• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Japan: Fukuoka City presenteert een vuilnisauto en een ambulance op waterstof

Fukuoka brandweer ambulance waterstofIn de Japanse miljoenenstad Fukuoka City zijn een vuilnisauto en een ambulance op waterstof gepresenteerd. Het gemeentebestuur wil hiermee het gebruik van waterstof en een wagenpark met minder schadelijke uitstoot stimuleren. De voertuigpresentatie is gehouden nabij het stadhuis van Fukuoka, voor het project was veel belangstelling van de lokale en landelijke media.

De compacte vuilniswagen kan op één lading ongeveer 200 km afleggen en maakt minder lawaai dan vuilniswagens die op diesel rijden. Dat is een prettige bijkomstigheid, want in de drukke havenstad wordt ’s nachts het huisvuil ingezameld. Inmiddels heeft de vuilnisauto de eerste nachtelijke diensten succesvol afgerond. Volgend jaar komen er nog twee inzamelwagens voor huishoudelijk afval bij.

De bouw van de ambulance is nog niet helemaal afgerond. De ziekenauto kan al wel rijden, maar alle medische apparatuur is nog niet geplaatst. Vanaf mei zal het voertuig, met een actieradius van 300 km, worden ingezet. Als het een succes wordt is het gemeentebestuur bereid alle ambulances in de stad op waterstof te laten rijden.

Lees ook: frankrijk-mega-fabriek-voor-brandstofcellen-bijna-klaar-opening-voorjaar-2024

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen