofauto Nexo, plaatsen op een schip. Dit is voor het eerst dat het bedrijf de brandstofcel toepast bij andere mobiliteit dan de gebruikelijke voertuigen. Het waterstofschip wordt ontwikkeld in samenwerking met de Zuid-Koreaanse provincie Gangwon en past naadloos in het streven de waterstofeconomie diverser te maken.

In eerste instantie komen vissersboten tot 5 ton in aanmerking voor een brandstofcel. Na opschaling en het nodige testen verwacht Hyundai een gestapelde brandstofcel voor zeewaardige schepen gereed te hebben rond het jaar 2030.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Waterstofvrachtauto’s van Nikola nu al razend populair

Waterstofvrachtauto’s van Nikola nu al razend populair

Nikola truck1Het Amerikaanse Nikola, ontwerper en bouwer van vrachtauto’s op waterstof geniet vertrouwen van bedrijven in de transportsector. Zonder dat er nog maar één vrachtauto daadwerkelijk op de weg rijdt, heeft het bedrijf al 14.000 Nikola Class 8-trucks in bestelling. De voertuigen hebben een vermogen tot 1000 pk.

Om de enorme onderzoekskosten enigszins te kunnen financieren heeft de vrachtwagenbouwer uit Arizona ruim 1,5 miljoen Euro subsidie gekregen uit het potje FY19 Commercial Trucks en Off-Road Applications FOA. Het bedrag is bestemd voor verder onderzoek naar brandstofcellen voor zware voertuigen. Nikola Executive Vice President van waterstof- en brandstofceltechnologie Jesse Schneider laat weten dat de subsidie een ​​doorbraak versnelt die de hele waterstofeconomie ten goede zal komen. Nikola's waterstofpartner NEL Hydrogen uit Oslo, Noorwegen ontving ook een subsidie van 1,8 miljoen Euro. Dit geld is bestemd voor de verdere ontwikkeling van waterstoftankstations. Nikola ontwikkelt niet alleen vrachtauto’s maar ook een landelijk dekkend netwerk van tankstations voor waterstofvoertuigen.

De vrachtwagens van Nikola worden geproduceerd in Coolidge, in de staat Arizona. Het testen op de weg van de eerste waterstofvoertuigen gaat nog dit jaar van start. Nikola verwacht eind 2022 de nieuwe fabriek en het productieproces helemaal operationeel te hebben. Het bedrijf heeft onlangs ook een lancering van batterij-elektrische voertuigen aangekondigd voor vervoer op korte afstanden in stedelijke gebieden. Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de 
Korea: Met koolstof gaat brandstofcel vier keer langer mee

Korea: Met koolstof gaat brandstofcel vier keer langer mee

GLC F Cell van Mercedes1Het Korea Research Foundation heeft bekend gemaakt dat onderzoekers in Zuid-Korea de levensduur van een brandstofcel met de factor vier hebben kunnen verlengen. De uitvinding draagt bij aan een belangrijke prijsverlaging van fuel-cells en minder verbruik van kostbare edelmetalen. De bevindingen werden vorige maand gepubliceerd in de Energy and Environmental Sciences, een internationaal tijdschrift voor energie.

De brandstofcel is het hart van o.a. voertuigen op waterstof. Hier wordt de waterstof weer in contact gebracht met zuurstof en ontstaat elektriciteit. In alle voertuigen die rijden op waterstof zitten een brandstofcel waarin platina is verwerkt. Door de dure platinakatalysator, die de levensduur van de brandstofcel bepaalt, in koolstof te plaatsen slijt deze aanzienlijk minder snel. Platina zorgt voor het verminderen van zuurstof, maar lost gemakkelijk op tijdens het opwekken van elektrische energie. Het team omwikkelde elk platina-nanodeeltje met een koolstoflaag om te voorkomen dat de platinadeeltjes smelten. De uitvinding wordt gezien als een eenvoudige en nieuwe manier om de duurzaamheid van nanokatalysatoren te verbeteren. Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Test in Amerika, waterstofauto Hyundai Nexo zeer veilig

Test in Amerika, waterstofauto Hyundai Nexo zeer veilig

HyundaiNEXOMensen die twijfels hebben over de veiligheid van waterstofauto’s krijgen ongelijk. Na een crash-test van het Insurance Institute for Highway Safety krijgt de Hyundai Nexo het predicaat Top Safety Pick + en hoort daarmee tot de categorie veiligste auto’s ter wereld.

Het label geldt echter alleen voor modellen die zijn gebouwd na juni 2019, toen Hyundai de koplampen iets heeft aangepast om beter zicht in bochten te krijgen. Modellen gebouwd vóór juni 2019 komen alleen in aanmerking voor de voorlaatste prijs, Top Safety Pick. De Nexo ontving de hoogste score ‘goed’ in elke crashtest. Omdat voorwaartse botsingswaarschuwingen en automatisch noodremmen standaard tot de uitrusting van de Nexo behoren en omdat het voertuig botsingen met zowel 20 als 40km per uur kon voorkomen. Wat koplampen betreft, krijgen modellen die na juni 2019 zijn gebouwd een goede beoordeling voor verbeterde bochtverlichting, terwijl modellen die vóór die datum zijn gebouwd alleen als acceptabel worden beoordeeld. Ook deze beoordeling is nog steeds goed genoeg voor een prijs. Hyundai heeft zeer veel vertrouwen in de Nexo. Het automerk heeft zelf de waterstofauto voor de test aangeboden. In alle andere gevallen gaat het initiatief voor veiligheidstesten uit van het Insurance Institute for Highway Safety. Klik hier voor de beelden.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Japan: 7-Eleven test vrachtauto's op waterstof

Japan: 7-Eleven test vrachtauto's op waterstof

7 eleven truckHet winkelbedrijf 7-Eleven is in Japan begonnen met een experiment met kleine vrachtauto’s op waterstof. Twee vrachtauto’s met een brandstofcel bevoorraden sinds kort de keten van gemakswinkels. De test is een initiatief van 7-Eleven en Toyota en draait in de hoofdstad Tokio. In 2018 kwamen het winkelbedrijf en de autofabrikant overeen een pilot te starten om de CO2-uitstoot in het logistieke traject te verminderen.

De twee kleine vrachtauto’s hebben een maximaal laadvermogen van 3 ton en een rijbereik van ongeveer 200 km. De brandstofcel en de waterstoftank zijn dezelfde dan worden gebruikt voor de Toyota Mirai. Vanuit het distributiecentrum van 7-Eleven wordt drie keer per dag met volle H2-vrachtwagens naar verschillende winkels gereden. Het bedrijf verkoopt voornamelijk levensmiddelen, voor een belangrijk deel voor direct gebruik. De koel- en vriesproducten worden tijdens het transport op temperatuur gehouden door de stroom uit de brandstofcel.

7-Eleven is de grootste winkelketen ter wereld met meer dan 30-duizend filialen wereldwijd. De onderneming is o.a. actief in de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Australië, Thailand, China en Scandinavië. De 14-duizend filialen in Japan worden dagelijks bevoorraad door 1250 vrachtauto’s. Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Oproep aan fuel-cell innovators in Nederland: stacks gezocht

Oproep aan fuel-cell innovators in Nederland: stacks gezocht

Eva Rennen en Vincent Laban van VSPARTICLEVSPARTICLE, de Delftse nanotech startup, die eerder dit jaar tijdens het Global Entrepreneurship Summit werd uitgeroepen tot een van de meest innovatieve spin-offs van de TU Delft, is op zoek naar onderzoekers en bedrijven die toegang hebben tot fuel-cells, of research doen naar MEA’s en stacks. Met hun gasfase synthese methode voor het maken van nanodeeltjes denkt VSPARTICLE een efficiëntieslag te kunnen maken in het gebruik van platina in de fuel-cells, en mogelijk zelfs het vervangen van edelmetalen door alternatieve metalen en oxides.

Vincent Laban, hoofd applicaties bij VSPARTICLE: ‘Om te kunnen testen en verschillen te kunnen identificeren zoeken wij 5-10 paartjes fuel-cells/stacks, waar wij per paar één van de twee voorzien van een laagje van ons nanogestructureerd materiaal.’ De verwachting is dat dit voldoende is om een proof-of-principle te kunnen laten zien en vervolgonderzoek kan worden gestart.

‘Om de energietransitie te versnellen en daarbij het gebruik te beperken van edelmetalen en metalen die het milieu belasten, is het belangrijk dat we materiaal zo efficiënt mogelijk toepassen en dat we op zoek gaan naar alternatieven, die qua efficiëntie, levensduur en kosten niet onderdoen voor de huidige materialen’, aldus Eva Rennen, verantwoordelijk voor sustainability strategie bij VSPARTICLE.  Geïnteresseerden kunnen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. contact opnemen met Eva of Vincent. Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Frankrijk: Spoorbedrijf SNCF wil voortrekkersrol bij waterstoftreinen

Frankrijk: Spoorbedrijf SNCF wil voortrekkersrol bij waterstoftreinen

Frankrijk SNCF trein regioOndanks dat 80% van de spoorlijnen geëlektrificeerd is wil het Franse spoorbedrijf SNCF toch een onderzoek naar het rijden op waterstof. Dat heeft het bedrijf desgevraagd aan Waterstof Magazine laten weten. Op 20% van de spoorlijnen rijden nog voertuigen op fossiele brandstof. In het totaal gaat het om 1300 treinen.

In eerste instantie ziet het nationale spoorbedrijf een rol weggelegd bij het inventariseren van de vraag naar waterstoftreinen door de regionale vervoerders. De SNCF wil zelf een waterstoftrein aanschaffen in deze op proef in meerdere regio’s laten rijden. In vier gebieden, de Bourgondië-Franche-Comté, Occitanie, AURA en Grand Est, vindt al openbaar vervoer plaats op waterstof. De eerste waterstoftrein in Frankrijk moet op proef in 2022 gaan rijden. Na een uitvoerige testperiode verwacht de SNCF dat in 2024 daadwerkelijk de eerste waterstoftreinen in verschillende Franse regio’s in de dienstregeling worden opgenomen. Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Uitgebreide veiligheidsupdate voor de Toyota Sora waterstofbus

Uitgebreide veiligheidsupdate voor de Toyota Sora waterstofbus

Toyota Sora busDe Sora, de bus van Toyota die rijdt op waterstof, wordt een stuk veiliger. De Japanse fabrikant kondigde gisteren een flink aantal updates aan, die de veiligheid ten goede komen. Hoewel de bus niet als onveilig bekend staat en er geen ongelukken gebeurd zijn, vindt Toyota deze verbeterpunten toch noodzakelijk.

De bijgewerkte Sora is uitgerust met een nieuw systeem dat informatie over de afstand tussen de voertuigen deelt om te voorkomen dat, wanneer twee of meer bussen in een konvooi rijden, deze bij verkeerslichten en bushaltes worden gescheiden Dit komt de transportcapaciteit, snelheid en stiptheid van de bussen ten goede. Bij het naderen van een rood licht op een kruispunt, activeert het systeem een ​​waarschuwingssignaal als de bestuurder het gaspedaal niet intrapt of als de bestuurder op een andere wijze niet reageert op het rode licht.

Als er zich een noodsituatie voordoet met de bestuurder, kunnen de bestuurder of de passagiers op een noodknop drukken om de bus langzaam tot stilstand te brengen. Het besturingssysteem is speciaal ontworpen voor bussen in het openbaar vervoer, waar de veiligheid van staande passagiers cruciaal is. Op het moment dat de bus begint te vertragen, waarschuwen rode knipperlichten en een stem de passagiers voor de noodsituatie. Personen buiten het voertuig en in de buurt worden op de noodsituatie gewezen via een claxon en knipperende stoplichten en alarmlichten.

Met behulp van speciale ITS-radio verzenden de voertuigen aanvragen naar verkeerslichten om de groenlichttijden te verlengen of de roodlichttijden te verkorten. De laatste bus in de rij verstuurt een verzoek om de groenlichttijd te verlengen, waardoor het risico wordt verkleind dat het konvooi wordt gescheiden door rood licht.

Het systeem detecteert ook geleidingslijnen op het wegdek en stuurt en vertraagt ​​de bus automatisch, waardoor deze precies stopt op de aangegeven instap- en uitstaplocatie. De afstand tot de bushalte zelf wordt geminimaliseerd. Dit helpt bij het in- en uitstappen voor passagiers die kinderwagens of rolstoelen gebruiken (afbeelding). Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Nederlandse waterstof-onderzoekslaboratoria open voor heel Europa

Nederlandse waterstof-onderzoekslaboratoria open voor heel Europa

Petten onderzoekTwee Nederlandse onderzoekslaboratoria die zich richten op het testen en ontwikkelen van waterstoftechnologiën worden opengesteld voor onderzoekers uit heel Europa. Dat zegt de Europese Unie, die wil dat onderzoekers meer mogelijkheden krijgen om de faciliteiten van het Gemeenschappelijk Centrum voor Onderzoek (GCO) te gebruiken om experimenten uit te voeren die leiden tot energieoplossingen met nul emissie.

De twee faciliteiten voor het ontwikkelen van waterstof-technologieën bevinden zich in Petten, waar onderzoekers experimenten uitvoeren met brandstofcellen en gastanks onder verschillende omgevingsomstandigheden.

Tibor Navracsics, Europees commissaris voor Onderwijs, Cultuur, Jeugd en Sport, verantwoordelijk voor het Gemeenschappelijk Centrum voor Onderzoek laat weten dat het onderzoekscentrum gebruikt maakt van de door de EU gefinancierde faciliteiten van wereldklasse, om het Europese continent te helpen de meest urgente uitdagingen van klimaatverandering aan te pakken. Met de openstelling hoopt de Europese Unie meer onderzoekers te kunnen ondersteunen die proberen maatschappelijke problemen op te lossen. Laboratoria en faciliteiten kunnen nu gedeeld worden met slimme wetenschappers uit heel Europa. Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Geweldig! De eerste waterstofboot van Japan

Geweldig! De eerste waterstofboot van Japan

Osaka WaterstofbootDe opdracht luidde: Ontwikkel een schone boot op waterstof, met de kracht van een waterstofauto. Een team van de Osaka City Universiteit was daar verrassend snel klaar mee. Ze takelden een Toyota Mirai op een boot, koppelden de brandstofcel aan de elektromotor die de schroef aandrijft en klaar was het project. Het bijzondere voertuig was de afgelopen week te zien op de rivieren die de Japanse miljoenenstad Osaka doorkruizen.

Vol trots verplaatsen de studenten zich met het open vaartuig op waterstof en het trok ook nog eens veel bekijks. Door een complete waterstofauto van Toyota aan boord te takelen bedroegen de projectkosten slechts een tiende van vergelijkbare waterstofinitiatieven in de scheepvaart in de wereld. Het schip dat door de studenten is gebruikt is 9,5 meter lang, weegt 2,6 ton en is oorspronkelijk bedoeld voor 10 personen. Op een volle tank kan ongeveer 13 uur met 8 km/h worden gevaren. Gaat de snelheid omlaag naar 4 km/h dan bedraagt de actieradius ongeveer 93 uur. Het brandstofcelsysteem is door de studenten als zeer veilig en erg praktisch ervaren. Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Drie waterstofbussen rijden op proef in Maleisië

Drie waterstofbussen rijden op proef in Maleisië

Kuching maleisië waterstofbusSinds enkele dagen rijden de eerste drie waterstofbussen in Maleisië. In de stad Kuching rijden zde voertuigen 14 dagen op proef en zonder passagiers. Alleen op deze manier denken de initiatiefnemers goed inzicht te krijgen in prestaties en tankproblemen die kunnen ontstaan door het weer en regelmatig zeer drukke verkeer.

Met hun rode en witte kleuren en met de woorden 'Zero Emission' en 'Hydrogen Bus' prominent op de zijkanten zijn de drie bussen gemakkelijk te herkennen op straat en trekken veel aandacht. De testritten worden nauwlettend gevolgd door afgevaardigden van SEDC en ingenieurs van Sarawak Energy Berhad (SEB), Foshan Feichi Automobile Manufacturing Co. Ltd uit China en Linde Hydrogen FuelTech. Vooral het waterstofverbruik, de vulcapaciteit en de optimalisatie van de werking van de brandstofcellen krijgen in de proefperiode alle aandacht.

Bij de presentatie door minister Datuk Patinggi Abang Johari Tun Openg van de plannen voor de waterstofbussen werd vorig jaar met scepsis en kritiek gereageerd. De minister is er echter van overtuigd dat de bussen het leefklimaat de stad ten goede zouden komen. Daarnaast zijn ze goedkoper zijn in gebruik.

Een paar maanden geleden werden de waterstof-produktielokatie en een waterstoftankstation al in gebruik genomen. De productie-installatie kan 130 kg waterstof per dag produceren met een zuiverheid van 99,999 procent. Er kunnen maximaal vijf brandstofcelbussen en 10 brandstofcelauto's per dag tanken. Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Reclame voor Hyundai Nexo maakt Nieuw-Zeeland onrustig

Reclame voor Hyundai Nexo maakt Nieuw-Zeeland onrustig

Nieuw Zeeland HyundaiNexo FieldaysJune19Onder autoliefhebbers in Nieuw-Zeeland is onrust ontstaan. Reden is een reclamespot van de waterstofauto Hyundai Nexo die op enkele landelijke netwerken draait. Maar de auto is momenteel helemaal niet in het land van de Kiwi’s te koop. ‘Is de Nexo dan onderweg?’, vragen waterstoffans zich massaal af.

De onrust werd nog eens eens extra aangewakkerd door een bijzondere verschijning tijdens de Fieldays in Mistery Creek (foto). Dit is het grootste agrarische evenement van het zuidelijk halfrond en het ultieme lanceerplatform voor geavanceerde technologie en innovatie. Daar kwam Hyundai niet met een tractor of een oogstmachine, maar met de nieuwe Nexo. Hyundai Nieuw-Zeeland was uitermate trots, maar tegelijk voorspelbaar terughoudend, over een snelle introductie op de Kiwi-markt. Algemeen directeur Andy Sinclair noemde een gebrek aan lokale infrastructuur als een potentiële barrière, voordat hij opmerkte dat Hyundai samen met de New Zealand Hydrogen Association aan een oplossing werkt.

Het autoblad ‘Driven’ heeft er toch nog maar even een telefoontje aan gewaagd. Een presentatie tijdens de Fieldays en een reclamespot op TV kan toch geen toeval zijn? ‘De NEXO advertentie-campagne is er om mensen te informeren over deze toekomstige technologie en ons te positioneren als de leider in deze nieuwe technologie,’ antwoordde een woordvoerder van Hyundai NZ formeel. ‘Zodra een tankinfrastructuur aanwezig is, zullen we NEXO introduceren op de Nieuw-Zeelandse markt.’ Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Toyota werkt aan massaproductie voor waterstofvoertuigen

Toyota werkt aan massaproductie voor waterstofvoertuigen

Toyota Fabriek MiraiDe Japanse autofabrikant Toyota gaat zijn investeringen in de ontwikkeling van waterstofauto’s verdubbelen. Er komen goedkopere FCEV’s op de markt en brandstofcellen worden ingebouwd is SUV’s, bussen en vrachtauto’s. Toyota wil de komende jaren aantonen dat er een grote toekomst voor auto’s op waterstof ligt.

In een interview met persbureau Reuters wil Yohikazu Tanaka, hoofdingenieur van waterstofauto’s de plannen wel toelichten. ‘We gaan opschalen van een beperkte productie naar massaproductie. Daarnaast wordt de hoeveelheid dure materialen, zoals platina die worden gebruikt in de brandstofcellen, flink verminderd en we maken het systeem compacter en krachtiger.’ Om de uiteindelijke kostprijs voor consumenten nog verder te drukken gaat de autofabrikant zoveel mogelijk onderdelen van bestaande personenauto's en andere modellen gebruiken in toekomstige auto’s met een brandstofcel. Zo kan de massaproductie optimaal worden benut.

Een van de duurste onderdelen van de waterstofauto is de brandstofcel. Bij het huidige productievolume kosten deze per stuk ongeveer 10-duizend Euro. Door opschaling in het productieproces kan dit gaan dalen naar iets meer dan 7000 Euro. Momenteel maakt Toyota zo’n 3000 waterstofauto’s per jaar, grotendeels met de hand (foto). Binnen enkele jaren moeten dat er via massaproductie 30-duizend worden.

De eerste stappen om de brandstofcellen in meerdere voertuigen te gebruiken zijn al gezet. De brandstofcel van de Mirai wordt inmiddels ook in andere voertuigen gebruikt, zoals in de Kenworth-vrachtauto’s  die in Californië op proef rijden en in de Sora FC-bussen in Japan.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Spionagefotografen betrappen de nieuwe Lexus fuel cell

Spionagefotografen betrappen de nieuwe Lexus fuel cell

LexusEen testexemplaar van de nieuwe Lexus LS Sedan aangedreven door een brandstofcel is op beeld vastgelegd door spionagefotografen. Uk.motor.com presenteert de eerste foto’s op haar site. De eerste presentatie zal pas volgend jaar plaatsvinden, dus officiële mededelingen door het dochterbedrijf van Toyota laten nog even op zich wachten.

Het testexemplaar gaat verscholen onder ​​een flinke camouflage-laag, maar verbergt niet helemaal de stijlvolle nieuwe radiatorgril, koplampen en andere functies die we waarschijnlijk in het hele 2021 LS-assortiment zullen gaan zien. De auto wordt aangedreven door een verbeterde versie van de Toyota Mirai waterstof-aandrijflijn. De Mirai is sinds 2014 op de markt.

Er zijn momenteel geen officiële technische specificaties voor de 2021 Lexus LS. Kenners uit de autobranche verwachten dat de auto standaard wordt geleverd met een 4WD-systeem en mogelijk vier sportstoelen in plaats van de huidige vijf. Voor een uitgebreide fotoserie klik hier https://uk.motor1.com/photos/693097/lexus-ls-fuel-cell-spy-photos/

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Nederlands waterstofbedrijf HyGear groeit razendsnel

Nederlands waterstofbedrijf HyGear groeit razendsnel

HyGear ArnhemHet Nederlandse bedrijf HyGear, producent van waterstofinstallaties, heeft de omzet het afgelopen jaar met 40% zien stijgen. Reden om extra kapitaal op te halen en fors te investeren in buisaanhangers. Deze worden gebruikt bij het transport van waterstof (foto).

HyGear wil 5 miljoen extra kapitaal ophalen via de beurs NPEX. Via deze beurs voor MKB-bedrijven geeft het innovatieve waterstof-bedrijf obligaties ter waarde van 1000 euro per stuk uit, met een looptijd van zes jaar. Het kapitaal dat hier mee wordt vergaard, wil HyGear aanwenden om zijn groeiambities te versnellen. Het is de vierde keer dat het bedrijf via de NPEX geld ophaalt voor dat doel.

De nieuwe waterstoftrailers die het bedrijf gaat aanschaffen worden gebruikt om waterstof rechtsreeks aan de eindgebruikers te leveren. Ook kunnen ze dienen als back-up systeem bij piekvragen of als opslagruimte bij overaanbod van H2 van elektrolysers.

Het op het Arnhemse Industriepark Kleefse Waard gevestigde HyGear maakt wereldwijd compacte installaties voor de productie en terugwinning van industriële gassen, zoals stikstof, zuurstof en waterstof. Het bedrijf is ook succesvol met het leveren van gassen uit installaties die in eigendom blijven. Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Zuid-Korea: Nieuwe elektrolyser zonder edelmetalen

Zuid-Korea: Nieuwe elektrolyser zonder edelmetalen

Seoel KatalysatorEen onderzoeksteam van het Korea Institute of Materials Science (KIMS) heeft de afgelopen week bekend gemaakt dat het een goedkopere katalysator heeft ontwikkeld die kan worden gebruikt bij elektrolyse. De huidige generatie katalysatoren zijn duur omdat ze iridium en platina bevatten, beide kostbare edelmetalen. Wereldwijd zijn onderzoekers bezig betaalbare materialen te vinden. Tot nu toe tevergeefs, alternatieve metalen misten efficiëntie en duurzaamheid.

 Het team van onderzoekers is er onlangs in geslaagd met gebruik van koper en kobalt een nieuwe katalysator te produceren die aanzienlijk goedkoper en efficiënter is. Koper en kobalt kosten slechts een duizendste van de prijs van iridium. Daarnaast levert de nieuwe vinding 50% meer waterstof op.

Het team vereenvoudigde het productieproces van de nieuwe katalysator door deze te coaten op de elektrode van het waterelektrolyse-systeem. Het nieuwe productieproces vereist geen lijm om de katalysator aan de elektrode te bevestigen. De verwachting is dat met de nieuwe technologie het commercialisatieproces een flinke impuls zal krijgen. Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Nieuw samenwerkingsverband voor bulkopslag van waterstof

Nieuw samenwerkingsverband voor bulkopslag van waterstof

Alphen aan dr FramesHet Nederlandse bedrijf Frames Group BV uit Alphen aan den Rijn heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de grootschalige opslag van waterstof. Partners in het project zijn Hydrogenious LOHC Technologies GmbH uit Duitsland en MAN Energy Solutions SE uit Denemarken. Door samen op te trekken, denken de drie een belangrijke rol te kunnen spelen in de nieuwe mondiale waterstofeconomie.

‘Waterstof is een energiedrager die massaal geproduceerd kan worden uit hernieuwbare energiebronnen’, laat Jordi Zonneveld aan Waterstof Magazine weten. ‘Waterstof kan grootschalig worden gemaakt in Scandinavische windparken of zonneparken in Afrika. Ons consortium levert de systemen om waterstof grootschalig op te slaan en makkelijk te transporteren naar andere delen van de wereld.’

Het opslagsysteem werkt met de innovatieve Liquid Organic Hydrogen Carrier (LOHC) -technologie, waarin waterstof wordt gebonden aan een olieachtige vloeistof. De waterstof kan vervolgens onder normale druk, zonder brand of explosiegevaar, worden getransporteerd. De nieuwe partners zeggen klaar te zijn voor de toekomstige waterstofeconomie met betrekking tot bulkopslag en transport van waterstof. Als eerste stap hebben de bedrijven systemen ontwikkeld met waterstofcapaciteiten van 5 en 12 ton per dag. Zulke grote waterstof-verwerkingscapaciteiten zullen cruciaal zijn om Europa’s energiebehoeften C02-vrij te maken. Het consortium richt zich op grote overslagspelers in de energiemarkt en bedrijven die grootschalig waterstof produceren als bijproduct of juist veel waterstof in het productieproces nodig hebben. Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

USA: 45 miljoen voor onderzoek naar waterstoftoepassingen in zware voertuigen

USA: 45 miljoen voor onderzoek naar waterstoftoepassingen in zware voertuigen

chevrolet 100612714Het Amerikaanse ministerie van Energie gaat een nieuw onderzoek financieren naar nieuwe technieken en schone brandstoffen voor vrachtauto’s en terreinvoertuigen. Daarvoor wordt een bedrag van 45 miljoen Euro uitgetrokken. Zonder de toepassing van nieuwe technologieën zal de vervuiling van zware voertuigen de komende decennia fors toenemen.

Het onderzoek naar milieuvriendelijke oplossingen richt zicht op allerlei vormen van gasvormige brandstoffen, inclusief aardgas, biobrandstoffen en waterstof, maar ook op de ontwikkeling van waterstofinfrastructuur en brandstofceltechnologieën voor zware toepassingen als vrachtauto’s en off-road voertuigen. Deze laatsten worden gebruikt in belangrijke binnenlandse industrieën, waaronder de bouw, landbouw en mijnbouw in de Verenigde Staten. 

Vrachtwagens vervoeren meer dan 70% van de vracht van de VS, vrijwel alle goederen via land worden getransporteerd per vrachtwagen. Middelzware en zware vrachtwagens verbruiken 25% van het jaarlijkse brandstofverbruik van alle voertuigen samen, maar vormen slechts 4% van het totale aantal voertuigen. Off-road voertuigen zijn goed voor 8% van het totale energieverbruik in de Amerikaanse transportsector. Het energieverbruik door vrachtwagens groeit ook. Naar verwachting zal het aantal vrachtwagen-kilometers tussen nu en 2050 met 54% zijn toegenomen. Door het grootschalig toepassen van nieuwe technologieën waaronder waterstof, kunnen de milieudoelstellingen makkelijker worden gehaald. Foto: Het Amerikaanse leger voert al testen uit met een off-road wagen van Chevrolet op waterstof.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Zwitserse waterstoffabriek alleen voor mobiliteit

Zwitserse waterstoffabriek alleen voor mobiliteit

GOEsgen Lausanne ZwitserlandDe eerste waterstoffabriek van Zwitserland, speciaal gebouwd voor mobiliteit, is eind dit jaar gereed. Dat hebben de partners Alpiq en H2 Energy (H2E) bekend gemaakt. De fabriek komt naast de waterkrachtcentrale van Gösgen, tussen Basel en Zurich in het noorden van Zwitserland, en produceert zoveel groene waterstof dat vijftig vrachtauto’s hierop kunnen rijden.

Begin deze maand heeft Hydrospider, waarin Alpiq en H2E elk een belang van 50 procent hebben, een bouwvergunning aangevraagd voor de productielocatie met een capaciteit van 2 MW. De aanvraag is de afgelopen week gepubliceerd door de gemeente Niedergösgen. De waterstoffabriek wordt gebouwd op de linkeroever van het Aare-kanaal. Nel ASA-divisie Nel Hydrogen gaat de elektrolysers voor 2,7 miljoen Euro leveren. Hydrospider gaat de waterstof produceren die nodig is voor de vrachtwagens met een brandstofcel, met elektriciteit uit 100 procent waterkracht. Het Zuid-Koreaanse Hyundai gaat de vrachtwagens met de brandstofcel leveren. Daarvoor is eind 2018 een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Twee waterstofprojecten bij netbeheerder Alliander

Twee waterstofprojecten bij netbeheerder Alliander

Zonnepark allianderAlliander, netbeheerder in de provincies Gelderland, Flevoland, Friesland, Noord-Holland en een deel van Zuid-Holland wil duurzaam opgewekte elektriciteit omzetten in waterstof. Om ervaring op te doen start direct na de zomer de voorbereiding van twee proefprojecten in Oterleek in Noord-Holland en Oosterwolde in Friesland.

Opslag in waterstof is een diep gekoesterde wens van de netbeheerder. Door de wildgroei aan zonneparken en windmolens moet op steeds meer plekken het net worden verzwaard. In de eerste helft van dit jaar gaf Alliander hier al 17% meer aan uit ten opzichte van een jaar eerder. Het bedrijf pleit er dan ook voor dat zonneparken alleen nog daar moeten komen waar het elektriciteitsnet het aan kan. Waar geen ruimte op het net is, zou volgens Alliander subsidie moeten worden gegeven voor pilots waarbij duurzaam opgewekte stroom lokaal wordt omgezet in waterstof.

In Oterleek, iets ten oosten van Alkmaar, plaatst de netbeheerder een elektrolyser bij een onderstation. Hier wordt het hoogspanningsnet gekoppeld aan het distributienet. Als er te veel aanbod is van groene stroom wordt deze omgezet in waterstof. Dit product laat zich gemakkelijk voor langere tijd opslaan. In Oosterwolde, in zuidoost Friesland wordt er een elektrolyser geplaatst bij een zonnepark. In de zomer van 2021 moeten de twee proefprojecten operationeel zijn. Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Waterstofauto Hyundai Nexo komt naar India

Waterstofauto Hyundai Nexo komt naar India

HyundaiNEXODe Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyundai bereidt zich voor om de Nexo in 2021 te kunnen exporteren naar India. Dat heeft SS Kim, Managing Director en CEO van Hyundai Motor India laten weten. Nu de productiecapaciteit voor waterstofauto’s in Zuid-Korea wordt opgeschaald, kunnen nieuwe markten worden aangeboord.

Commercieel gezien is India een interessante markt. In het land wonen 1,3 miljard mensen en wetenschappers verwachten dat na 2020 India het land zal zijn met de meeste inwoners. Topman Kim kwam ook nog met een opvallende mededeling: ‘In Korea kan de Nexo 800 km op een tank afleggen, in India kan dit naar 1000 stijgen.’ Hij lichtte deze uitlating verder niet toe. Hyundai is momenteel de op een na grootste autofabrikant van India en wil de uitrol van de waterstofauto Nexo starten in de regio New-Delhi. Daarvoor moet eerst een tankinfrastructuur worden opgebouwd. In en rond de Indiase hoofdstad wonen 22 miljoen mensen. Vorige week meldde Waterstof Magazine al dat rond New-Delhi ook een proef met autobussen van start gaat. Of de bussen en personenauto’s van dezelfde tankstations gebruik gaan maken moet nog worden onderzocht. Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

15 dubbeldekkers op waterstof voor waterstofpionier Aberdeen

15 dubbeldekkers op waterstof voor waterstofpionier Aberdeen

Aberdeen busDe Schotse plaats Aberdeen blijft vooroplopen bij de ontwikkeling van openbaar vervoer op waterstof. Enkele jaren geleden was de plaats een van eerste plekken ter wereld waar tien waterstofbussen in de dagelijkse dienstregeling werden opgenomen. Eind dit jaar komen daar nog eens 15 dubbeldekkers op waterstof bij. Met deze wereldprimeur laat de stad in Schotland zelfs Londen achter zich.

De plannen zijn al eerder aangekondigd, maar deze maand zijn de contracten officieel ondertekend. Het project is gefinancierd door Aberdeen City Council, Europese Unie (FCH JU) en de Schotse regering. De kostprijs bedraagt 560-duizend Euro per voertuig. Steden die Aberdeen zullen volgen en ook bussen op waterstof gaan aanschaffen zijn onder meer Londen en Birmingham, met de busmaatschappijen Dundee en Brighton en Hove als partners.

De bussen worden later dit jaar in gebruik genomen en zijn efficiënter dan batterij-elektrische voertuigen. Het tanken duurt minder dan 10 minuten en waterstof biedt een groter bereik. Water is de enige uitstoot van de voertuigen. De bussen worden geproduceerd door een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde bedrijf Wrightbus uit Noord-Ierland. Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aberdeen: onderzoek naar waterstof-verwarming in woonhuizen

Aberdeen: onderzoek naar waterstof-verwarming in woonhuizen

Aberdeen Bridge of DonEen nieuwbouwwijk ten noorden van de stad Aberdeen wordt mogelijk een testgebied voor thuisverbruik van waterstof. De initiatiefnemers willen baanbrekend zijn in de brandstofceltechnologie. De nieuw te bouwen wijk Bridge of Don krijgt 550 nieuwe woningen.

De Schotse stad Aberdeen loopt internationaal gezien voorop met de toepassing van waterstof in de mobiliteit. Een deel van het openbaar vervoer rijdt al op waterstof. En nu willen de plannenmakers het gebruik van waterstof doortrekken naar stationair gebruik. In de pilot worden 30 woningen voorzien van een micro-wkk-waterstofketel. Ook zijn er ideeën om de woningen te voorzien van een brandstofcel waarmee elektriciteit gemaakt kan worden.

De uitkomsten van de test moeten worden gebruikt als vergelijkingsmateriaal met andere vormen van CO2-vrije warmtevoorziening. Uiteindelijk moet dan een keuze gemaakt worden op welke wijze de stad in de toekomst van warmte wordt voorzien. Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

20 waterstofbussen gaan rijden in het noorden van Nederland

20 waterstofbussen gaan rijden in het noorden van Nederland

Groningen Qbuzz bus kopieOV-bureau Groningen Drenthe, het openbaarvervoersbedrijf in de provincies Groningen, Drenthe en de stad Groningen, heeft 20 bussen op waterstof besteld. De feitelijke opdrachtgever is QBuzz, die de 20 voertuigen heeft gekocht bij fabrikant Van Hool in België. Met Shell is een overeenkomst getekend voor de levering van waterstof en de realisatie van een tankstation voor waterstof aan de Peizerweg in Groningen. De bussen en het waterstoftankstation worden in december 2020 in gebruik genomen. Helemaal nieuw is het rijden op waterstof niet voor Qbuzz. Sinds december 2017 rijden in het noorden van Nederland al twee bussen op waterstof die tot op heden tanken in Delfzijl.

De waterstof-elektrische bussen hebben een actieradius van 350-400 km op een volle tank. Tijdens de rit wordt waterstof omgezet in elektriciteit waarmee de elektrische aandrijving wordt gevoed. De waterstof voor Groningen wordt geproduceerd in het Duitse Rheinland. Het bereik, zonder tussentijds opladen, is beduidend groter dan dat van batterijbussen. De nieuwe H2-bussen kunnen daarmee goed worden ingezet in langere routes in de dienstregeling. De bussen gaan rijden op streeklijnen in Drenthe en in Groningen. Met subsidies van de landelijke overheid, de Europese Unie en de provincie Groningen en Drenthe kunnen de 20 nieuwe bussen worden aangeschaft. Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Enquête: Hoger management energie kiest massaal voor waterstof

Enquête: Hoger management energie kiest massaal voor waterstof

Waterstof pijlManagers uit de olie- en gaswereld, nutsbedrijven en financiën zien energie-opslag in de vorm van waterstof als de beste oplossing om het energieverbruik gedurende het jaar CO2-vrij te maken. Dat blijkt uit een enquête van Mitsubishi Heavy Industries onder bezoekers van de Financial Times Energy Transition Strategies Summit 2019, eind juni gehouden in Londen.

Op de vraag wat de meest uitdagende vorm van energiegebruik wordt om koolstofvrij te maken, zei meer dan driekwart van de aanwezigen verwarming en industriële processen. Bij zowel verwarming als industriële processen komt waterstof vervolgens als beste oplossing naar voren. Het team van Mitsubishi vroeg ook nog even naar de beste manier om het gebruik van waterstof te stimuleren. Daarover was het hoger management duidelijk, belastingvoordelen en subsidies werken het beste, direct gevolgd door wettelijke regels. Steunbetuigingen voor waterstof door politici eindigt onderaan het lijstje.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Energietransitie op korte termijn meest gebaat bij blauwe waterstof

Energietransitie op korte termijn meest gebaat bij blauwe waterstof

H2 Cookies‘De omschakeling in de energietransitie naar waterstof moet zo snel mogelijk van start, ongeacht of het groene, grijze of blauwe waterstof is.’ Dat zegt Noé van Hulst, waterstofgezant bij het ministerie van economische zaken en klimaatbeleid en voorzitter High-Level Advisory Panel Hydrogen bij IEA in Parijs. ‘Daarbij hebben we de steun van de Europese Commissie nodig die een EU-brede markt voor waterstof moet creëren.’

Van Hulst ergert zich aan Europa dat maar zit te wachten op ontwikkelingen als groene waterstof. Hij ziet dit als eindstation, maar grootschalige productie van groene waterstof kan nog wel tien jaar duren. Als dan pas nieuwe toepassingsmogelijkheden met waterstof worden uitgerold is dat voor de huidige klimaatafspraken veel te laat. Van Hulst wil nu beginnen met grijze of blauwe waterstof en gedurende het traject overschakelen op groen.

Wereldwijd wordt er nu al zo'n 70 miljoen ton waterstof gebruikt, meestal voor olieraffinage en chemische productie, meldt het International Energy Agency (IEA).  Het belangrijkste voordeel is dat waterstof geen CO2 uitstoot bij verbranding. Waterstof kan gezien worden als schone brandstof voor procesindustrieën als staalproductie, petrochemie en cement, die momenteel nog veel CO2 uitstoten. Voor Noé van Hulst is de oplossing eenvoudig: ‘Laten we die markt zo snel mogelijk opschalen volgens de gemeenschappelijke normen op EU-niveau voor schone waterstofproductie.

Milieuactivisten zijn het niet met Van hulst eens. Zij zien blauwe waterstof sceptisch tegemoet en verkondigen dat het door de gas- en olie-industrie als excuses wordt gebruikt om het gebruik van fossiele brandstoffen te verlengen.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Nieuw bedrijfspand voor waterstofbedrijf ITM Power

Nieuw bedrijfspand voor waterstofbedrijf ITM Power

Sheffield ITM PowerHet bedrijf ITM Power, actief in de waterstoftechnologie, heeft een huurovereenkomst getekend voor een nieuw bedrijfspand in Sheffield, 50 km ten oosten van Manchester. Het pand krijgt een oppervlakte van ruim 12-duizend m2 en wordt ITM’s grootste productielocatie ter wereld van electrolysers. Daarnaast komen er 140 kantoorplekken en zal de afdeling sales naar het nieuwe pand verhuizen. Over een jaar moet de nieuwe lokatie volledig in gebruik zijn.

Reden voor de verhuizing is een sterk groeiende omzet. Zo heeft ITM een overeenkomst met Shell voor de realisatie van waterstoftankstations voor personenauto’s. Drie maanden geleden werd deze overeenkomst uitgebreid met bussen, vrachtauto’s treinen en schepen. ITM Power is ook het bedrijf dat de 10 MW elektrolyser gaat leveren voor de grootste groene waterstoffabriek ter wereld die wordt gebouwd naast de raffinaderij van Shell in het Duitse Rheinland. ITM Power is genoteerd aan de beurs in Londen. De beurskoers is in de afgelopen twee maanden verdubbeld in waarde. Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Bouw vloeibare waterstoffabriek in Australië van start

Bouw vloeibare waterstoffabriek in Australië van start

Port Hastings Australie VictoriaIn Victoria, een van de zuidelijke provincies van Australië, is de afgelopen week begonnen met de bouw van een nieuwe fabriek voor het project Hydrogen Energy Supply Chain. In de fabriek moet waterstof van gasvorm vloeibaar worden gemaakt om op deze wijze efficiënter te kunnen worden geëxporteerd naar Japan. Bij een temperatuur van -253 graden Celsius wordt waterstof vloeibaar en vermindert tot 1/800 van zijn gasvolume. De Australische nationale en regionale overheid hebben samen ruim 60-miljoen Euro subsidie verstrekt. De totale kosten bedragen meer dan 300-miljoen.

Binnen het project Hydrogen Energy Supply Chain in Port Hastings wordt bruinkool uit de Latrobe Valley omgezet in waterstof. De CO2 die hierbij vrijkomt wordt opgeslagen in lege gasvelden onder de zeebodem. De Australische overheid ziet de export van waterstof als een belangrijk exportproduct en verwacht dat deze markt het land meer dan een miljard euro aan export kan opleveren. Ook Japan is een van de belangrijke investeerders in het project. Het land zet sterk in op een waterstof-economie, maar heeft zelf onvoldoende mogelijkheden om duurzame waterstof te produceren. Australië beschikt over een grote kolenvoorraad, maar zet ook in op grote zonneparken en windmolens om groene waterstof te kunnen produceren.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Nederland: Militaire vliegbasis Leeuwarden investeert in waterstof

Nederland: Militaire vliegbasis Leeuwarden investeert in waterstof

LeeuwardenVliegbasis Leeuwarden, de grootste militaire vliegbasis in het noorden van Nederland, onderzoekt de mogelijkheden van waterstof. Om te vergroenen is een duurzaamheidscoördinator aangesteld die verschillende milieuprojecten gaat onderzoeken. ‘We weten echt wel dat vliegen niet duurzaam is, maar het is wel belangrijk voor de vrede en veiligheid.’

De vliegbasis werkt al enige tijd aan een groot project met zonnepanelen. Daarvan profiteert niet alleen het militaire terrein, maar er zal ook stroom geleverd worden aan dorpen in de omgeving, laat woordvoerder Jayme Tol aan het Friesch Dagblad weten. ‘Onze basiscommandant heeft een duidelijke visie over de belasting van het milieu. Inmiddels wordt er ook een onderzoek ingesteld naar de mogelijkheden van waterstof. Want we gebruiken ook energie als het zonnepark het even niet kan leveren. Opslag in waterstof zou dan een oplossing kunnen zijn.’

Een eerste concrete stap is de aanschaf van twee waterstofauto’s. Deze worden eind dit jaar al geleverd. Ook op het gebied van waterstofopslag voor de omgeving wil de vliegbasis een rol spelen.  ‘De kennis die we opdoen met waterstof gaan we delen met de omgeving, zodat iedereen in de regio profiteert’, aldus de woordvoerder in het Friesch Dagblad.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

India: Onderzoek naar waterstofbussen in New-Delhi

India: Onderzoek naar waterstofbussen in New-Delhi

New Delhi IndiaIndia gaat aan de waterstofbus, meldt de Times of India op haar site. Het ministerie van Nieuwe en Hernieuwbare Energie (MNRE) heeft voorbereidingen getroffen voor een proefproject om vier bussen met een brandstofcel te ontwikkelen met een minimumcapaciteit van elk 25 passagiers. Het ministerie nodigt bedrijven uit om met voorstellen te komen om dit waterstofproject tot een succes te maken.

Het proefproject voor het rijden met bussen op waterstof moet gegevens opleveren op het gebied van schone technologie en inzage geven in mogelijke problemen met betrekking tot regelgeving, standaardisatie, veiligheid en integratie van volledige waterstofproductie, opslag en distributie-infrastructuur met transport toepassingen. De vier bussen moeten gaan rijden in en rond de hoofdstad New-Delhi, een gebied met meer dan 22-miljoen inwoners. Het proefproject zal vijf jaar gaan duren.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

ATCO opent een waterstof innovatiehub in het westen van Australië

ATCO opent een waterstof innovatiehub in het westen van Australië

Perth Clean Energy hubHet gastransportbedrijf bedrijf ATCO heeft afgelopen vrijdag zijn Clean Energy Innovation Hub in de plaats Jandakot in het westen van Australië officieel in gebruik genomen. De hub zal groene waterstof produceren dat wordt geproduceerd via elektrolyse die draait op zonne-energie. Het project is een proeftuin voor het gebruik van waterstof als directe brandstof voor huishoudelijke apparaten.

 ‘Met de opening van de Clean Energy Innovation Hub plaatst ATCO zich in de kopgroep van energieonderzoekers die de productie, opslag en het gebruik van waterstof diepgaand onderzoeken’, zei Pat Creaghan, Managing Director van ATCO Australië afgelopen vrijdag. ‘Het project levert waardevolle inzichten om de rol die waterstof in energietransitie kan spelen beter te testen en begrijpen. Door het gebruik van schone waterstof kan meer evenwicht worden geboden aan het elektriciteitsnet in het westen van Australië.’

De Canadese infrastructuurgigant van gasleidingen ATCO nam in 2011 Western Australia Gas Networks over en werd zo eigenaar van de gasinfrastructuur in de regio Perth. Met het project wil het bedrijf aantonen dat waterstof een belangrijke bijdrage kan leveren aan de energievoorziening van de derde stad van Australië met meer dan 2 miljoen inwoners.

Het waterstoffabriek van Jandakot omvat een 300kW fotovoltaïsche zonne-energiesysteem met omvormers, een 500kWh-batterij en een bestaande 200kW-gasgenerator die op een mengsel van aardgas en waterstof werkt. Er staat een 150kW waterstofelektrolyser inclusief opslag, een waterstofkwik-brandstofcel van 5kW op huishoudschaal en apparatuur voor het mengen en testen van aardgas en waterstof. Het waterstofproject van Jandakot is een gezamenlijk initiatief van ATCO en het Australian Renewable Energy Agency.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Vakantie 2019: zonder zorgen met de waterstofauto op reis

Vakantie 2019: zonder zorgen met de waterstofauto op reis

StockholmVakantiegangers die deze zomer met de waterstofauto op vakantie willen zijn het beste af in Denemarken. Het autosnelwegen vanuit Nederland richting het noorden zijn rijkelijk voorzien van waterstoftankstations. Op de doorgaande routes tot aan Denemarken liggen inmiddels zeven tankstations en op de doorgaande route van de Deense grens tot Zweden liggen vijf stations. In het zuiden van Zweden is het oppassen geblazen want hier zijn slechts vier vulpunten te vinden.

De wegen naar het zuiden via Frankrijk is een ware uitdaging voor waterstofrijders. In België zijn slechts twee tankstations te vinden in de omgeving van Brussel. De volgende tankmogelijkheden zijn er bij de drie H2-stations bij Parijs en daarna beginnen de problemen. De volgende tankstations zijn nog in ontwikkeling in de omgeving van Toulouse en komen dan ook nog ver van de doorgaande routes te liggen. In Spanje is nog geen enkel openbaar waterstofstation gereed. Wel zitten er twee tanklocaties in de omgeving van Barcelona en een in Mardrid in de ontwikkelfase. Op de doorgaande routes via Duitsland en de Alpenlanden stuiten waterstofrijders nergens op problemen. In Italië wordt het lastiger. Het enige openbare H2-station zit in het noorden, aan de voet van de Brenner bij de afslag Bolzano Süd. Zelfs een vakantie aan het Gardameer kan daarmee al een uitdaging worden. Foto: Arjan de Putter uit het Nederlandse Deventer is met een Toyota Mirai op vakantie naar Scandinavië. Hij reist via Duitsland en Denemarken naar Stockholm in Zweden. Zijn reisavonturen zijn te volgen via deze link.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Italië: Eerste waterstofwoning in de regio Zuid-Tirol

Italië: Eerste waterstofwoning in de regio Zuid-Tirol

Zuid Tirol waterstofhuis1Hoog in de bergen in het noorden van Italië is het eerst waterstofhuis in gebruik genomen. De woning heeft een autonoom circuit van verwarming door waterstof. De bouw is gepresenteerd als een belangrijk project voor de ‘groene regio Zuid-Tirol’. Het huis staat 50 km ten noordoosten van Brixen aan het einde van het doodlopende Ahrntal in de plaats Prettau-Kasern. De voormalige woning van een mijnwerker is het afgelopen jaar volledig gerestaureerd als historisch monument.

De energie voor de woning is afkomstig van een nabijgelegen waterval. Via elektrolyse wordt vervolgens waterstof geproduceerd. Deze wordt volgens een nieuw systeem opgeslagen in metaalpoeder dat is ontwikkeld en vervaardigd door GKN Sinter Metals. De waterstof is vervolgens na behoefte beschikbaar. De uitdagingen zijn vooral de klimatologische omstandigheden op deze hoogte met bijzonder koude winters en dus verhoogde energiebehoeften. Het systeem is ook ideaal voor gebruik als noodstroomvoorziening. De voordelen de nieuwe H2 opslagtechnologie in metaalpoeder zijn divers: beveiligde opslag bij lage druk in kleinere tanks, hoge energie-efficiëntie door thermisch beheer, seizoensgebonden flexibele opslag en maximale hoeveelheid energie.

De officiële opening werd gecombineerd met een open dag voor de gehele bevolking van het dal.  Er was vanuit de heel Zuid-Tirol veel belangstelling, bezoekers van heinde en verre naar dit unieke project dat werd ingezegend door de plaatselijke pastoor.
Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Alkmaar: B2B-meeting voor MKB-ondernemers over waterstof

Alkmaar: B2B-meeting voor MKB-ondernemers over waterstof

Alkmaar tankstationInteressant nieuws voor MKB-ondernemers die iets willen doen met waterstof. Medio september wordt in Alkmaar een internationaal B2B-event gehouden over herbruikbare gassen in de energietransitie. Het evenement Fuelling the Future met Renewable Gases is primair gericht op MKB-bedrijven en biedt een unieke mogelijkheid om nieuwe internationale samenwerkingsverbanden op te zetten op het gebied van waterstof, brandstofcellen, elektrolyse, compressie en energieopslagoplossingen. Inmiddels hebben zich 66 participanten uit 6 verschillende landen ingeschreven.

In Alkmaar zullen twee innovatieve Nederlandse projecten toegelicht worden waaronder het waterstofproject Nijstad-Oost in Hoogeveen. Daar worden acht nieuwe wooonerven met circa 80 woningen gebouwd die zullen worden voorzien van een waterstof cv-ketel. De aanvoer van waterstof gaat via een ondergrondse leiding die momenteel ook wordt toegepast voor aardgas. De bouw van deze wijk is gepland in de periode 2020-2021.

Het tweede project dat onder de aandacht wordt gebracht is een innovatief project in Alkmaar. Het heeft tot doel innovaties in de keten van biomassavergassing te ontwikkelen en op de markt te brengen en een blauwdruk te ontwikkelen voor vloeibare waterstof in de transportsector, van productie tot eindgebruiker. In Alkmaar staat inmiddels een futuristisch tankstation voor biobrandstoffen (foto) en subsidieaanvragen om hier ook waterstof te kunnen gaan verkopen zijn onderweg. Meer informatie over dit event vindt u hier.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Grootste groene waterstofproject ter wereld schaalt flink op

Grootste groene waterstofproject ter wereld schaalt flink op

Pilbara1De Asia Renewable Energy Hub heeft aangekondigd opnieuw uit te breiden in capaciteit. Toen het project in het westen van Australië nog in de eerste ontwikkelfase zat werd uitgegaan van een opwekcapaciteit van 9 GW. Eind vorig jaar maakten de plannenmakers bekend dat het doel is verlegd naar 11 GW, maar inmiddels is dat opnieuw naar boven bijgesteld naar 15 GW, evenveel als de opbrengst van 15-duizend Nederlandse windmolens. De bedoeling is dat in het park op grootschalige wijze waterstof wordt geproduceerd voor de export naar landen als Zuid-Korea en Japan.

De Asia Renewable Energy Hub omvat een enorm park van windmolens en zonnepanelen. Twee derde van de energieopbrengst moet komen van windmolens en de rest uit zonnepanelen. Het project vraagt een investering van bijna 19 miljard Euro en moet jaarlijks 50 terra wattuur aan elektriciteit genereren. Dat is ongeveer een vijfde van het jaarlijkse elektriciteitsgebruik van Australië en twee keer zoveel als de huidige capaciteit van alle wind- en zonneparken op het continent. McKinsey heeft onlangs de verwachting uitgesproken dat de kosten van elektrolysers -nodig om stroom om te zetten in waterstof- het komende decennium flink zal dalen. De vraag naar groene waterstof groeit snel. Een onzekere factor blijven de transportkosten van waterstof naar andere landen.

Het energiepark in de regio Pilbara moet een oppervlakte krijgen van 6500 km2 en ligt relatief dicht aan de kust ten zuiden van Eighty Miles Beach.  In de hoofzakelijk rode woestijn is begin vorige eeuw het wereldrecord hitte gevestigd, 160 aaneengesloten dagen was het daar warmer dan 37 graden.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Kouros investeert fors in waterstoftaxi’s van Hype in Parijs

Kouros investeert fors in waterstoftaxi’s van Hype in Parijs

ParijsHypeTaxiKouros, een investeringsmaatschappij die gespecialiseerd is in schone energie, sluit zich aan bij Hype-investeerders om de inzet van taxi’s die rijden op waterstof in Parijs en de regio te versnellen. De investeerder ziet Hype als is een uiterst zinvol project, omdat het laat zien dat zero-emissions mobiliteit nu al mogelijk is voor taxi's. Als eerste schone taxivloot ter wereld draagt ​​Hype direct bij aan de verbetering van de luchtkwaliteit van Parijs, iets wat naadloos aansluit bij de doelstellingen van de investeerder. 

Het huidige consortium achter Hype bestaat uit Air Liquide, Idex, de Société du Taxi Electrique Parisien en Toyota en heeft als doel om zowel de inzet van Hype te versnellen als een echte transitie van de taxisector in de Franse hoofdstad op gang te brengen.  Het waterstofproject Hype is een pionier van waterstof in Europa. De organisatie heeft al 100 taxi's met brandstofcellen in gebruik in Parijs en de regio. Een vloot die de komende 17 maanden zal groeien tot 600 voertuigen tegen het einde van 2020.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Nieuw waterstofstation pal naast regeringsgebouw in Zuid-Korea

Nieuw waterstofstation pal naast regeringsgebouw in Zuid-Korea

 

Seoel H2 stationDe bouw van een groot waterstoftankstation naast het National Assemblee in Seoel vordert gestaag. Het voor publiek toegankelijke tankstation moet gezien worden als een krachtig signaal van de regering om mobiliteit op waterstof te ondersteunen en wordt gerealiseerd door Hyundai Motors. De opvallende lokatie, pas naast het regeringsgebouw (foto), moet gezien worden als een signaal richting de Koreaanse bevolking dat waterstof absoluut een veilig product is.

Het waterstoftankstation krijgt een oppervlakte van ruim 1230 m2. Normaal duurt het bouwen van een dergelijke tankfaciliteit acht tot tien maanden, maar dit voorbeeld-tankstation is al eind augustus gereed voor gebruik. Hyundai krijgt bij de realisering van dit prestigeproject de volle ondersteuning van de regering, het Nationaal Assemblee en het Ministerie van Handel, Industrie en Energie. De regelgeving voor de bouw is op belangrijke punten versoepeld. Het H2-tankstation krijgt een capaciteit van vijf FCEV’s per uur tot een maximum van 70 voertuigen per dag. Vorig jaar stond het aantal waterstoftankstations in Zuid-Korea nog op 14, in 2022 moet dat aantal gegroeid zijn tot 310. In Seoel zijn het afgelopen jaar 84 waterstofauto’s verkocht. Voor dit jaar staat de teller op 307. Sinds de introductie van de Nexo FCEV in maart 2018 heeft Hyundai in totaal 9057 auto’s verkocht.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Hydrogen Mobility France: inkoop waterstofbussen clusteren

Hydrogen Mobility France: inkoop waterstofbussen clusteren

Frankrijk bussenHydrogen Mobility France (HMF) wil samen met de UGAP de inkoop van bussen voor het openbaarvervoer landelijk clusteren. De belangenvereniging voor vervoer op waterstof merkt dat nu nog te veel steden en regio’s individueel bezig zijn. Door kennis en inkoopkracht te bundelen moet de overstap naar schoon openbaar vervoer sneller worden gemaakt.

‘Frankrijk is niet een van de voorlopers met waterstoftoepassingen, maar moet snel de achterstand inhalen,’ zei Valérie Delporte Bouillon, vertegenwoordiger van HMF de afgelopen week in het Palais du Pharo in Marseille. ‘De H2-ontwikkelingen begonnen tien jaar geleden in Europa, maar nog niet in Frankrijk. Op dit moment rijden er ongeveer 80 waterstofbussen in Europa en zitten er 300 bussen in het besteltraject. De markt kantelt van kleinschalige proeven naar professioneel gebruik op grote schaal.’

Als Hydrogen Mobility France alle plannen in Frankrijk inventariseert worden er de komende twee jaren 100 waterstofbussen besteld. Als de versnelling zich doorzet zijn dat er over vier jaar 1000. HMF wil samen met duurzaamheidsclub UGAP de vraag uit het land bundelen om fabrikanten van waterstofbussen grotere afnamevolumes te kunnen bieden. ‘Hierdoor kunnen de prijzen omlaag en komen ontwikkelingen beter op gang.’

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Fraunhofer-Institut: Waterstof en batterijen vullen elkaar prima aan

Fraunhofer-Institut: Waterstof en batterijen vullen elkaar prima aan

Freiburg FraunhoferEen nieuw Duits onderzoek toont onomstotelijk aan dat er toekomst is voor auto’s op batterijen en auto’s op waterstof. Dus geen of-of maar en-en. De uitkomsten uit eerdere onderzoeken werden nog eens bevestigd: auto’s die een geringe afstand afleggen zijn beter af met batterijen en auto’s waarvoor een actieradius nodig is van meer dan 250 km zijn beter af met waterstof. Het onderzoek werd uitgevoerd door het gerenommeerde Fraunhofer-Institut ISE in Freiburg, met 1200 werknemers het grootste onderzoeksbureau voor zonne-energie in Europa.

In het onderzoek is de gehele CO2-belasting meegenomen en hoeveel materiaal nodig is voor de productie van batterijen, brandstofcellen en waterstoftanks. Het resultaat: de broeikasgasafdruk van de productie en recycling van een brandstofcelsysteem met een tank is ongeveer gelijk aan die van een elektrische aandrijving met een opslagcapaciteit van 45-50 kWh. Voor auto's met grotere batterijen wordt meer broeikasgassen uitgestoten dan voor het brandstofcelsysteem in een vergelijkbare prestatieklasse. De studie is een bewijs dat voertuigen op batterijen en waterstofauto’s elkaar prima aanvullen. Auto’s met middelgrote tot kleinere batterijen (<50 kWh opslagcapaciteit) en een actieradius tot 250 kilometer verminderen de uitstoot in het verkeer in belangrijke mate. Voor grotere afstanden hebben brandstofcel-voertuigen steeds meer voordelen vanuit het oogpunt van milieubelasting. Voor zowel de batterij als waterstof geldt: hoe groener de energiebron, hoe beter de milieubalans. Klik hier voor het complete onderzoek.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Wereldprimeur: Deux Chevaux op waterstof rijdt in Noord-Nederland

Wereldprimeur: Deux Chevaux op waterstof rijdt in Noord-Nederland

Eendjenr2Wereldnieuws uit Groningen. Kunstenaar Rob Mulder rijdt in een 2CV op waterstof. Voor zijn YouTubekanaal ‘In mijn Eendje’ bezoekt hij samen met zijn hond Wim bijzondere mensen of bijzondere gebeurtenissen in de regio. De filmpjes die ongeveer 15 minuten duren worden door duizenden fans bekeken. In het noorden van Nederland is Mulder razend populair.

Tijdens een bezoek aan waterstofbedrijf Holthausen Clean Technologie kreeg de Groningse kunstenaar van Carl Holthausen het aanbod om zijn Deux Chevaux om te bouwen naar een voertuig waterstof. Er was echter een probleem, de lelijke eend waarmee Mulder door de regio toert is een gehuurd exemplaar. Vorig jaar geleden plaatse het duo Mulder en Holthausen een oproep op internet voor een tweedehands 2CV. ‘Desgewenst krijgt de gulle gever de motor terug, deze hebben we na de ombouw toch niet meer nodig.’

Het afgelopen weekend werd het voertuig voor het eerst afgetankt bij het waterstoftankstation van Holthausen (foto). De komende week moet de auto voor een tweede keuring naar het RDW, het Nederlandse instituut dat voertuigen onderzoekt voordat ze de weg opmogen. Als deze keuring positief verloopt rijdt de eerste Deux Chevaux op waterstof ter wereld over de Groningse wegen. De eerste beelden van deze 2CV is hier te zien vanaf 11 minuut 40.  

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Südtirol: Bolzano op weg naar 22 bussen op waterstof

Südtirol: Bolzano op weg naar 22 bussen op waterstof

Bolzano busDe Italiaanse stad Bolzano koopt opnieuw een serie bussen voor het openbaar vervoer die rijden op waterstof. Over een jaar zullen er maar liefst 22 H2-bussen in en rond de stad rijden. Er komen tien waterstofbussen bij, terwijl twaalf oudere bussen worden vervangen door exemplaren op waterstof. De vervangings-aankoop is mogelijk gemaakt door geld vanuit het Europese JIVE-project en omvat de levering van twaalf bussen van het Poolse bedrijf Solaris, inclusief een acht jaar durend service- en onderhoudspakket. De overeenkomst is gesloten voor een bedrag van 12,8 miljoen Euro.

De nieuwe bussen worden uitgerust met een 60 kW brandstofcelsysteem aangevuld met Solaris High Power batterijen. Deze kunnen worden opgeladen via een plug-in-systeem, maar worden ook gebruikt om energie op te slaan die vrijkomt bij het remmen. De as is voorzien van geïntegreerde elektromotoren met een vermogen van 2 X 125 kW. Om het energieverbruik tot een maximum te beperken, wordt het voertuig uitgerust met een klimaatregelingssysteem met een CO₂-warmtepomp, waarmee afvalwarmte uit de brandstofcel kan worden gebruikt. Waterstof wordt opgeslagen in samengestelde tanks geplaatst op het dak. Volgens de fabrikant hebben de bussen een actieradius van 350 km met een enkele navulling. Een onderdeel van het contract omvat een speciale opleiding voor chauffeurs en werkplaatspersoneel die de nadruk legt op de veiligheidsaspecten van het gebruik en onderhoud van waterstofvoertuigen.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Eerste waterstoftankstation van Oost-Nederland nadert voltooiing

Eerste waterstoftankstation van Oost-Nederland nadert voltooiing

Arnhem Pitpoint1De bouw van het eerste voor publiek toegankelijke waterstoftankstation van Oost-Nederland in Arnhem vordert gestaag. De afgelopen weken zijn de twee dispensers geplaatst en het station zit nu in de testfase. “De exacte datum van de opening is nog niet precies bekend, maar dat zal deze zomer gebeuren”, laat woordvoerder Kim Bentum van PitPoint aan Waterstof Magazine weten.

De bouw loopt iets achter op schema. In een eerdere persverklaring werd gemeld dat het tankstation medio juni wordt geopend. Dat is niet helemaal gelukt, de testfase vraagt iets meer tijd blijkt nu. Het tankstation is straks geschikt voor de levering van waterstof op 350 bar voor bussen en vrachtauto’s en 700 bar voor personenauto’s. De waterstof wordt gemaakt bij naastgelegen gassenleverancier HyGear uit groengas en krijgt daardoor het stempel ‘groene waterstof’. Na de opening van het publieke tankstation wordt de tijdelijke tankvoorziening van HyGear, die iets verderop achter een hek staat, gesloten. Hiervan maakten waterstofrijders de afgelopen jaren gebruik. Ideaal was deze tankvoorziening niet, omdat er maximaal 350 bar getankt kon worden.

Het PitPoint tankstation voor waterstof komt aan de Westervoortsedijk in Arnhem ter hoogte van IPKW waar PitPoint nu al een CNG-tankstation exploiteert. Dit is het eerste openbare tankstation voor PitPoint. Het bedrijf heeft nog drie andere voor publiek toegankelijke H2-tankstations in Nederland ontwikkeling. Op de foto: De bestrating is gelegd en alle apparatuur geplaatst. Nu zit het tankstation in de testfase.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Nieuw: Megadrone op waterstof voor personenvervoer in VS

Nieuw: Megadrone op waterstof voor personenvervoer in VS

SkaiHet Amerikaanse bedrijf Alaka’i Technologies kondigt een nieuw taxivoertuig aan op waterstof. De megadrone kan naast de piloot vijf passagiers vervoeren. ‘Als het voertuig is doorontwikkeld zal de ritprijs nauwelijks hoger zijn dan een taxirit met Uber op de grond.’

De moderne helikopter heeft de naam Skai meegekregen en de ontwikkelaars hopen de markt voor personenvervoer flink op z’n kop te zetten. ‘De Skai is snel, flexibel en geruisloos en heeft alles in zich om een groot succes te worden. Vooral in de drukke straten en snelwegen in zuid Californië’, laat het bedrijf in een persverklaring weten.

Alaka’i Technologies is een opkomend ontwerp en productiebedrijf gevestigd in Massachusetts in het noordoosten van de Verenigde Staten. Voor de Skai is een gerenommeerd teams samengesteld met tientallen jaren ervaring in de lucht- en ruimtevaartontwikkeling. De ontwerpers van BMW tekenen voor het design. De megadrone heeft de beschikking over drie brandstofcellen die zich onder de vloer bevinden. De daar opgewekte elektriciteit drijft zes elektromotoren aan. Het verticaal stijgende start- en landingsvoertuig kan maximaal vier uur in de lucht blijven en heeft een bereik van 650 km. Alaka'i Technologies verwacht in het derde kwartaal van 2020 een officiële certificering van de Federal Aviation Administration voor Skai te ontvangen. Het voornemen is om de voertuigen direct daarna in productie te nemen.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

830-duizend Euro voor ontwikkeling waterstofauto van RiverSimple

830-duizend Euro voor ontwikkeling waterstofauto van RiverSimple

RasaHydro0Het autobedrijf RiverSimple in Wales heeft een crowdfunding-actie met succes afgerond. Om de ontwikkeling van de nieuwe waterstof-elektrische auto met de naam Rasa verder te kunnen financieren, is ruim 830.000 Euro bij in totaal 550 investeerders opgehaald. 

Zoals Waterstof Magazine eerder liet weten kan de nieuwe Rasa worden gezien als kleine 2-persoons auto op waterstof. Na een tankbeurt van 3 minuten kan het voertuig bijna 500 km rijden. De Rasa is een elektrische auto met nulemissie, aangedreven door waterstof in plaats van batterijen. De eerste productierun is momenteel in volle gang. De eerste serie auto’s zijn bedoeld voor een proefperiode van 12 maanden, getest door geïnteresseerde klanten. Snel daarna wil de fabrikant komen met een lichte bestelwagen en een 5-persoons gezinsvoertuig. De ontwikkelingen zijn afhankelijk van het netwerk van waterstoftankstations. In plaats van de voertuigen te verkopen, zal Riversimple ze als vervoersoplossing leveren, voor een vast maandelijks bedrag waarin de auto, het onderhoud, de verzekering en alle brandstof bij zijn inbegrepen. ​Meer informatie over dit bijzondere autootje: http://www.waterstofmagazine.nl/12-interviews/139-riversimple-ontwikkelt-de-nieuwe-rasa-hydrogen-car

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Eerste openbare waterstoftankstation van Spanje komt in Madrid

Eerste openbare waterstoftankstation van Spanje komt in Madrid

Madrid eerste h2 stationIn Madrid wordt volop gewekt aan het eerste openbare waterstoftankstation van het land. De tanklocatie vloeit voort uit een overeenkomst die Toyota Spain heeft gesloten met het Spaanse gasbedrijf Enagás en Urbaser, wereldspeler voor een beter milieu. De drie bedrijven zullen samen 12 waterstof-auto’s van het type Toyota Mirai aanschaffen.

Het eerste voor publiek toegankelijke waterstoftankstation komt bij het tanklocatie van San Antonio aan de Avenida de Manoteras 34 in het noorden van Madrid (foto). Op dit moment zijn er al zes stations waar waterstof kan worden bijgetankt verspreid bij bedrijven over het land, maar geen enkele is toegankelijk het publiek. Voor de Spaanse overheid is het eerste openbare station een belangrijke stap naar verduurzaming. In de uitgestrekte binnenlanden schijnt veel zon, maar er wordt weinig gedaan met de gratis beschikbare energie. Door omzetting naar waterstof kan zonne-energie worden opgeslagen om in de nachten of op latere tijdstippen te worden gebruikt.

De Toyota Mirai is een 100% elektrisch voertuig, maar het haalt zijn elektriciteit uit een brandstofcel. Daarin wordt elektriciteit geproduceerd door de chemische reactie tussen de zuurstof uit de buitenlucht en waterstof uit zijn tanks. De elektromotor ontwikkelt een vermogen van 155 pk met een bereik van meer dan 500 kilometer. De Mirai kan in minder dan vijf minuten volledig worden volgetankt. 

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Toyota sluit deal over verkoop waterstofsystemen in China

Toyota sluit deal over verkoop waterstofsystemen in China

Toyota chinaToyota heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met twee Chinese autobedrijven. Het doel van de overeenkomst is om het gebruik van brandstofcellen te versnellen en zo de uitstoot van CO2 en fijnstof te beperken. De Chinese markt is de grootste automarkt ter wereld. De regering in China heeft onlangs miljarden aan subsidie toegezegd aan bedrijven die zich bezighouden met waterstofontwikkelingen.

Toyota gaat onderdelen leveren voor waterstofbussen die in China worden gebouwd door de bedrijven FAW en Higer Bus. De fabrikanten van bussen gaan gebruik maken van de Toyota brandstofcellen en brandstofcelsystemen van de Chinese partner Shanghai Re-Fire Technology. De nieuwste overeenkomst verbreedt Toyota's samenwerking met FAW, waarmee het al langer een joint venture runt. Higer Bus, een van de grootste busfabrikanten van het land, is de grootste bus- en touringcar exporteur. Het bedrijf is van plan om dit jaar 20 brandstofcelbussen te bouwen voor een vervoersbedrijf in Changshu, een stad in de provincie Jiangsu, waar de automaker is gevestigd.

Door technische kennis op waterstofgebied te delen hoopt Toyota dat de markt voor voertuigen op waterstof zich sneller ontwikkelt. Hierdoor zal ook het aanbod van tankstations versnelt toenemen. Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Drie prijzen voor waterstofstudenten van Green Team Twente

Drie prijzen voor waterstofstudenten van Green Team Twente

Greenteam2Studenten van het Green Team Twente hebben maar liefst drie prijzen behaald bij de Shell Eco-Marathon die de afgelopen week in Londen is verreden. Met een bijzonder voertuig op waterstof won het de Eco-Marathon, de Drivers World Championship en de Communicatie Award. De totaal ge-update auto met de naam ‘Aurora 2’ noteerde een brandstofverbruik van 1 op 760, omgerekend 242 km op een m3 waterstofgas.

De ‘Aurora 2’ reed in Londen in de Urban-Concept-klasse. Hierbij draait veel op efficiëntie, maar moet het voertuig ook geschikt zijn voor normaal gebruik in de stad. En dat betekent geen bandjes van een racefiets maar stevige wielen, een ruitenwisser en bagageruimte.

In de Drivers World Championship reden de teams tegen elkaar op snelheid. Het team Twente accelereerde snel, bleef vervolgens op de maximale snelheid van 40 km per uur hangen en kon niet meer door andere deelnemers worden ingehaald. Tenslotte werd de eerste prijs behaald voor de communicatie. Het team presenteerde zich in de aanloop naar de race uitvoerig op sociale en in traditionele media. Met drie prijzen op zak keerde het team het afgelopen weekend zeer tevreden terug in Enschede.  Zie ook ons bezoek aan het Green Team: http://www.waterstofmagazine.nl/internationaal-actueel/12-interviews/78-de-zuinigste-waterstofauto-van-europa-komt-uit-oost-nederland

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Denemarken: Onderzoek afgerond, alle waterstoftankstations zijn weer open

Denemarken: Onderzoek afgerond, alle waterstoftankstations zijn weer open

Kolding H2 TankstationGoed nieuws voor Deense automobilisten die rijden op waterstof. Alle acht waterstoftankstations zijn inmiddels weer geopend, meldt H2Live op haar site. De tankstations waren tijdelijk gesloten na de ontploffing bij een waterstoftanklocatie iets ten oosten van de Noorse hoofdstad Oslo. Daar brak op 10 juni brand uit in een opslag voor waterstof. Tankstationbouwer Nel Hydrogen besloot daarop direct al haar tankstations die met hetzelfde systeem werken te sluiten voor nader onderzoek. Dit onderzoek is inmiddels afgerond en in Denemarken is niets aangetroffen dat gevaar zou kunnen opleveren.

De eerste drie tankstations in Denemarken die weer geopend zijn liggen bij de plaatsen Kolding (foto), Esbjerg en Arhus. De laatste vijf tankstations die de afgelopen dagen weer zijn geopend liggen bij de plaatsen Aalborg, Halsskov en drie in de metropool Kopenhagen.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Oostenrijk: Half miljard extra investeren in waterstoftechnologie

Oostenrijk: Half miljard extra investeren in waterstoftechnologie

OostenrijkSebastian Kurz, leider van de Oostenrijkse ÖVP-partij, wil 500 miljoen euro investeren in nieuwe technologie om het klimaat te beschermen. Dat heeft de ex-premier de afgelopen week gezegd in de aanloop naar de Nationale Raadsverkiezingen. De ÖVP komt met een eigen klimaatprogramma waarin de partijleider zich primair op waterstof als alternatieve brandstof richt. Hij wil bedrijven die aan waterstof-technologieën werken steunen en de komende tien jaar nog eens 500 miljoen euro extra investeren. Oostenrijk zou volgens Kurz de ‘waterstofnatie nummer één’ moeten worden in Europa. Een van de doelen is om de CO2-uitstoot van het verkeer op middellange termijn te verminderen. Tegen 2025 zouden er door het hele land waterstoftankstations moeten zijn en er moet een Nationaal Waterstofcentrum zijn opgericht waar innovatieve bedrijven in een cluster samenwerken. Een paar minuten later kondigden de energiebedrijven Verbund en OMV aan dat ze hun strategische samenwerking op energiegebied willen intensiveren en de mogelijkheden die waterstof biedt nader te onderzoeken.

Het onderwerp waterstof werd afgelopen weekend nader toegelicht door voormalig milieu-minister en partijgenoot Elisabeth Köstinger. Zij wil volledig duurzaam geproduceerde waterstof of biogas volledig vrijstellen van belasting. De productie van waterstof via elektrolyse wordt in het Alpenland nog steeds als duur ervaren, hoewel er veel groene stroom uit waterverval in de bergen beschikbaar is. In Oostenrijk zijn er momenteel vijf tankstations, waar waterstof kan worden getankt. Volgens Statistik Austria stonden er eind mei 32 waterstofauto’s geregistreerd.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Eerste koelsysteem voor vrachtwagens op waterstof

Eerste koelsysteem voor vrachtwagens op waterstof

Koelwagen1Een wereldprimeur in Frankrijk. Na drie jaar onderzoek heeft het bedrijf Chéreau, met de hulp van partners, deze week een prototype van een gekoelde semi-trailer op waterstof uitgebracht. De voor de koeleenheid gewoonlijk gebruikte dieselmotor is verwijderd. De bakken onderin, die meestal gebruikt worden voor lege pallet-opslag, zijn nu gevuld met drie brandstofcellen (foto) die het mogelijk maken om de elektriciteit te produceren die nodig is voor koeling en batterijen. Afgelopen woensdag werden de sleutels van het eerste prototype overhandigd aan Transports Malherbe. Ze zullen het systeem in praktijk testen. De vrachtwagenbouwer volgt het voertuig op afstand en zal het elk weekend onderzoeken of er mogelijke aanpassingen nodig zijn. 

Chéreau is Europa's eerste volledig gespecialiseerde fabrikant in het ontwerpen en fabriceren van gekoelde truckcarrosserieën. Het bedrijf staat bekend om hoge kwaliteit, duurzaamheid en eersteklas prestaties van haar producten. Chéreau voert een beleid van permanente innovatie en voertuigen op maat, ten dienste van de meest uiteenlopende vervoerders. De totaalprijs van de nieuwe op waterstof gekoelde truck bedraagt ​​5,5 miljoen euro.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Waterstofnetwerk moet Noord-Holland redden bij energievraag

Waterstofnetwerk moet Noord-Holland redden bij energievraag

Waterstof Noord HollandVolgend jaar loopt de capaciteit van het elektriciteitsnet in de provincie Noord-Holland al op tegen de eerste capaciteitsproblemen. Door de flink stijgende vraag naar stroom door nieuwe datacenters en elektrisch rijden ontstaan grote problemen. Er moet snel geïnvesteerd worden in waterstof en warmtenetten om problemen met het stroomnet te voorkomen. Dit blijkt uit onderzoek van de provincie Noord-Holland, gemeente Amsterdam en Port of Amsterdam in samenwerking met netbeheerders Gasunie, TenneT en Alliander.

Het onderzoek is uitgevoerd door CE Delft, TNO/ECN en Studio Marco Vermeulen en laat zien hoe de vraag en het aanbod van energie zich tussen 2020 en 2050 ontwikkelt en wat dit betekent voor de energie-infrastructuur in Noord-Holland. Bij het onderzoek zijn uiteenlopende belanghebbenden betrokken. In de studie zijn 4 toekomstscenario’s onderzocht. Alle scenario’s laten een vraag naar waterstof zien als alternatief voor gas in industriële productieprocessen, brandstof voor transport en om duurzaam opgewekte energie op te slaan.

In het huidige energiesysteem speelt waterstof nog maar een kleine rol. Maar dit moet volgens de onderzoekers snel veranderen. Door grootschalig op te schalen kan de prijs van waterstof snel dalen. Grijze waterstof wordt in de regio op dit moment op relatief kleine schaal geproduceerd en gebruikt op het terrein van Tata Steel in Velsen. Daarnaast vindt waterstofproductie plaats bij IGES in het Amsterdamse havengebied t.b.v. brandstofproductie uit niet-recyclebaar plastic. Download hier het hele onderzoek.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Vier nieuwe waterstoftankstations in Noord-Italië in ontwikkeling.

Vier nieuwe waterstoftankstations in Noord-Italië in ontwikkeling.

BolzanoWie met de waterstofauto op vakantie wil naar het Gardameer in Italië moet nog even geduld hebben. H2 Süd-Tirol hoopt binnen drie jaar vijf tanklocaties in de regio klaar te hebben. Het laatste waterstoftankstation richting het zuiden staat inmiddels al acht jaar bij de afslag Bolzano Süd (foto).

Dit jaar is het precies tien jaar geleden dat de eerste steen werd gelegd voor het tankstation in Bolzano. Tussentijds heeft lobbyclub H2 Süd-Tirol niet stilgezeten. Vier nieuwe locaties zijn momenteel in ontwikkeling, waarvan drie in het gebied tussen de grensovergang Brenner Autobahn tot vlak voor Trento. Iets zuidelijke bij de afslag Affi in de provincie Verona staat het laatste H2-tankstation gepland. Het ligt in de bedoeling om in de toekomst op iedere 40 km een tankvoorziening voor waterstof te hebben.

De prijs per kg in Bolzano is momenteel 13,70 Euro, maar een Europese richtlijn zegt dat deze moet dalen naar rond de 9 Euro. De waterstof wordt op de tanklocatie geproduceerd via drie grote elektrolysers. De capaciteit is 400 kg per dag. De benodigde elektriciteit wordt van het net gehaald. Het gevolg is dat 90% van de kosten elektriciteitskosten zijn. Inmiddels ontwikkeld H2 Süd-Tirol een nieuwe waterstoffabriek vlakbij een waterkrachtinstallatie om zo de belangrijkste uitgaven sterk te drukken. Daarnaast heeft de organisatie aardig in beeld hoe de prijs van het produceren van waterstof in de loop der jaren is gedaald. In 2009 werd nog 5,2 miljoen Euro uitgegeven. Een installatie met dezelfde capaciteit kost tegenwoordig 3,2 miljoen Euro.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

H-vision: Via blauwe waterstof op weg naar een CO2-vrije toekomst

H-vision: Via blauwe waterstof op weg naar een CO2-vrije toekomst

HvisionDe CO2-emissies van de Rotterdamse haven kunnen al vóór 2030 flink omlaag als er wordt overgeschakeld op de productie en het gebruik van blauwe waterstof. Dat blijkt uit een rapport van H-vision dat vandaag aan minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat wordt aangeboden. H-vision is een samenwerkingsverband van zestien bedrijven en organisaties in de regio Rotterdam, de grootste havenstad van Europa.

Bij blauwe waterstof wordt in het productieproces de CO2 afgevangen en opgeslagen in oude gasvelden onder de Noordzee. De hoeveelheid waterstof die op korte termijn nodig is om te verduurzamen kan nog niet via elektrolyse worden verkregen omdat er te weinig duurzame stroom beschikbaar is. Waterstof maken uit fossiele brandstoffen -lees aardgas- wordt gezien als een belangrijke tussenstap richting een CO2-vrije toekomst. Uit het rapport blijkt dat Rotterdam zich kan ontwikkelen tot een belangrijke speler in de waterstofeconomie en in de toekomst in belangrijke mate kan bijdragen aan de klimaatdoelstellingen. Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat ontvangt vandaag het H-vision rapport uit handen van Cis Marring, lid Raad van Bestuur van TNO, en Deltalinqs-voorzitter Steven Lak. ‘Enkele jaren geleden heeft TNO het initiatief genomen voor H-vision’, aldus Marring. ‘Ik ben blij om te zien dat er door dit project nu een groot aantal bedrijven enthousiast is over de toepassing van waterstof in Rotterdam.’

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

BMW wacht met waterstof tot de prijzen dalen

BMW wacht met waterstof tot de prijzen dalen

BMW Klaus FrölichBMW kan vandaag al een waterstofauto in productie nemen, maar commercieel gezien is dat niet verantwoord’, dat zei Klaus Frölich (foto) de afgelopen week. Frölich is verantwoordelijk voor de nieuwe ontwikkelingen bij de Duitse autobouwer.

BMW verwacht over enkele jaren de eerste prototypes met een brandstofcel op de markt te kunnen brengen. Een serieus aanbod van H2-voertuigen is niet voor 2025 te verwachten, daarvoor vindt de Duitse automaker de brandstofcellen te duur. Frölich laat weten dat het niet veel zin heeft de productie op te schalen als een brandstofcel 80.000 Euro bedraagt. ‘Wij wachten op prijsdalingen tot rond de 10.000 Euro.’ BMW heeft in 2015 ook al eens aangekondigd met auto’s op waterstof te beginnen. Toen werd aangekondigd dat 2019 het jaar van de introductie zou zijn. Inmiddels is duidelijk dat dit een paar jaar is opgeschoven.

BMW heeft het in een ver verleden al eens eerder geprobeerd met waterstofauto’s. Deze reden indertijd op vloeibare waterstof, een methode die het bedrijf nooit goed onder de knie heeft gekregen. De huidige waterstofauto’s van Honda, Toyota en Hyundai rijden op H2 in gasvorm dat wordt opgeslagen in tanks onder hoge druk. Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer: Prachtige kansen voor waterstof

VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer: Prachtige kansen voor waterstof

Hans de Boer‘De enige echte wereldmarkt voor duurzame energie die gaat ontstaan heet waterstof.’ Dat zegt VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer. In de aanloop naar het klimaatoverleg dat vandaag in de Tweede Kamer wordt gehouden, nam hij gisteren het onderzoeksrapport “The Dutch Hydrogen Economy in 2050’ in ontvangst. Het onderzoek is uitgevoerd door de New Energy Coalition en concentreert zich op de effecten van de introductie van groene waterstof in het energiesysteem.

In eerste instantie zullen de kosten van groene waterstof de prijzen van fossiele brandstof overstijgen. Maar door energieheffingen en andere maatregelen zullen deze kosten langzaam naar elkaar groeien. Daarnaast zien de opstellers een belangrijke functie voor de huidige Nederlandse gasinfrastructuur. De gasleidingen kunnen met relatief weinig inspanningen worden omgebouwd tot waterstofleidingen. Dat geeft Nederland ten opzichte van andere landen een enorme voorsprong. De Boer ziet in dat Nederland voor de grootschalige opwekking van waterstof over de landsgrenzen moet kijken. ‘In Noord-Afrika kan goedkoop zon- en windenergie worden opgewekt en daarna per schip of pijpleiding naar Europa worden vervoerd. Dat is goed voor de werkgelegenheid en de economie van Afrika, maar ook voor ons. Nederland moet gebruik maken van haar innovatieve karakter.’ Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Henk & Fred: Trends in waterstof bij 26-duizend abonnees in de bus

Henk & Fred: Trends in waterstof bij 26-duizend abonnees in de bus

Henk en Ed kopieHoofdredacteur Paul Bombeld van Waterstof Magazine heeft op verzoek van het technisch vakblad Henk & Fred de actuele ontwikkelingen rond waterstof op een rij gezet. De opdracht luidt: Geef een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen rond waterstof in heldere toegankelijke taal. Besteed aandacht aan zowel toepassingen binnen mobiliteit als in gebouwen. Schrijf daarnaast een apart kader van ongeveer 100 woorden over de nieuwe waterstofketel van Remeha.

Het technisch vakblad Henk & Fred richt zich primair op vakmensen die werkzaam zijn in de technische branche. Het magazine verschijnt vijf keer per jaar in een oplage van 26.000 exemplaren, wordt zeer hoog gewaardeerd, en brengt nieuws, achtergronden, interviews en opvallende vaste rubrieken. Neem hier een kijkje in de laatste Henk & Fred. Het artikel over waterstof staat op de pagina’s 6 en 7.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Noors onderzoek: Waterstof veilig voor veerboten

Noors onderzoek: Waterstof veilig voor veerboten

VeerbootMoZEES, een Noors onderzoekscentrum voor milieuvriendelijke technologie en zero-emission transport, heeft een onderzoek uitgevoerd naar de veiligheid van het gebruik van waterstof bij snelle veerboten. De conclusie is dat het H2-risico relatief laag is en waterstof een prima en veilige brandstof is voor het gebruik op deze schepen.

Het onderzoek richtte zich op de risico’s die passagiers lopen bij incidenten en de kans op dodelijke afloop, gerelateerd aan het gebruik van waterstof. Daarbij is een vergelijking gemaakt met de risico’s die passagiers lopen op schepen die worden aangedreven met fossiele brandstoffen. Tijdens het onderzoek is gekeken naar aanvaardbare risico’s volgens de IGF-code. Dit is de internationale veiligheidscode die in de scheepvaart wordt gehanteerd. Aangezien waterstof zich anders gedraagt ​​dan andere brandbare gassen, zijn enkele aanpassingen aan bestaande modellen en kwetsbaarheidscriteria voorgesteld, evenals enkele risicobeperkende maatregelen. De conclusie van de studie is dat de risico's die samenhangen met de waterstofsystemen op de veerboot ruim binnen de verwachte tolerantiecriteria vallen en waterstof de stempel van ‘veilig’ krijgt.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klimaatakkoord goed voor de ontwikkeling van waterstof

Klimaatakkoord goed voor de ontwikkeling van waterstof

trein AlstomHet kabinet wil meer toepassingen van waterstof in de mobiliteit. Dat staat in het Klimaatakkoord dat afgelopen vrijdag is gepresenteerd. Vooral bij zwaar transport ziet het kabinet goede toepassingsmogelijkheden voor waterstof, blijkt uit de plannen van minister Wiebes van Economische Zaken en Milieu.

Om de milieudoestellingen te behalen moet er een versnelde omschakeling komen naar waterstof. Vrachtauto’s, bussen en treinen zijn het meest vervuilend en zouden daarom als eerste moeten overschakelen. Langs doorgaande wegen moet een landelijk dekkend netwerk van waterstoftankstations komen, maar ook op knooppunten waar veel niet geëlektrificeerde spoorlijnen samenkomen en veelvuldig wordt gewerkt met locomotieven op diesel. Nederland heeft 860 km niet geëlektrificeerde spoorlijn, 25% van het totaal. Het kabinet wil dat de mogelijkheden met waterstof bij het verstrekken van nieuwe concessies in het openbaar vervoer zwaar worden meegewogen. De gemeente Den Haag heeft onlangs de voortrekkersrol inmiddels met glans vervuld. Door CO2-vrij vervoer te eisen bij het verkrijgen van een nieuwe licentie voor het WMO-vervoer heeft Noot Personenvervoer 35 Toyota Mirai’s besteld.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Waterstofbedrijf Hydrogenics verkocht aan motorfabrikant Cummings

Waterstofbedrijf Hydrogenics verkocht aan motorfabrikant Cummings

HydrogenicsHet Amerikaanse Cummings, een van de grootste producenten van traditionele diesel- en gasmotoren ter wereld, neemt Hydrogenics over. Hydrogenics is ontwikkelaar en producent van elektrolysers en brandstofcellen voor waterstof en werkt onder de namen OnSite Generation vanuit België en Power Systems vanuit Canada.

"We zijn verheugd dat Cummins een overeenkomst heeft bereikt met Hydrogenics om de werknemers en innovaties van een van 's werelds toonaangevende leveranciers van brandstofcellen en waterstofgeneratoren aan ons bedrijf te binden", laat Tom Linebarger, Chairman en CEO van Cummins Inc in een persverklaring weten. "We gaan de komende weken nauw samenwerken met het team van Hydrogenics. Na de afronding van de overname zullen we meer informatie geven over onze strategie om een ​​breed portfolio van energieoplossingen te bieden om aan de toekomstige behoeften van onze klanten te voldoen. "

Cummings heeft al langere tijd te maken met dalende beurskoersen. Het aandeel heeft sinds begin dit jaar al bijna 40% van de waarde verloren. Met waterstofbedrijf Hydrogenics gaat het aanzienlijk beter op de beurs. Het aandeel -genoteerd aan de Nasdaq in New York-  is sinds begin januari al verdrievoudigd in waarde. 

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Oorzaak ontploffing waterstoftankstation Oslo bekend

Oorzaak ontploffing waterstoftankstation Oslo bekend

Oslo brandweerNel Hydrogen heeft vanmorgen in een persconferentie nieuwe bevindingen bekendgemaakt over de ontploffing bij een waterstoftankstation ten westen van Oslo. Op 10 juni brak er na een ontploffing brand uit. De oorzaak van de ontploffing is bekend. Het adviesbureau voor veiligheidszaken Gexcon, heeft onderzocht dat de oorzaak van het incident kan worden toegeschreven aan lek door een fout bij een specifieke aansluiting van een waterstoftank onder hoge druk. Door dit lek ontstond een mengsel van waterstof en lucht dat in brand vloog. Het onderzoek naar de specifieke ontstekingsbron gaat verder. Na de identificatie van de hoofdoorzaak heeft Nel een inspectieprogramma voor de hogedrukopslagunit met vergelijkbare aansluitingen ingesteld.

Samen met de autoriteiten hebben Nel en Gexcon het eerste onderzoek naar de hogedrukopslagunit uitgevoerd. Nu de onderliggende oorzaak is geïdentificeerd, kondigt Nel een inspectie- en integriteitsverificatieprogramma aan voor de hogedrukopslagunit met vergelijkbare aansluitingen. Tankstations van de vorige generatie, evenals stations in de VS en Korea, hebben een ander ontwerp dan Oslo. Een soortgelijke lekkage als bij het Noorse Kjørbo kan dan ook niet op deze stations voorkomen.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Acht nieuwe trambussen gaan rijden in de zuid-Franse stad Pau

Acht nieuwe trambussen gaan rijden in de zuid-Franse stad Pau

Pau trambusDe Belgische fabrikant van autobussen Van Hool heeft een nieuwe waterstof trambus gepresenteerd. Het voertuig is de eerste van een serie van acht die worden geleverd aan de zuid-Franse stad Pau. De trambussen met de officiële naam Exqui Cities zijn 18,6 meter lang en hebben een capaciteit van 125 passagiers. Op één tankbeurt kunnen de voertuigen ongeveer 300 km rijden en daarna in ongeveer 7 minuten weer worden volgetankt. De nieuwe trambussen worden gekenmerkt door een hoog passagierscomfort en grote mate van veiligheid en informatievoorziening. Omdat de voertuigen overwegend op eigen rijstroken rijden, is de commerciële snelheid geoptimaliseerd. De tram-bus is een effectief en minder duur alternatief voor tram, waarvoor meer investeringen nodig zijn in materieel en railinfrastructuur en bovenleidingen. Begin deze maand heeft een officiële delegatie van de Franse stad onder leiding van de burgemeester al een eerste proefrit bij de Belgische fabriek gemaakt.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Magnetisch veld zorgt voor efficiëntere productie van waterstof

Magnetisch veld zorgt voor efficiëntere productie van waterstof

waterstof123Een doorbraak bij de productie van waterstof via elektrolyse. Onderzoekers van het Institute of Chemical Research van Catalonië in het noorden van Spanje hebben ontdekt dat er een efficiënter proces ontstaat wanneer er een batterij wordt bijgeplaatst. Het externe magnetische veld zorgt voor meer waterstof met minder energie. Het magnetische veld beïnvloedt de magnetische (spin) oriëntatie van de katalysator die weer de oriëntatie van de zuurstofatomen tijdens de reactie allemaal dezelfde kant op richt. Hierdoor verloopt de reactie efficiënter. De eenvoud van de ontdekking opent nieuwe mogelijkheden om magnetische verbetering in watersplitsing te implementeren. Bovendien maakt de lage kostprijs van de technologie hem geschikt voor industriële toepassingen.
Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de 
wekelijkse nieuwsbrief.

Burger-initiatief voor waterstoffabriek in Wageningen

Burger-initiatief voor waterstoffabriek in Wageningen

Wageningen H2h.nuDe eerste informatieavond van het burgerinitiatief H2H.nu in Wageningen is een onverwachts groot succes geworden. Vier inwoners van de stad spannen zich al enkele maanden in om te komen tot een waterstoffabriek waar waterstof wordt geproduceerd uit groene stroom via een elektrolyser. De geproduceerde waterstof moet vervolgens worden gebruikt voor ruimteverwarming in bedrijfspanden, kantoren en woonhuizen. Woensdagavond werd in de bibliotheek in Wageningen een eerste informatieavond gehouden om de bewoners voor te lichten en de eerste reacties te horen.

Om half acht bij de start van de info-avond waren alle stoelen op de tribune al bezet, maar bleven er belangstellenden binnenkomen. Nadat de vier initiatiefnemers de plannen hadden gepresenteerd, volgden presentaties van netbeheerder Alliander en CV-ketelbouwer Remeha die inmiddels in Nederland de eerste waterstofketels heeft draaien. De reacties uit het Wageningse publiek waren unaniem positief. De initiatiefnemers van het project hadden hun huiswerk goed gedaan en konden alle vragen moeiteloos beantwoorden. De gemeente Wageningen staat positief tegenover het project. Meer informatie over dit burgerinitiatief vindt u op www.h2h.nu  

Nederlandse koning bij opening groene waterstoffabriek HyStock.

Nederlandse koning bij opening groene waterstoffabriek HyStock.

Veendam HystockKoning Willem Alexander heeft zojuist de groene waterstofinstallatie in Zuidwending officieel geopend. Het is een compacte waterstoffabriek, bestaande uit twee zeecontainers op het terrein van EnergyStock bij Veendam in de provincie Groningen. In de fabriek met de naam HyStock wordt groene waterstof geproduceerd uit duurzame energie, afkomstig uit zonneparken en windmolens. De zonnepanelen op het terrein kunnen per uur 14 kg waterstof produceren, goed voor 1400 emissievrije autokilometers.

Hoewel bescheiden van omvang is dit het eerste grootschalige project in Nederland voor de productie van 100% groene waterstof met een vermogen van 1 Megawatt. Een van de participanten is Gasunie New Energy, die in de toekomst het aardgas in de leidingen wil vervangen door groene waterstof om op termijn Nederland CO2-neutraal te maken. Om aan de piekvraag in de winter te voldoen is grootschalige opslag van waterstof in zoutcavernes, zoals onder het terrein van Zuidwending, noodzakelijk. Deze liggen diep onder de grond in zoutlagen en worden nu nog gebruikt voor de opslag van aardgas. Met HyStock hoopt de Gasunie een belangrijke aanzet te geven richting een nieuwe -geheel CO2-vrije- waterstofeconomie. Tijdens de opening kreeg de koning verschillende waterstoftoepassingen te zien voor de industrie en de mobiliteitssector. (foto: Willem Hazenberg)

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Bouw grootste groene waterstoffabriek ter wereld van start

Bouw grootste groene waterstoffabriek ter wereld van start

KeulenBij de Shell Rheinland Rafinery in het Duitse Wesseling is de bouw van ’s werelds grootste waterstoffabriek van start gegaan. Met een PEM-elektrolyser kan de fabriek straks 1300 ton waterstof per jaar produceren uit hernieuwbare energiebronnen. De bouwtijd van de fabriek bedraagt ongeveer anderhalf jaar.

Hoewel Shell verwacht dat we nog decennialang olie-producten zullen blijven gebruiken als brandstof en bij de productie van kunststof, wil het bedrijf toch vast investeren in grootschalige nieuwe energie. Shell ziet goede mogelijkheden voor waterstof in de mobiliteit en industrie, mede omdat er geen CO2 wordt uitgestoten. Speciaal voor schone brandstoffen heeft Shell een nieuw bedrijfsonderdeel opgetuigd onder de naam “New Energies’.

De verwachting is dat door het toekomstige grote aanbod van waterstof de regio Keulen sneller zal overschakelen op voertuigen op brandstofcellen als auto’s, bussen en vrachtvervoer.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Wereldprimeur: Drie CV-ketels op waterstof draaien in Rozenburg

Wereldprimeur: Drie CV-ketels op waterstof draaien in Rozenburg

Rozenburg tekstIn Rozenburg bij Rotterdam zijn gistermiddag drie verwarmingsketels die draaien op waterstof officieel in gebruik genomen. De ketels verwarmen een nabijgelegen appartementencomplex met 40 woningen. De benodigde waterstof wordt via elektrolyse ter plaatse gemaakt.

Initiatiefnemer van het project is de regionale netbeheerder Stedin, die met verschillende fabrikanten de werking van CV-ketels op waterstof in praktijk onderzoekt. De drie verschillende ketels zijn afkomstig van de Apeldoornse ketelbouwer Remeha (rechts), toeleverancier voor de ketelbouw Bekaert uit Assen (midden) en het samenwerkingsverband DNV GL/GasTerra. De ingebruikname van de H2-ketels is een belangrijke stap in het verwarmen van woningen met CO2-vrije waterstof dat door de huidige gasleidingen kan worden aangevoerd. Voor meer achtergrond-informatie over dit project klik hier.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Feestelijke opening in Rozenburg, waterstofketels officieel in gebruik

Feestelijke opening in Rozenburg, waterstofketels officieel in gebruik

In RotterRozenburgxx1dam neemt netbeheerder Stedin vanmiddag de eerste verwarmingsinstallatie op waterstof officieel in gebruik. In een bescheiden waterstoffabriek aan de Laan van Nieuw Blankenburg in de wijk Rozenburg wordt waterstof gemaakt van hernieuwbare energie en naar een appartementencomplex in de directe nabijheid gepompt. Daar hangen in de kelderruimte drie waterstofketels van Remeha, Bekaert  en DNV GL / GasTerra die de aangesloten woningen moeten verwarmen. Aan het demonstratieproject werken daarnaast de gemeente Rotterdam en woningstichting Ressort Wonen mee. Dit is het eerste Nederlandse project waarbij woningen met waterstof worden verwarmd. ook is het voor het eerst dat een bestaande aardgasleiding wordt gebruikt voor 100% waterstof. In de testfase is de leiding eerst met stikstof ‘gespoeld’ en op druk gezet. Daarna is de leiding gevuld met 100% waterstof. Na een test van 24 uur was de druk in de leiding ongewijzigd en is de gasleiding akkoord bevonden voor het transport van waterstof. De officiële opening gaat gepaard met een klein feestje voor genodigden.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Een bijzondere bus op waterstof met twee extra wielen

Een bijzondere bus op waterstof met twee extra wielen

Frankrijk dusHet afgelopen weekend is de eerste ‘waterstofbuslijn’ van Noord-Frankrijk geopend. Tussen de plaatsen Auchel en Bruay-la-Buissiére rijden over een traject van 13 km zes bussen op een brandstofcel. De bussen zijn geleverd door het bedrijf Safra in Albi. Naast de vier wielen op de gebruikelijke plekken, zitten er helemaal achteraan het voertuig nog twee extra wielen verscholen onder het chassis.

Iedere bus heeft vier voorraadtanks voor ieder 30 kilo waterstof op het dak, genoeg om een afstand van ruim 300 km te overbruggen. De waterstof voor het project wordt ter plaatse via elektrolyse geproduceerd. Echter met een productiecapaciteit van 210 kg waterstof per dag is dat niet genoeg op de gehele busvloot te voorzien. De initiatiefnemers lopen tegen de hoge kosten van vervoer op en productie van waterstof aan. Het totale project heeft 12,9 miljoen Euro gekost. Jaarlijks wordt hiermee een uitstoot van 530 ton CO2 bespaart. De verwachting is dat als de brandstofceltechnologie evolueert en de kosten dalen, er steeds meer waterstofprojecten zullen ontstaan. Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

35 waterstofauto’s met dank aan de gemeente Den Haag

35 waterstofauto’s met dank aan de gemeente Den Haag

Den Haag MiraisDe gemeente Den Haag heeft een belangrijke rol gespeeld bij de uitrol van het eerste Nederlandse taxibedrijf dat massaal gaat rijden op waterstof. Door in de aanbestedingsregels voor een nieuw contract voor WMO-vervoer expliciet te vermelden dat het vervoer CO2-neutraal moet worden uitgevoerd, wordt het voor tankstationhouders interessant om in een waterstofinfrastructuur te investeren. Daarmee is het kip/ei-probleem, zonder tankstations geen auto’s en zonder auto’s geen tankstations, doorbroken. Den Haag is met deze opstelling voorloper in Nederland.

Jan-Christiaan Koenders, Managing Director van Toyota importeur Louwman & Parqui: ‘We zijn trots dat Den Haag de allereerste Nederlandse gemeente is met een taxivloot op waterstof met de inzet van 35 Toyota’s Mirai. We prijzen Noot Personenvervoer voor hun drive om het WMO-vervoer met onze waterstoftechnologie te realiseren. Dit is een belangrijke mijlpaal in de energietransitie.’

Martijn Kersing, directeur Noot Personenvervoer: ‘Met dit project zetten wij de eerste waterstof taxivloot in Nederland in. Elders in Europa zijn er ook al dergelijke initiatieven, zoals in Parijs waar op dit moment al 100 Toyota’s Mirai rijden. Dat wij hebben ingezet op waterstof is een logische keuze omdat onze opdrachtgever eist dat wij 24/7 beschikbaar zijn met onze vloot. Door de grote actieradius van de waterstofauto en het snelle tanken kunnen we dit nu aanbieden.’ Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Aantal waterstofauto’s in de regio Den Haag neemt snel toe

Aantal waterstofauto’s in de regio Den Haag neemt snel toe

Den Haag NootNoot Personenvervoer uit Ede heeft 35 waterstofauto’s in gebruik genomen. Deze gaan rijden in de regio Den Haag waar Noot de aanbesteding heeft gewonnen voor taxiritten voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, schrijft het AD. (foto) Een van de vereisten was om de ritten CO2-vrij uit te voeren. Daarvoor is Noot een samenwerkingsverband aangegaan met Toyota die 35 auto’s van het type Mirai heeft geleverd.

In de aanloopfase moeten de taxi’s nog tanken in het 30 kilometer verderop gelegen Rhoon, bij het enige waterstofstation in de regio. Direct na de zomervakantie gaat dat veranderen. Zoals Waterstof Magazine reeds eerder meldde opent ondernemer Kerkhof bij zijn BP-tankstation in Den Haag ook een waterstoftankstation. Dit tankstation ligt dicht bij het Prins Clausplein. Aan klandizie heeft Kerkhof de komende jaren geen gebrek. Alleen al in de regio Den Haag heeft Hyundai al 125 waterstofauto’s van het type Nexo in bestelling staan. Deze worden begin 2020 geleverd.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Onderzoek naar gebruik vloeibare waterstof in vliegtuigen

Onderzoek naar gebruik vloeibare waterstof in vliegtuigen

Vliegtuigh2Er komt een nieuw groots onderzoek naar de toepasbaarheid van waterstof als brandstof voor vliegtuigen. De Nasa heeft een bedrag van ruim 5 miljoen Euro uitgetrokken voor een luchtvaartonderzoek dat wordt geleid vanuit de University of Illinois in het noordoosten van de Verenigde Staten.

In de luchtvaartsector is de afgelopen jaren al veel geld gestoken in efficiëntie, door verbetering in vliegtuigconfiguraties en motorsystemen. Maar toch blijft de branche vliegen op kerosine met een hoge CO2-uitstoot. De Nasa wil een onderzoek om deze uitstoot fors terug te brengen. Het belasten van de CO2-uitstoot van vliegmaatschappijen is nagenoeg onmogelijk. De vliegtuigen worden getankt op luchthavens, maar stoten een groot deel van de CO2 uit boven andere landen of oceanen. Daarom wordt er naarstig naar oplossingen gezocht om de uitstoot te reduceren. De onderzoekers richten zich hierbij op het gebruik van vloeibare waterstof in combinatie met nieuwe aandrijfsystemen. De energie uit waterstof moet in een reeks brandstofcellen worden omgezet om het nieuw te ontwikkelen ultraefficiënte elektrische voortstuwingssysteem aan te drijven. Het onderzoek naar deze toepassing gaat drie jaar duren.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Eerste Duitse waterstoftankstation aan de permanente waterstof-transportleiding

Eerste Duitse waterstoftankstation aan de permanente waterstof-transportleiding

Dusseldorf tankstationIn Duitsland is gistermiddag het 71 waterstoftankstation van Duitsland geopend. Bijzonder is dat op de tanklocatie zelf geen waterstof wordt gemaakt of aangevoerd via de weg. Het tankstation is rechtstreeks aangesloten op de waterstoftransportleiding die door grote delen van het Rührgebied loopt. Het tankstation ligt in Düsseldorf Süd in de buurt van de Ikea-vestiging.

In het Rührgebied in Duitsland ligt een permanente waterstofleiding die bedrijven die waterstof produceren verbindt met bedrijven die grote volumes waterstof nodig hebben voor hun productie. De leiding loopt van Dortmund naar Marl en vandaar naar het zuiden naar Essen, Dusseldorf en Leverkusen, met verschillende aftakkingen naar het westen en oosten. De druk op de leiding is niet genoeg om direct waterstof te kunnen tanken. Op het tankstation moet de druk in de voorraadtanks nog wel worden opgevoerd naar meer dan 700 Bar. Het tankstation in het Nederlandse Rhoon is ook rechtstreeks op een waterstoftransportleiding aangesloten. Automobilisten in Duitsland hoeven niet bang te zijn in een rij te moeten wachten bij de waterstoftankstations. Bij iedere tankvoorziening komen gemiddeld 5,5 auto’s.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Alliander: Subsidie moet van zonneparken naar waterstof

Alliander: Subsidie moet van zonneparken naar waterstof

Zonnepanelen weilandIngrid Thijssen, CEO van netbeheerder Alliander vindt dat de overheid kritisch moet zijn bij het verstrekken van subsidie voor zonneparken. De topvrouw wil dat er alleen nog subsidie komt voor parken die worden aangelegd op plaatsen waar het electriciteitsnet daarvoor geschikt is. De subsidie die overblijft moet dan gaan naar investeringen in opslag van groene stroom en het omzetten naar waterstof.

De herziening van de subsidiestromen kan veel invloed hebben op het electriciteitsnet, merkt de netbeheerder op. 80% van de capaciteitsproblemen ontstaan bij zonneparken die in gebieden liggen waar kabels het dunste zijn. Door de ruimhartige subsidie komen daar de komende jaren nog honderden zonneparken bij. De vraag naar de zwaarste aansluitingen -nodig voor grote zonneparken- is in twee jaar tijd met 750% gestegen. Op zonnige dagen moet het elektriciteitsnet plotseling grote vermogens verwerken. De capaciteit van het net, inclusief grotere transformatoren in steeds meer elektriciteitsstations, moeten worden aangepast. De netbeheerder komt in de problemen door een gebrek aan technici en tijdrovende procedures.

Alliander ziet een oplossing door energie uit zonneparken direct op lokatie te gebruiken voor de omzetting in waterstof. Het bedrijf ziet zonneparken en waterstof als essentiële onderdelen van de energietransitie.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Handelsmissies over waterstof dit najaar naar Japan en China

Handelsmissies over waterstof dit najaar naar Japan en China

Rugao ChinaOndernemer en overheidsfunctionarissen die actief zijn op het gebied van waterstof kunnen in september kiezen uit twee handelsmissies naar Azië. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert van 22 tm 28 september 2019 een handelsmissie naar Japan, de provincie Gelderland vertrekt met een handelsdelegatie van 23 tm 29 september naar China.

Japan doet z’n uiterste best om zich te ontwikkelen tot wereldmarktleider op het gebied van waterstof. Toyota is momenteel volop aan het bouwen aan een fabriek waar jaarlijks tienduizenden waterstofauto’s van de band moeten rollen. Op het gebied van stationaire energievoorziening is Panasonic actief met speciale brandstofcellen ontwikkeld voor de bebouwde omgeving. En dan staan de Olympische Spelen 2020 nog op het programma. Deze spelen zijn informeel uitgeroepen tot de ‘waterstofspelen’.

De provincie Gelderland nodigt ondernemers in de waterstofsector uit om mee te gaan naar het International Hydrogen Fuel Cell Vehicle Congress (FCVC) dat op 26, 27 en 28 september wordt gehouden in de Chinese stad Rugao, 180 kilometer ten noordwesten van Shanghai. Hier ontmoeten ontwikkelaars, investeerders, autofabrikanten en beleidsmakers in de waterstofsector. Het doel van deze bijeenkomst is om ontwikkelingen op waterstofgebied wereldwijd te versnellen.

Belangstellenden worden uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst in Den Haag over deze twee handelsmissies op 25 juni 2019. Klik hier voor meer informatie. (foto: Waterstof brandstofcelvoertuigen worden getoond tijdens een tentoonstelling in Rugao)

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

G20-top: Tien jaar lang ieder jaar 250-duizend waterstofauto’s erbij

G20-top: Tien jaar lang ieder jaar 250-duizend waterstofauto’s erbij

Hamburg CleverShuttleWereldwijd rijden er momenteel 11.200 waterstofauto’s op de weg. Dat blijkt uit het rapport ‘De toekomst van waterstof, de kansen van vandaag’ uitgegeven door het International Energy Agency (IEA), dat het afgelopen weekend op de G20-top in Japan werd gepresenteerd. Het beleid van de landelijke overheden in erop gericht dat het aantal van ruim 11-duizend nu, in 2030 is gestegen naar 2,5 miljoen. Gemiddeld moeten er de komende tien jaar 250-duizend voertuigen per jaar bijkomen. In het rapport worden beleidsmakers aangespoord om ervoor te zorgen dat de regelgeving is aangepast om dergelijke ambitieuze doelen te bereiken. De recente successen van zon-pv, wind, batterijen en elektrische voertuigen hebben aangetoond dat overheidsbeleid en technologische innovatie doorslaggevend zijn om wereldwijde schone-energiesectoren op te bouwen. Er liggen de komende jaren voor veel bedrijven nog prachtige kansen in de nieuwe waterstof-economie. Zo is het project CleverShuttle zeer succesvol in Duitsland. 45 voertuigen op waterstof van het type Toyota Mirai worden gebruikt in Hamburg, München en Stuttgart als deeltaxi. (foto) De steden blijven schoner en honderdduizenden passagiers maken op deze wijze kennis met het rijden op waterstof.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Eerste waterstofstation in Saoedi-Arabië geopend

Eerste waterstofstation in Saoedi-Arabië geopend

Saudi Arabie eerste h2stationSaudi Aramco en Air Products hebben het eerste waterstoftankstation van het Midden-Oosten geopend in Saoedi-Arabië. Het waterstoftankstation is gevestigd bij het nieuwe Technology Center van Air Products in de plaats Dammam aan de Perzische Golf. Het tankstation luidt een testfase van mobiliteit op waterstof in in de woestijnstaat. Daarvoor zal de Japanse auto-gigant Toyota, een vloot van zes waterstofauto’s van het type Mirai leveren. ‘Dit proefproject biedt Saudi Aramco en Air Products een geweldige kans om het potentieel van waterstof in de transportsector en de levensvatbaarheid ervan als duurzame brandstof voor de toekomst te demonstreren’, zei Amin H. Nasser, President en Chief Executive Officer van Saudi Aramco. ‘De mijlpaal van vandaag is een belangrijke stap in de realisatie van olie-naar-waterstof, terwijl Saudi Aramco zich blijft richten op het creëren van baanbrekende technologieën en oplossingen als onderdeel van onze lange termijninspanningen om de koolstofemissies te verminderen en klimaatkwesties aan te pakken.’ Het waterstofproject werd in januari al aangekondigd en is keurig volgens planning in het tweede kwartaal 2019 gereed. Op de Foto: Amin H. Nasser van Saudi Aramco (links) en Seifi Ghasemi van Air Products (midden), gisteren bij de officiële ingebruikname van het eerste tankstation voor waterstof in Saoedi-Arabië.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Hyundai biedt eigen brandstofcel-systeem aan aan concurrentie

Hyundai biedt eigen brandstofcel-systeem aan aan concurrentie

Hyundai Brandstofcel1Om de doorbraak van waterstofauto’s te versnellen biedt Hyundai zijn brandstofcellensystemen te koop aan aan concurrenten. Dit is een voor de Koreanen hoogst ongebruikelijke stap, tot nu toe werd deze technologie angstvallig geheimgehouden om concurrenten niet wijzer te maken. Maar de vijfde autobouwer ter wereld ziet in, dat de totale markt zich daardoor onvoldoende snel ontwikkeld.

De komende jaren investeert de Hyundai-Kia Groep vele miljarden Euro’s in de ontwikkeling van waterstofauto’s. Maar de fabrikant ziet tegelijkertijd in dat meer automerken met brandstofcellen moeten komen om de kosten te delen en de markt definitief open te kunnen breken. Daarom wordt de kennis nu verkocht aan concurrenten. Naar verwachting zal het ontwikkelen van de markt voor waterstofauto’s in 2030 meer dan 250 miljard Euro kosten. Een derde van dit bedrag gaat naar het produceren van waterstof. Een proces dat nog veel efficiënter en milieuvriendelijke moet worden dan via de huidige systemen. Hyundai verwacht dat de gezamenlijke wereldmarktleiders in de auto-industrie de kostbare markt voor brandstofcellen gemakkelijker kunnen openbreken dat de huidige twee, Hyundai in Korea en Toyota in Japan.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

G20-top: Rapport met aanbevelingen voor de waterstofeconomie

G20-top: Rapport met aanbevelingen voor de waterstofeconomie

Japan TFOHIn een nieuw rapport beschrijft het International Energy Agency (IEA) de stand van zaken rond waterstof op dit moment en geeft ze richtlijnen voor toekomstige ontwikkeling. Het rapport werd het afgelopen weekend op de G20-top in Japan gepresenteerd. Hier komen de 19 industriële landen en de Europese Unie jaarlijks bijeen.

In het rapport met de titel ‘De toekomst van waterstof, de kansen van vandaag’ wordt een pleidooi gehouden voor krachtige ondersteuning vanuit de overheid en het bedrijfsleven. Steeds meer landen nemen waterstof mee in de beleidsvorming en het aantal H2-projecten groeit snel. De schrijvers benadrukken de rol van waterstof bij energie-uitdagingen zoals de sterk variabele output van hernieuwbare energiebronnen als zon en wind. Waterstof kan overdadige energie op eenvoudige wijze opslaan. Door waterstof kan ook de CO2-uitstoot verminderen en daardoor zorgen voor een verbeterde luchtkwaliteit.

De opstellers geven een aantal belangrijke aanbevelingen. Zo moeten belangrijke industriehavens worden omgeturnd tot zenuwcentra voor het opschalen van het gebruik van schone waterstof. Er moet maximaal gebruik gemaakt worden van de bestaande energie infrastructuur zoals gasleidingen en aan de belangrijkste doorgaande routes voor auto’s, vrachtauto’s en bussen moet een goede tankvoorziening komen. Tenslotte moeten er internationale scheepvaartroutes gerealiseerd worden waar waterstofhanden gemakkelijk kan plaatsvinden. Er zijn veel ontwikkelingen in de waterstofeconomie, maar het gaat de opstellers wereldwijd nog veel te langzaam. Download hier het hele rapport

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

GRHYD-project pompt 20% waterstof in het aardgasnetwerk

GRHYD-project pompt 20% waterstof in het aardgasnetwerk

Chapelle la grandeHet Franse energiebedrijf ENGIE test in Chapelle-la-Grande, bij het Franse Duinkerke, de toevoeging van waterstof aan het aardgasnetwerk. Na eerdere tussenstappen van 6, 10 en 15% is de afgelopen week het maximale percentage van 20% bijmenging bereikt. In de ecowijk Le Petit Village stroomt Hythane door het netwerk. Dit gas bestaat uit waterstof en aardgas. De mix van deze twee moet leiden tot milieuvriendelijke energieoplossingen en een daling van de CO2-uitstoot. De Franse overheid subsidieert het onderzoek van ENGIE en een consortium van industriële partners om de doelstelling, 23% van het bruto energieverbruik uit hernieuwbare bronnen, in 2020 te halen. De nodige waterstof wordt geproduceerd uit overtollige energie uit hernieuwbare bronnen als wind- en zonne-energie.

Aan het project doen in eerste instantie 100 nieuwbouwhuizen mee. Uit het veldonderzoek moet blijken welke waterstofinstallaties nodig zijn voor het produceren van waterstof via elektrolyse, wat de beste opslagmethode is en op welke wijze het beste kan worden geïnjecteerd. Het elektrolyseapparaat heeft een productiecapaciteit van 10m3 per uur en er is een opslagcapaciteit van 5 kg. De waterstof wordt opgeslagen in metaalhydriden, een nieuwe technologische innovatie. Het gasmengsel Hythane dekt de energiebehoefte voor verwarming, koken en warm water voor de 100 woningen en het gezondheidscentrum in de buurt. In een tweede fase worden nog eens 20 woningen en 80 appartementen aangesloten. De CO2-uitstoot zal na verwachting afnemen met 7 á 8%.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Prototype van waterstofraceauto LMPH2G opent Le Mans

Prototype van waterstofraceauto LMPH2G opent Le Mans

Le Mans H2carEen bijzonder gastoptreden afgelopen zaterdagmiddag in Le Mans. Vlak voor de opening van de 87e editie van de wereldberoemde ’24 uur van Le Mans’, waar 62 auto’s aan deelnamen, verscheen de waterstofraceauto LMPH2G op het circuit. 260-duizend toeschouwers en 2500 journalisten konden in de Franse stad kennismaken met het prototype van deze raceauto die volledig rijdt op waterstof. Daarmee werd een belangrijk tussentijds doel van het MissionH24-project bereikt, de waterstofmogelijkheden in de autosport positief en groots onder de aandacht te brengen. De raceauto met een brandstofcel legde het volledige circuit van ruim 13 kilometer af. Het uiteindelijke doel is om over een aantal jaren een eigen waterstofrace in Le Mans te organiseren.  Bekijk hier de beelden van de LMPH2G.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Explosie bij waterstoftankstation in Noorwegen

Explosie bij waterstoftankstation in Noorwegen

Oslo explosieNel Hydrogen sluit tijdelijk tien waterstoftankstations na een explosie maandagavond in Sandvika, zo’n tien kilometer ten westen van Oslo. Daar vond rond half zes in de middag een explosie plaats bij een Uno-X-tankstation. Twee inzittenden van toevallig passerende auto’s raakten lichtgewond. Niet door de explosie zelf, maar door het uitklappen van de airbags als gevolg van de sterk veranderende luchtdruk. Twee belangrijke doorgaande wegen de E18 en E16 werden na de ontploffing in beide richtingen afgesloten.

CEO Jon André Lokke van Nel, fabrikant van de tankstations, maakte de tijdelijke sluiting vanochtend na een telefonisch spoedvergadering bekend. ‘Het is te vroeg om te speculeren over wat is misgegaan, maar onze topprioriteit ligt bij het afleveren van veilige tankvoorzieningen. Uit voorzorg zijn tien tanklocaties die werken met gelijke systemen tijdelijk gesloten.’

Binnen enkele uren na de explosie stuurde Nel vanuit Denemarken per vliegtuig twee experts naar Noorwegen om te helpen bij het zoeken naar de oorzaak van de explosie. Daarvoor is de hele nacht doorgewerkt. Bij het tankstation wordt waterstof produceert, op druk gebracht en aan voertuigen geleverd. Van de tien stations die gesloten zijn, bevinden zich in ieder geval een aantal in Noorwegen en Denemarken. In een persbericht zegt Uno-X, explotant van het waterstofstation, dat ze na de ontploffing hun twee andere stations van dit type in Noorwegen sluiten. Deze stations bevinden zich in Åsane in Bergen en bij Hvam in Skedsmo.

Het ontplofte Uno-X-station heeft een productiecapaciteit om ongeveer 50 auto's per dag met waterstof te vullen. Het was het eerste station van zijn soort toen het in november 2016 werd geopend, met een nieuwe generatie krachtigere compressoren en koelinstallaties dan op dat moment in de markt gebruikt werden. Het hele station heeft een oppervlakte van tien vierkante meter, vergeleken met 30 vierkante meter van de vorige generatie. Nadere info volgt.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Hyundai Motor en Hyundai Rotem samen in tram-vervoer

Hyundai Motor en Hyundai Rotem samen in tram-vervoer

Korea hyunday RotumHyundai Motor, Korea’s grootste autofabrikant, stapt samen met dochteronderneming Hyundai Rotem in de ontwikkeling van trams op waterstof. Dat maakt het bedrijf deze week bekend. Hyundai Motors wordt verantwoordelijk voor de brandstofcel waarmee de trams gaan rijden, Hyundai Rotem tekent voor de ontwikkeling en productie van de voertuigen. Een eerste prototype moet volgend jaar in Zuid-Korea gaan rijden. De voertuigen kunnen op een lading waterstof 200 kilometer rijden met een maximale snelheid van 70 km/h. De voertuigen stoten geen schadelijke stoffen uit en de bestaande infrastructuur hoeft niet te worden aangepast. Ook zal het onderhoud van de voertuigen aanzienlijk goedkoper zijn dan bij voorgaande modellen.

De ontwikkeling van de nieuwe trams is een grote wens van de Koreaanse overheid. President Moon Jae-in heeft meermaals laten weten dat hij zijn land wereldleider wil maken op het gebied van waterstofauto’s en brandstofcellen. Daarbij voelt hij de hete adem in de nek van landen als Frankrijk, China, Japan en het Verenigd Koninkrijk waar ook volop wordt gewerkt aan trams en treinen op waterstof. In 2015 lanceerde China wereldwijd de eerste tram op waterstof. Volgens verwachting van de Koreaanse overheid moeten in 2050 ongeveer 30 miljoen mensen een baan hebben gevonden in de nieuwe waterstofeconomie.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Korea: Presidentiële belangstelling voor stadsbus op waterstof

Korea: Presidentiële belangstelling voor stadsbus op waterstof

Korea busPresident Moon Jae-in van Zuid-Korea heeft de afgelopen week een proefrit gemaakt in de eerste stadsbus van het land die wordt aangedreven door een brandstofcel. De president staat bekend om zijn grote inzet om vervoer op waterstof te stimuleren. De bus, geproduceerd door Hyundai, werd ingezet om bezoekers aan de Wereldmilieu-dag in Changwon te vervoeren. Vanaf deze week wordt de bus opgenomen in de reguliere dienstregeling in de stad. Dit is het eerste voertuig in een serie van 35 die dit jaar moet gaan rijden in zeven steden. De voertuigen hebben en actieradius van 450 kilometer en halen een maximumsnelheid van 92 km/h. Hyundai verwacht minimaal 300 bussen per jaar te kunnen leveren.

Deze week is de Koreaanse president Moon Jae-in in Scandinavië. In acht dagen tijd bezoekt hij respectievelijk Finland, Noorwegen en Zweden om de handelsbetrekkingen aan te halen en waterstofprojecten te stimuleren. Het bezoek aan Noorwegen begon op een ongelukkig moment. Een dag voordat de Zuid-Koreaanse president de vliegtuigtrap afdaalde vond er een ontploffing plaats bij een waterstoftankstation in Oslo. Foto: President Moon Jea-in bij de testrit van Korea’s eerste ov-bus op waterstof.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Alle waterstoftankstations in Denemarken gesloten

Alle waterstoftankstations in Denemarken gesloten

Denemarken geslotenAcht van de negen waterstoftankstations in Denemarken zijn met onmiddellijke ingang gesloten. Fabrikant Nel Hydrogen, leverancier van de tankstations wil eerst wachten op de resultaten van een politieonderzoek in Oslo. In de Noorse hoofdstad vond maandagavond een ontploffing plaats in een waterstoftankstation gebouwd door Nel. Het bedrijf neemt het zekere voor het onzekere en heeft ook de exploitanten in Denemarken gevraagd de levering van waterstof per direct stop te zetten. Slechts één tankstation in Heming is nog open.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Nieuwe Solaris waterstofbussen voor Bolzano en Parijs

Nieuwe Solaris waterstofbussen voor Bolzano en Parijs

Polen SolarisHet Poolse bedrijf Solaris heeft twee nieuwe bussen op waterstof aan het assortiment toegevoegd. De voertuigen werden deze week gepresenteerd op de beurs Global Public Transport Summit in Stockholm. De bussen zijn uitgerust met een 60 kW brandstofcel en speciale accu’s die op drie verschillende manieren kunnen worden opgeladen. Deels door recuperatie tijdens het remmen, via de brandstofcel of via een stekker. Waterstof kan worden getankt bij een tankstation. De bussen worden aangedreven door twee elektromotoren, geïntegreerd in een as, ieder met een vermogen van 125 kW. De actieradius bedraagt maximaal 350 km.

Tot nu toe heeft de fabrikant uit het Poolse Bolechowo alleen ervaring met brandstofcellen in range-extenders. Daarvoor leverde het bedrijf de afgelopen jaren twee elektrische bussen van bijna 19 meter aan de stad Hamburg en 10 trolleybussen aan de Letse hoofdstad Riga. De in Stockholm gepresenteerde bussen worden in serie gebouwd. De eerste klanten zijn inmiddels gevonden. Het openbaarvervoersbedrijf van de Italiaanse stad Bolzano heeft inmiddels 12 bussen besteld aangevuld met een 8-jarig onderhouds- en servicepakket. In Parijs gaat in de maanden april, mei en juni 2020 een waterstofbus van Solaris als test rijden.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Onderzoek ontploffing bij H2-station nog lang niet klaar

Onderzoek ontploffing bij H2-station nog lang niet klaar

Oslo onderzoeHet onderzoek naar de oorzaak van de ontploffing bij een waterstoftankstations in Oslo kan nog maanden gaan duren. Dat heeft het onderzoeksteam van de politie in de Noorse hoofdstad bekend gemaakt. Het onderzoeksteam zal niet ingaan op tussentijdse speculaties en zich beperken tot de feiten.

Gedurende het onderzoek zal de politie samenwerken met specialisten die de technische kennis rond dit soort tankinstallaties hebben. De politiewoordvoerder verklaart in de Noorse media dat dit soort onderzoeken veel tijd kosten om enerzijds te rapporteren en vervolgens te concluderen.

Het aandeel van Nel Hydrogen dat genoteerd is op de beurs van Oslo is in twee dagen tijd met zo’n 25% in waarde gedaald. De dag na de explosie ging er 18,3% van de waarde af, een dag later nog eens 7,6%.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

160 waterstofauto’s in Noorwegen zonder brandstof 

160 waterstofauto’s in Noorwegen zonder brandstof 

Oslo ongelukParticuliere rijders van waterstofauto’s in Noorwegen kunnen hun auto voorlopig laten staan als de tank leeg is. Alle publieke tankstations voor waterstof in het land zijn dicht na een explosie bij een tankvoorziening in Sandvika, tien kilometer ten westen van Oslo. Nel Hydrogen, producent van tankstations, heeft opgeroepen alle stations tot nader bericht te sluiten. Het wachten is op de onderzoeksresultaten die moeten aangeven wat er misging en of de overige stations veilig zijn, meldt het bedrijf in een persbericht.

Een jaar geleden hadden waterstofrijders in Noorwegen nog de beschikking over zeven tankstations. Dat aantal nam sterk af nadat aanbieder Hyop zich besloot terug te trekken uit de waterstofmarkt. De enige concurrent Uno-X heeft na de explosie Sandvika in overleg met Nel Hydrogen al zijn tankstations gesloten.

In Trondheim heeft retailorganisatie Asko zijn eigen waterstoftankstation van hetzelfde type als in Sandvika inmiddels ook gesloten. Zoals Waterstof Magazine vorige maand berichtte zet Asko flink in op waterstof. De eerste vrachtauto die de aangesloten winkels moet bevoorraden is inmiddels in bedrijf, maar kan moeiteloos worden vervangen door voertuigen op fossiele brandstof. In de magazijnen van Asko in Trondheim staan de vorkheftrucks die rijden op waterstof inmiddels ook stil. Deze worden vervangen door batterij-elektrische heftrucks.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Beurs van Berlage  |  Damrak 243  |  1012 ZJ  Amsterdam  |  redactie@waterstofmagazine.nl