• Home Slider01

Europa solaris waterstof 1 busHet beursgenoteerde bedrijf Ballard Power Systems kondigt een Long Term Supply Agreement aan met de Poolse busbouwer Solaris. Ballard gaat 1000 brandstofcelsystemen leveren voor de waterstofbussen van Solaris die de komende jaren in verschillende Europese steden gaan rijden. Een eerdere bestelling van 300 brandstofcelsystemen wordt verhoogd met nog eens 700. Solaris is de meest succesvolle fabrikant van bussen op waterstof in Europa.

Deze geconsolideerde order is tevens de grootste order voor brandstofcelsystemen in de geschiedenis van Ballard en markeert een belangrijke stap voorwaarts in de relatie met Solaris. De 1.000 eenheden bestaan ​​uit ongeveer 80% FCmove-HD 70 kW en 20% FCmove HD+ 100 kW motoren en worden geplaatst in bussen van 12 en 18 meter. 

In Europa is waterstof binnen het openbaar vervoer aan een snelle opmars bezig. Busbedrijven die nu al op waterstof rijden plaatsen regelmatig nieuwe orders bij de Poolse busfabrikant. De bussen van Solaris rijden inmiddels in 22 Europese steden en dragen bij aan het emissieloze personenvervoer.

“Deze zeer grote order luidt de volgende fase in van de samenwerking tussen Ballard en Solaris om de adoptie van brandstofcelbussen in Europa te versnellen”, zegt Randy MacEwen, President en Chief Executive Officer van Ballard. “Deze bestelling bewijst dat we samen met Solaris  veilige, competitieve, duurzame en emissievrije oplossingen kunnen bieden aan vervoersbedrijven in heel Europa.”

Tot nu toe heeft Solaris bijna 200 bussen op waterstof geleverd. In het orderboek voor de komende twee jaar staan nog eens 500 bussen op waterstof. 

Lees ook: missie-h2-presenteert-de-week-van-de-waterstofkaart

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen