• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

USA: H2-tankstationketen FirstElement Fuel op lijst belangrijkste GreenTech-bedrijven

Oakland First Element waterstofEen feestje bij FirstElement Fuel in Californië. Het gezaghebbende weekblad Time heeft FirstElement Fuel op de 36e plaats gezet van een lijst met 250 bedrijven die de impact op het milieu verminderen. FirstElement behoort daarmee bij Amerika's beste GreenTech-bedrijven op basis van criteria als positieve impact op het milieu, omzet en innovatiekracht.

FirstElement Fuel is bij het grote publiek bekend van de tientallen waterstoftankstations in Californië. Het bedrijf noemt zichzelf ‘wereldleider op het gebied van waterstoftankoplossingen’. Het doel van FEF blijft hetzelfde als bij de oprichting in Californië in 2013: het bevorderen van de wijdverspreide acceptatie van brandstofcelvoertuigen, het verminderen van de uitstoot van schadelijke emissies voertuigen en het veranderen van de auto-industrie en de wereld.

FirstElement Fuel heeft zijn leidende positie op het gebied van waterstoftanken deels bereikt omdat het hoofdkantoor en de uitvalsbasis in Californië zijn gevestigd. De 89 waterstofdispensers van het bedrijf van het merk True Zero, zijn strategisch gelegen in heel Californië, van San Diego aan de Mexicaanse grens in het zuiden via de metropool Los Angeles in het midden en de San Francisco Bay Area in het noorden. Een van de manieren waarop de tankstationketen haar missie en de klimaatdoelstellingen van Californië helpt verwezenlijken, is door bij elk van haar waterstoftankstations uitsluitend H2 te leveren dat gecertificeerd is als groene CO2-neutraal geproduceerde waterstof.

Een van de topprestaties van het bedrijf is de opening van ’s werelds eerste waterstoftankstation met hoge capaciteit, die in staat is om vier voertuigen tegelijkertijd van brandstof te voorzien. De volgende maand zal het bedrijf 's werelds grootste waterstoftankstation voor zware vrachtwagens openen, met de mogelijkheid om zware, middelzware en lichte voertuigen van brandstof te voorzien. FirstElement heeft daarvoor een H2-station ontworpen met een unieke architectuur, dat in staat is om gelijktijdig en snel zware voertuigen te vullen met een druk van 700 bar. Dat betekent dat vrachtauto’s 80 kilogram waterstof kunnen tanken in minder dan 10 minuten. Het tankstation kan maximaal 200 trucks per dag van waterstof voorzien.

Bij de tankstations van FirstElement is sinds de oprichting 6,8 miljoen kilo waterstof getankt. Het eendagsrecord bij één station bedraagt 857 kilo.

FirstElement Fuel heeft 89 waterstofdispensers op 40 locaties in Californië en ontwikkelt een netwerk van stations voor zware vrachtwagens op waterstof, te beginnen met het allereerste tankstation met hoge capaciteit in Oakland, Californië.

Lees ook: usa-grote-oplichtingszaak-rond-zeer-innovatieve-waterstoffabriek-in-arizona

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen